Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.08.2019 06:00 | Šport | Hokej
Foto

Hokejový reprezentant Adam Liška sa udomácňuje v Severstale Čerepovec: O miesto v tíme aj boxoval

Ďalšia veľká výzva v kariére. Hokejový útočník Adam Liška (19) po vydarenej sezóne v Slovane Bratislava a výborných výkonoch v drese Slovenska na MS 2019 podpísal zmluvu so Severstaľom Čerepovec. S ruským účastníkom KHL má za sebou prvú fázu letnej prípravy, v ktorej si premiérovo vyskúšal box na 12 kôl a včera odohral už aj prvý zápas.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Adam Liška si zatiaľ pôsobenie v novom klube pochvaľuje a vyzdvihol pestrosť prípravy. Časť z nej absolvovali v obľúbenom kúpeľnom meste Kislovodsk pri Soči a týždeň boli aj v Českých Budějoviciach.

„Predtým som dostal dva dni voľno, takže som mohol odskočiť domov do Bratislavy za blízkymi, ktorí ma potom odviezli do Čiech. Prvá časť prípravy v Kislovodsku, kde bolo naozaj krásne a chodievajú tam aj ruskí olympionici, bola ťažšia. Mali sme veľa tréningov vrátane boxu. Zvládnuť 12 trojminútových kôl dalo zabrať. Udierať sa ešte dalo, horšie to už bolo s bránením... Na kondíciu to však bolo výborné, tréneri to uprednostnili pred klasickým behom, alebo aby sme sedeli hodinu na bicykloch. V ringu sme si navyše užili veľké emócie, bolo to niečo nové. Myslím si, že fyzicky som pripravený dobre a bude už len na mne, aby som si vybojoval čo najlepšie postavenie v tíme,“ uviedol slovenský útočník.

V kabíne i mimo nej trávi najviac času s českým obrancom Liborom Šulákom, ktorý už má za sebou aj 6 zápasov v NHL za Detroit. „Povahovo sme si hneď sadli, sme tu jediní legionári. Ale aj domáci sú fajn, v ničom nie je problém. Pomaly sa na mňa lepí už aj ruština a najdôležitejšie je, aby som rozumel pokynom trénera,“ uvedomuje si Liška a jedným dychom sa pochválil, že v ruštine si už dokáže privolať taxík.

 

„Stiahol som si miestnu aplikáciu a úspešne som ju aj otestoval. Prišiel po mňa žigulík a cesta z domu k aréne stála v prepočte 50 centov! Peši to mám tiež blízko, tak auto ani nebudem potrebovať. Libor Šulák však bude mať, tak v prípade potreby by mi pomohol. Byty máme od klubu, bývame v jednej oblasti a bol by som rád, keby počas sezóny prišla za mnou i priateľka,“ prezradil svoje plány Liška. Včera odohral prvý prípravný zápas proti Magnitogorsku (1:2).

„Viac než o výsledky ide teraz o to, aby sme sa dostali do nášho systému. Hral som v druhom útoku, ale tréneri to často točia, na turnaji tu majú k dispozícii 6,5 pätky,“ vysvetlil Adam Liška, ktorý má aj v Čerepovci číslo dresu 23. „Našťastie bolo voľné. Až po mne prišiel chalan z Kunlunu a hoci je starší, vyfúkol som mu ho. Niečo síce naznačil, no v Kunlune bol dobrým kamarátom s Marekom Ďalogom, tak nerobil problémy,“ dodal spokojne Adam Liška.

Skvelé zázemie

Pred odletom do Ruska sa Adam Liška pýtal na Severstal Čerepovec brankára Júliusa Hudáčka, ktorý tam pôsobil a bol spokojný. Rodák z Bratislavy mu dáva za pravdu: „Aréna je fajn a aj kabínu máme parádnu. Akurát som ešte nemal čas si pozrieť mesto ani reštaurácie, ktoré mi Julo odporučil.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marián Ragula

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku východne od Rafahu v pásme Gazy v pondelok 6. mája 2024.
Mesto Rafah je pod paľbou! Izrael letecky zaútočil na ciele Hamasu: Drsný odkaz
Ruský prezident Vladimir Putin.
Poliaci majú čo robiť: S Rusmi vedú kybernetickú studenú vojnu, drsné obvinenia
Adrián podľa spoluhráčov zomrel nečakane.
Nečakane zomrel mladý športovec z Považskej Bystrice! Zronení spoluhráči: Aďo, budeš nám chýbať
Diaľnica D1 smerom na Brno pod vodou.
Foto
Česko je na nohách! Prívalové dažde im komplikujú život: Pripravujú sa na najhoršie
Ruský prezident Vladimir Putin a francúzsky prezidenta Emmanuel Macron.
Rusko si zavolalo na koberček francúzskeho veľvyslanca: Slová Macrona ich pobúrili
Ryan († 25) zomrel iba pár hodín po svadbe s Rosie.
Foto
Plánovali spolu veľkú budúcnosť, osud to videl inak: Posledné želanie snúbenca († 25) vám zlomí srdce
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
To, čo chce Izrael od ľudí v Rafahu, pobúrilo OSN: Okamžite reagujú! Je to nehumánne, tvrdia
Na snímke zľava minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) nad obcou Stavanisko.
Ministri hovorili pod Poľanou o návrhu zákona o ochrane prírody: Slovensko má výborné podmienky na ...
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Pneuservis v Rimavskej Robote zachvátili plamene: Zasahovať muselo vyše 30 hasičov!
Mužovi už pomôcť nedokázali.
Foto
Na Záhorí vedľa cesty našli ležať muža († 54): Záhadné okolnosti nešťastia
Foto
Nová hymna slovenských hokejistov: Na rockovom hite Tublatanky sa podieľal aj Šatan!
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
PREHOVORILA žena, ktorá priviezla do banky mŕtveho strýka († 68): Nie som monštrum!