Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.07.2019 17:49 | Správy | Zahraničné správy

Chladnokrvná vražda chlapčeka († 8) na stanici otriasla Nemeckom: Znepokojivé informácie o podozrivom

Po predpokladanom páchateľovi pondelkového útoku na železničnej stanici vo Frankfurte nad Mohanom pátrala už od minulého štvrtka švajčiarska polícia.

Muž eritrejského pôvodu, ktorý má bydlisko vo Švajčiarsku, totiž mal ohrozovať nožom a obmedzovať na slobode svoju susedu a následne ušiel, informoval podľa agentúry DPA v utorok v Berlíne nemecký policajný prezident Dieter Romann.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Na nemenovaného muža, narodeného v roku 1979, vydali vo Švajčiarsku zatykač, pričom už v minulosti na seba upozornil "podobnými deliktami", dodal Romann na spoločnej tlačovej konferencii s nemeckým ministrom vnútra Horstom Seehoferom a prezidentom Spolkového kriminálneho úradu Holgerom Münchom.

Pri pondelkovom incidente na hlavnej železničnej stanici vo Frankfurte nad Mohanom sotil muž z nástupišťa do koľajiska matku s dieťaťom vo chvíli, keď prichádzala súprava vysokorýchlostného spoja ICE. Žena vo veku 40 rokov, pochádzajúca z blízkeho okresu spolkovej krajiny Hesensko, vyviazla so zraneniami, jej osemročného syna však vlak zachytil a na mieste usmrtil.

 

Útočník údajne napadol aj ďalšiu osobu, ktorá však z nástupišťa nespadla. Z miesta činu následne utekal, s pomocou svedkov sa ho však podarilo zadržať. Motív jeho konania je stále nejasný. Seehofer opísal tento prípad, pre ktorý prerušil svoju dovolenku, ako "chladnokrvnú vraždu" a "hrôzostrašný zločin". Dôsledkom útoku má byť podľa neho posilnená prítomnosť polície na železničných staniciach v Nemecku, ako aj preverenie "technických možností zvýšenia bezpečnosti". Zopakoval tiež požiadavku na rozšírenie kamerového dohľadu vo verejných priestoroch, informovala DPA.

Romann na tlačovej konferencii doplnil k osobe predpokladaného páchateľa, že ide o otca troch detí. Tento rodák z Eritrey pricestoval v roku 2006 ilegálne do Švajčiarska, kde mu o dva roky neskôr udelili azyl. V súčasnosti je držiteľom povolenia na pobyt "kategórie C", čo znamená, že je "dobre integrovaný". Podľa Seehofera bol dokonca spomínaný v niektorých publikáciách ako príklad úspešnej integrácie.

Hovorkyňa frankfurtskej prokuratúry Nadja Niesenová predtým takisto uviedla, že predpokladaný páchateľ je ženatý a má tri deti. Pri výsluchu podľa nej povedal, že do Frankfurtu nad Mohanom pricestoval pred niekoľkými dňami vlakom z Bazileja. V Nemecku o ňom polícia doteraz nemala žiadne záznamy. Prokuratúra smrtiaci útok na stanici vyšetruje ako podozrenie z vraždy a pokusu o vraždu. Predpokladaného páchateľa mali ešte v utorok predviesť pred vyšetrujúceho sudcu, ktorý rozhodne o jeho vzatí do väzby.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Senzácia sa nekonala: Slováci zabojujú o bronz
Herec Juraj Kukura musel vyhľadať lekárov.
Herec Juraj Kukura v opatere ONKOLÓGOV: Jeho vzhľad sa zmenil
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Ministerka Dolinková o jej odvolávaní: Nevidím žiadny relevantný dôvod
Zariadenie ciel v Leopoldove je veľmi strohé.
Viete, kto sedí v basách na Slovensku? Budete sa diviť, čo za ľudí sedí za mrežami
Juraj Bača (36)
Prečo Bača býva aj po 30-ke u rodičov: Osudový INCIDENT pred podpisom hypotéky!
Rodina Brodekovcov vytvorila v USA veľký biznis
Foto
Klan Brodekovcov dal svetu vynález, ktorý používame dodnes! Zachráni sa rodný dom šikovných Slovákov?
Machala zapochyboval o guľatosti Zeme.
Váš Tip
Vedci reagujú na Machalu: Takto si guľatosť Zeme môžete overiť aj bez cesty do vesmíru
Kate v marci priznala, že jej diagnostikovali rakovinu.
Blízka princeznej Kate po PRVÝKRÁT prelomila mlčanie: Je to naozaj ZLÉ
Developer zdemoloval pamätihodnosť Bratislavy.
Foto
Bratislava prišla o kus histórie: Vzácnosť prežila obe svetové vojny, teraz je fuč! Komu hrozí pokuta?
Foto
USA 18 – Slovensko 18 ONLINE: Vybojujú naši mladíci senzačný postup do finále?
Nevideli ste tohto muža?
Zobral si bicykel a NEZAPLATIL: Polícia prosí o pomoc! Nevideli ste tohto muža?
2020 Kilá navyše nosila hrdo a s gráciou
Foto
Názlerová SCHUDLA 35 kíl: V tvári ju to úplne ZMENILO! Aha, ako vyzerá