Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2019 19:40 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Harryho sa spýtali, koľko súrodencov chce pre Archieho: Úprimná odpoveď princa

Dr. Jane Goodallová vyspovedala princa Harryho (34) pre septembrové číslo britského časopisu Vogue, ktorý mimochodom editovala jeho žena vojvodkyňa Meghan (37). Avšak ich rozhovor sa ubral smerom k zachovaniu sveta pre ďalšie generácie. Čo Harry prezradil?

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Kráľovský pár Harry a Meghan premýšľajú o budúcnosti svojho syna Archieho Harrisona, avšak nevyhýbajú sa ani téme ďalšieho dieťaťa, píše portál People. „Sme jediný druh na tejto planéte, ktorý si však podľa všetkého myslí, že toto miesto patrí nám a iba nám,“ povedal Harry. Doktorka Goodallová sa s ním zhodla a dospeli k názoru, že ľudia budú bojovať o všetky zdroje, až kým sa niečo prevratné nezmení.

Ochrankyňa prírody poukázala na to, že Harry zdôraznil „desivý“ stav sveta a začal si ho uvedomovať ešte intenzívnejšie po tom, ako sa im v máji narodil Archie. „Nuž, zmenilo sa pre vás odvtedy niečo?“ opýtala sa ho. „Samozrejme,“ odpovedal Harry a pokračoval: „Vďaka ľuďom, ktorých som stretol, a miestam, na ktoré som mal to šťastie ísť, som vždy cítil isté spojenie a lásku k prírode. Teraz to, bez ďalších pochybností, vidím inak. Vždy som sa však snažil všetko zabezpečiť ešte predtým, ako sa mi narodí dieťa, a dúfam, že ich budem mať viac...

 

„Nie však príliš veľa!“ povedala som smiechom doktorka Goodallová. „Maximálne dve!“ vyjadril sa princ Harry. „Ale vždy som mal na mysli: Toto miesto si len požičiavame. A určite sme natoľko inteligentní a rozvinutí tak, ako sa predpokladá, že by sme mali byť schopní zanechať niečo lepšie pre budúcu generáciu,“ znejú slová Harryho pre britský Vogue.

Ešte pred Meghaniným tehotenstvom princ Harry tvrdil, že nechce, aby bola jeho rodina príliš veľká. V júli 2018 kráľovský pár zavrhol myšlienku, že by išiel po stopách Írov a mal mať päť detí. V Dubline sa vojvoda s vojvodkyňou pozdravili s ich fanúšičkou Elaine Adam-Stewart a tá Harrymu povedala: „Môj manžel má tiež ryšavé vlasy a dal mi päť detí. Kedy sa na to vy s Meghan chystáte?“ Harry to zobral s humorom, zasmial sa a odpovedal: „Päť detí? Príliš veľa,“ citovala princa pre portál People jeho fanúšička.

Doktorka Goodallová, ktorá sa v júli skontaktovala s princom Harrym na stretnutí pre svoju organizáciu Roots and Shoots, nebola prekvapená, že Harryho záujem o zachovanie sveta sa zvýšil po tom, čo sa stal rodičom. „Rozprávali sme sa o organizácii Roots and Shoots a povedala som mu: ´Samozrejme, že vás to teraz zaujíma, máte dieťa´,“ povedala Harrymu doktorka Goodallová. „Samozrejme! Keď privediete na tento svet dieťa, musíte sa obávať budúcnosti. Ak neurobíme nejaké zmeny, nebudeme mať žiadnu budúcnosť. Je to úplne jednoduché,“ odpovedal jej Harry.

Svetoznáma odborníčka na primáty, doktorka Goodallová, sa pri návšteve sídla kráľovského páru Frogmore Cottage dokonca pomaznala s Archiem. „Je veľmi rozkošný a jemný,“ povedala novinárom.

Vojvodkyňa zo Sussexu Meghan v jej editorskom liste tiež odhalila, že na projekte Vogue pracovala mesiace a všetko pripravovala ešte počas tehotenstva. „Bola som asi v piatom mesiaci tehotenstva, keď sa začali všetky prípravy. Keď vy držíte výsledok celého procesu v rukách, môj manžel a ja držíme v náručí naše trojmesačné dieťa,“ napísala Meghan.

Pre mňa ide o veľmi špeciálne obdobie v toľkých oblastiach. Spolupráca s Edwardom a jeho tímom počas môjho tehotenstva a materskej dovolenky hrala v tejto radosti nemalú úlohu. Privítanie a podpora od tohto úžasného tímu je pre mňa veľkou poctou,“ píše Meghan.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Šiestačka bodla nožom spolužiačku: Hrozivé, čo 12-ročné dievča chystalo ďalej
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Úbohé politikárčenie a zúfalstvo poslancov? Dolinkovú chcú odvolávať, ministerka reaguje
Teodor zatiaľ ťahal v zárobkoch za kratší koniec.
Foto
Joe Trendy sa pochválil lukratívnym kšeftom! Lobovala za neho v Markíze manželka Simona?
Peter Pellegrini
Pellegrini v hľadáčiku Česka aj Nemecka: Hneď po nástupe ho čaká poriadna výzva
Takto vyzerá po 13 rokoch Červená zóna po jadrovej katastrofe vo Fukušime.
Foto
Miesto, kde sa zastavil čas: Takto to vyzerá v zakázanej zóne Fukušimy po 13 rokoch!
Tréner Craig Ramsay na striedačke slovenskej hokejovej reprezentácie.
Trénerský štáb sa s tým nebabral: V nominácii repre končí hneď pätica hráčov!
Kvôli takým teplotám ani z domu nevyjdete! V krajine padol nový rekord po vyše 50 rokoch
Primátor Matúš Vallo trvá na tom, že nové pracovné miesta priniesli skvalitnenie mestských služieb.
Kedy sa bude stavať električková trať pred SND? Toto je odhadovaný dátum
(ilustračné foto)
Ukrajincov († 23), († 36) mal dobodať ruský občan: Kyjev prináša nové správy o ich pôsobení
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina zápasí s časom: Zelenskyj vie, ako Rusko využíva situáciu! Meškanie USA spôsobilo vážne následky
Woman laying next to her boyfriend  holding her finger pressed against her lips
Muž odhalil manželkinu neveru: Keď videl, koho vášnivo bozkáva, zamieril rovno do krčmy!
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka to podpísala! Ide o 13. dôchodky: Čo sa zmení?