Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.10.2019 06:00 | Správy | Domáce správy

Čitatelia Nového Času pomohli rodine z vyhoreného domu: Vďaka dobrým ľuďom máme konečne svetlo

Konečne sa tešia z elektriny. Ľubica (34) z Horných Zahorian (okr. Rimavská Sobota) s druhom Jánom (27) a šiestimi malými deťmi majú dôvod na úsmev. Do svojho skromného domčeka, ktorý vlani nevedomky podpálila ich dcérka Martinka (4), si dali zaviesť elektrinu. Podarilo sa im to aj vďaka čitateľom Nového Času, ktorí im finančne aj materiálne prispeli. Bez nich by si elektrinu nikdy nemohli dovoliť.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Ľubica s druhom Jánom a deťmi Miškou (13), Mariánkom (11), Jankom (7), Martinkou (4), Jankou (2) a najmenšou, ešte len päťmesačnou Luckou, žijú v skromných podmienkach na lazoch v časti Boľfova. Ich malý domček je bez vody a donedávna nemal ani elektrinu. Akoby tej biedy nebolo dosť, skromný príbytok vlani v decembri takmer vyhorel vinou malej Martinky, ktorá si do vedierka nabrala uhlíky z piecky. V izbe začalo plastové vedierko horieť a od neho sa podpálili ostatné veci.

Keď Nový Čas zverejnil smutný príbeh ťažko skúšanej rodiny, akoby sa vrece roztrhlo s balíkmi a finančnými darmi od obetavých ľudí s veľkým srdcom. Vďaka nim mali napokon štedré Vianoce. V týchto dňoch majú opäť dôvod na radosť. „Okrem toho, že nám do rodiny pribudla dcérka Lucka, tešíme sa aj z elektriny. Splnil sa nám veľký sen. Za zavedenie sme museli zaplatiť 1 200 €. Peniažky sme mali vďaka dobrým ľuďom, veľmi si to vážime, bez nich by sme elektrinu nikdy nemali. Ďakujem všetkým, ktorí nám pomohli,“ vyznala sa so slzami v očiach Ľubka.

Otvoriť galériu

Pre rodinu s malými deťmi je zavedenie elektriny obrovskou pomocou. „Veľmi mi to uľahčilo život najmä pri praní. Navyše sa deti môžu v zime učiť pri normálnom svetle, menšie sa tešia, že si v televízii pozrú rozprávky,“ dodala s plačom mladá mamička. Ďalším snom mladej rodiny je pripojenie na vodovod. Teraz si ju totiž musia nosiť v 20-litrovej bandaske zo susedovej studne, ktorá je vzdialená 300 metrov. Za jeden deň sa otočia aj tri-štyrikrát. „Veríme, že sa nám pomaličky podarí na vodu našetriť a potom už budeme žiť ako každá iná rodina,“ praje si Ľubka spolu s druhom a detičkami.

 

Otvoriť galériu

Obrovská dráma na lazoch neďaleko Horných Zahorian sa odohrala vlani v decembri. Kým staršie ratolesti boli v škole a otec v práci, stačila chvíľka a rodina takmer prišla o strechu nad hlavou. Zatiaľ čo mama Ľubka išla uložiť spať dcérku Janku, druhá dcérka Martinka si zobrala zopár uhlíkov z pece do vedierka a odniesla ich do zadnej izby, kde plastové vedierko začalo horieť. Od neho sa potom zapálil aj koberec a všetko, čo bolo v izbe. Ľubica už nedokázala požiar zahasiť. Vybehla teda len von s dvomi malými deťmi a čakala na príchod hasičov. Zhoreli im skrine s oblečením a aj celá výbavička pre nenarodené bábätko.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Denisa Horváthová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec