Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.08.2019 20:00 | Správy | Zahraničné správy

Muž († 25) podľahol rakovine: Čo sa o 15 minút neskôr stalo s jeho psíkom, dojíma k slzám

V roku 2011 diagnostikovali Stuartovi Hutchinsonovi nádor na mozgu. Po svojom boku mal po celý čas svojho verného kamaráta -  francúzskeho buldočka Nera.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

1. augusta 2019 však iba 25-ročný Stuart svoj boj so zákernou chorobu prehral. Jeho najvernejší priateľ Nero uhynul len o 15 minút neskôr, uvádza portál LADbible. Stuartovi diagnostikovali nádor na mozgu pred ôsmimi rokmi, následne nato podstúpil chirurgický zákrok a statočne bojoval aj s chemoterapiou. Rakovina sa mu však rozšírila do kostí a objavil sa mu ďalší agresívny nádor.

„Koncom roka 2018 podstúpil chemoterapiu. Každé tri mesiace chodil na kontroly a v marci lekári tvrdili, že liečba zabrala. S Danielle išli v máji na dovolenku do Španielska, keď v tom začal pociťovať bolesť v ruke. Išiel na kontrolu v presvedčení, že nepôjde o nič vážne. Keď začal v júni pociťovať intenzívnejšiu bolesť, lekári mu spravili snímky a zistili, že rakovina mu napadla celý mozog a rozšírila sa do kostí a panvy,“ opisuje priebeh choroby jeho matka Fiona Conaghan (52).

V januári sa zosobášil so svojou priateľkou Danielle (22) a zaobstarali si dvojročného francúzskeho buldočka Nera. Zaľúbený pár mal ešte ďalších dvoch psíkov – štvorročnú Nalu a šteniatko Ameliu.

 

„Stuart toho dňa zomrel okolo 13:15 a Nero ho nasledoval zhruba o 15 minút neskôr. Mal troch psov, ale on a Nero boli ako z anglického seriálu One Man and His Dog. Nero bol pes, ktorý bol stále pri ňom. Danielle zlomilo to, že prišla o oboch, ale zvláda to statočne,“ znejú slová zronenej Stuartovej matky Fiony.

Stuart a farmaceutická asistentka Danielle spolu začali randiť pred šiestimi rokmi a v roku 2017 sa zasnúbili. Predtým, ako Stuart strávil svoj posledný mesiac života u jeho mamy, spolu žili v škótskom meste Alloa.

„Vrátil sa domov z nemocnice pred štyrmi týždňami. Chcel zomrieť doma, pretože tam sa aj narodil. Starali sme sa o neho. Aj napriek tomu, že sme to čakali, je to stále nesmierne ťažké,“ opisuje ťažké chvíle Fiona. Práve ona sa o neho starala na plný úväzok. „Danielle bola aj so Stuartom u nás, keď sa jedného dňa zobudila a všimla si, že má rozbité okuliare. Jej otec sa ponúkol, že jej pôjde pre ďalšie do jej a Stuartovho domu, aby svojho manžela nemusela ani na chvíľku opustiť. Vedeli sme vtedy, že s nami už dlho nezostane,“ opisuje Stuartove posledné chvíle života Fiona.

„Keď prišiel do ich domu, všimol si, že ich psík je nejaký chorľavý, a tak ho zobral na veterinárnu pohotovosť. Tam mu povedali, že má zlomeninu na chrbtici, avšak dovtedy bol úplne v poriadku,“ pokračuje Fiona. Stuart zomrel o 13:15 a psík Nero ho nasledoval približne o 15 minút neskôr.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!