Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.11.2019 18:30 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Matka prišla za milovanou dcérou († 14), uvidela ju pokrytú krvou: O pár minút zasiahol krutý osud

Jade Owens († 14) zomrela iba 20 minút po tom, ako začala vykašliavať krv. Spôsobilo to zriedkavé infekčné ochorenie známe ako mukormykóza.

Horlivá jazdkyňa na koňoch sa dlho zotavovala z ťažkej diabetickej ketoaciodózy, ktorá vážne oslabila jej imunitný systém. Jej matka Luise (35) verila, že sa z ochorenia dostatočne zotavila, avšak opak bol pravdou, uvádza portál Daily Mail. Jej oslabené zdravie bolo stále príliš náchylné na vírusy a plesne, ktoré sa jej usadili na pľúcach. 

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Nie je známe, kde sa Jade dostala do kontaktu s plesňami, ale jej matka Louise so zlomeným srdcom tvrdí, že pravdepodobne za to môže práve jej záľuba v jazdení na koňoch. Zronená matka z anglického mesta Stockport odhalila, že keď vkročila do izby jej 14-ročnej dcéry, našla ju, ako vykašliava krv.

Jade nečakane ochorela 20. mája tohto roku. Dovtedy bola šťastná, plná energie, užívala si jazdu na koni a trávila čas so svojou rodinou. Keďže sa doktor obával, že trpí miernou infekciou hrudníka, predpísal jej antibiotickú liečbu. Keď však na druhý deň začala mať problém s dýchaním a začala sa jej meniť farba pokožky, jej babička rozhodla, že musí ísť na pohotovosť. Testy ukázali, že trpí ťažkou diabetickou ketoaciodózou.

 

Nechali si ju v nemocnici, pretože lekárov začalo znepokojovať, ako jej telo reaguje na dávky inzulínu. Stav sa jej zhoršil natoľko, že ju museli uviesť do kómy, aby mohli vykonať ďalšie testy. Dávali jej len 50 % šancu na prežitie. Ďalšie vyšetrenia ukázali, že Jade mala v pľúcach tekutinu. Nasadili jej antibiotiká, inzulín a v kóme bola 5 dní. 

Spočiatku sa zdalo, že liečba je úspešná a 14-ročnej tínedžerke sa darí. Opak bol však pravdou. V jedno ráno Louise obdržala telefonát od babičky, ktorá bola práve pri chorej Jade. „Povedala iba to, že sa deje niečo zlé. Ponáhľala som sa tam čo najrýchlejšie. Lekári nám povedali, že kašle krv. Robili všetko, čo bolo v ich silách, aby jej stav stabilizovali,“ znejú slová matky.

Infekcia napadla imunitný systém dievčaťa, vnútornú stranu krku, dýchacie cesty a priechody do pľúc. „Je to niečo, na čo nikdy nezabudnem. Vkročila som do miestnosti a uvidela som dcéru pokrytú krvou. Bolo to ako scéna z vraždy. Dusila sa vlastnou krvou. Bolo to pre mňa strašné a nikdy na to nezabudnem. Myslím na Jade každý jeden deň,“ znejú slová zronenej matky.  

„Jade chytila infekciu, pretože jej imunitný systém bol pri cukrovke oslabený. Netušili sme ani to, že cukrovku vlastne má. Nikto z rodiny ňou netrpí, a tak sme nevedeli, že si na ňu musíme dať pozor. Keby sme vedeli čo i len nejakých znameniach, tak by sme niečo urobili. Cítim sa za to v niektorých ohľadoch vinná,“ obviňuje sa 35-ročná matka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Volebný prieskum: Kto by sa do parlamentu dostal v apríli?! Tesný boj o prvé 3 pozície
Zdeno (+47) tragicky zomrel po tom, ako na pretekoch Spartan Race skolaboval.
Foto
Tragédia na Spartan Race: Pretekár Zdeno († 47) sa zrútil pri prekážke, niektorí ho mali ignorovať!
(ilustračné foto)
Polícia uzavrela Medzev a Sobrance: Konali sa to rozsiahle kontroly
Spice Girls
Foto
Spajsky opäť spolu? Spev, tanec a dobrá nálada: VIDEO od prominentného manžela hovorí za všetko
(ilustračné foto)
Rodinná dráma v Rohožníku: Milan († 47) mal mať viaceré bodné rany! Z bytu sa mal ozývať krik
(ilustračná foto)
Kamión pri Trebišove skončil v priekope: Vodiči, TENTO úsek bude úplne uzavretý!
Hrad v Starej Ľubovni
je pýchou východného
Slovenska.
Váš Tip
Na hrade Ľubovňa otvárajú letnú turistickú sezónu: Návštevníkov čaká takýto sprievodný program!
Foto
Predčasné odchody: Ktoré slovenské športové hviezdy odišli priskoro?
(ilustračné foto).
Zelenskyj odsúdil najnovšie ruské útoky na Ukrajinu: Ohrozujú nimi vraj aj Európsku úniu
Stašák spomína na svojho dobrého priateľa Grúňa († 81)
Foto
Stašák spomína na svojho priateľa Grúňa († 81): Prezradil, čím spolu dostávali ľudí do kolien
Ľudia protestujú v uliciach mesta
Polícia v USA odstraňovala propalestínske tábory: Zadržala pri tom tisícky ľudí