Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.08.2019 16:17 | Správy | Politika

Reakcie na esemesky Kočnera: Matovič to zaklincoval! Poriadne odvážne slová

Daniela Lipšica komunikácia medzi Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom neprekvapila.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

"Zločinecké skupiny a biele goliere sa už od času môjho pôsobenia vo funkcii ministra spravodlivosti snažia o moju diskreditáciu, kriminalizáciu a likvidáciu," uviedol advokát Daniel Lipšic v reakcii na článok Denníka N, ktorý informuje o pokusoch Mariana Kočnera a Norberta Bödöra diskreditovať viacerých politikov.

Otvoriť galériu

V pondelok (29. 7.) uviedol, že z komunikácie vyplýva existencia zločineckej skupiny. "Na Slovensku fungovala zločinecká skupina zložená aj z vysokopostavených policajtov, prokurátorov a sudcov, ktorá dlhodobo spolupracovala s organizovaným zločinom a bielymi goliermi na Slovensku". "Z komunikácie je zrejmé, že sa výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä Daniela Lipšica (Lipstein, Gambino), Igora Matoviča, Borisa Kollára (vlekár) a Andreja Kisku," uvádza podľa Denníka N policajt, ktorý analyzoval prepis komunikácie cez aplikáciu Threema medzi Norbertom Bödörom a Marianom K. Ten opisuje aj ako Marian K. s Bödörom konali v prospech strany Smer-SD.

Reakcia Andreja Kisku

Exprezident Andrej Kiska hovorí o mafiánskom štáte počas vlády Smeru-SD. Marian Kočner a nitriansky podnikateľ Norbert Bödör mal podľa Kisku mať "pod palcom" políciu a zneužívať ju v prospech Smeru-SD. Kiska to uviedol na sociálnej sieti v reakcii na komunikáciu podnikateľov, ktorú zaistila a rozšifrovala polícia. "Marian K. a Bodör mali pod palcom políciu na čele s Gašparom (bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom, poznámka TASR), ktorú hrubo vo svoj prospech a v prospech Smeru zneužívali proti novinárom, advokátom, prezidentovi a mnohým iným," skonštatoval s tým, že od vraždy novinára Jána Kuciaka vychádza na povrch veľa skutočností o prepojení mafie s vládnou mocou.

 

Vo svojom vyjadrení Kiska, ktorý zakladá stranu Za ľudí, apeluje na premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD). Pýta sa, kde je a "prečo nemá tlačovku a negarantuje, že takéto veci sa už nedejú a nebudú sa opakovať".

Otvoriť galériu
Andrej Kiska
Zdroj: anc

Správy o SIS, polícii, ale aj prokuratúre

Podľa medializovaných informácií mal Marian Kočner komunikovať s Bödörom o SIS, polícii, ale aj prokuratúre a prideľovaní konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom. Bodör mal pre neho zabezpečovať lustrácie novinárov. Marian Kočner mal mať ambície aj v politike. Denník N informoval, že mal záujem konať v prospech strany Smer-SD a po vražde Kuciaka mal o jej budúcnosť obavy. Portál sa opiera o zápis policajta, ktorý analyzoval prepis komunikácie medzi Bödörom a Marianom Kočnerom. Informuje tiež, že Marian Kočner mal záujem o trestné stíhanie a diskreditáciu advokáta Daniela Lipšica, poslancov Národnej rady SR Igora Matoviča (OĽaNO) a Borisa Kollára (Sme rodina), a exprezidenta Andreja Kisku (Za ľudí). Mal mať aj vlastné politické ambície so stranou Cieľ.

Časť tejto komunikácie predložil senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. V kauze sú obžalovaní Marian Kočner a niekdajší riaditeľ televízie Pavol Rusko. Marian Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Otvoriť galériu
Igor Matovič
Zdroj: tasr

Matovič: Mafia ovládla štát

Na stole sú dôkazy, že mafia ovládla štát, povedal líder hnutia OĽaNO Igor Matovič na štvrtkovej tlačovej konferencii. Reagoval tak na medializované správy medzi Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom. Tie hovoria okrem iného aj o pokusoch zdiskreditovať Matoviča a ďalších politikov.

Matovič tvrdí, že Bödör zabezpečoval za úplatok svedka, ktorý mal na súde svedčiť proti opozičnej strane a "zabezpečoval kompromitujúce informácie a diskreditáciu opozičných politikov."

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Žralok brutálne zmasakroval muža na dovolenke: Uzavreli niekoľko pláží! Mrazivý opis útoku
Tina hovorí, že priateľstvo s tanečníkom Vildom Šírom sa po šou neskončí.
Foto
Tina výrazne ZMENILA vzhľad: Po Let´s Dance je z nej iná žena! FOTO hovoria za všetko
young woman on beach with suntan lotion
Chcete mať pokožku ako čokoláda? Tieto ZLATÉ pravidlá pri opaľovaní musíte dodržať: Je to jednoduché
Monika Babišová a Andrej Babiš boli partnermi 30 rokov.
Babiš prekvapil rozchodom s manželkou: Našiel si už NÁHRADU za Moniku? Má ňou byť TÁTO žena
Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Pri výsadbe nemusíte zostať len pri letničkách či trvalkách.
Foto
Vysaďte si najkrajší balkón v meste! TOP rastliny a bylinky do črepníkov
Stanka patrí v šou medzi favoritky.
FotoVáš Tip
Sexi Stanka z Ruže pre nevestu: Zbalila ju NAKA kvôli drogám!
vojaci
Máme nedostatok vojakov? Ministerstvo obrany pripravuje zmeny: Toto môže niekoho presvedčiť
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...