Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.07.2019 16:15 | Správy | Zahraničné správy

Muž túžil mať vychudnutú manželku, spravil jej zo života peklo: Výstražné znamenie prišlo už na svadbe

Hartley Matthew týral svoju ženu Catherine neuveriteľných 12 rokov. Po tomto pekle schudla tak, že keď ležala, kosti ju doslova tlačili.

Týraná Catherine z Percetonu v Škótsku tvrdí, že ju vyhladoval vlastný manžel, ktorý túžil po vychudnutej žene s čo najmenšou veľkosťou. Schudla tak extrémne, že vážila len 30 kilogramov, píše portál Mirror.  Catherine mala zdravú postavu, keď sa pred 13 rokmi vydávala za svojho manžela a tvrdí, že ju Hartley obmedzoval v jedle a snažil sa zrealizovať jeho sen mať partnerku, ktorá by ,,nosila veľkosť 0".

 

Pre Daily Record povedala, že jej nedovolil jesť, pretože nechcel „tučnú ženu“. Catherine opísala, že vychudla tak veľmi, že keď si ľahla, boleli ju kosti. Teraz cíti sklamanie po tom, ako jej exmanžela súd prepustil napriek tomu, že bol uznaný vinným z útokov na ňu. Raz ju po tom, ako si od neho vyhladovaná vypýtala jedlo, chytil za krk, zdvihol ju z podlahy, hodil cez izbu a potom si na ňu sadol a pokúsil sa ju uškrtiť.

„Povedal mi, že som tučná, a tak mi nasadil diétu. Chcel mať manželku, ktorá má veľkosť 0. Keď som jedla predtým, ako som išla do postele, donútil ma spať na pohovke, pretože nemal rád, keď zo mňa cítil jedlo. Vychudla som až tak, že ma boleli kosti. Nakoniec som nosila oblečenie pre 7-ročné dievčatá,“ hovorí o rokoch týrania Catherine.

100-kilový chlap ju raz prisadol. „Mali sme nezhodu. Keď sme boli v spálni, chytil ma za krk, zabalil do deky a prisadol ma tak, že som nemohla dýchať,“ vylíčila hororovú scénu Catherine.  Hartleyho opisuje ako monštrum: „Prichytil ma pri fajčení, a tak zo mňa strhol župan a sotil ma na balkón a vymkol ma. Bola som tam viac ako hodinu úplne nahá pred pohľadmi ľudí z kancelárií, priamo oproti rušnej ulice.“

„Chcel ma ovládať a tak nainštaloval kamery do každej miestnosti v našom dome, aby ma mohol cez telefón sledovať. Vedel, že svoju rodinu milujem, a preto mi často hovoril, že by zaplatil milión libier za to, aby niekto zlomil mojej sestre čeľusť. Strašil ma a mal doslova potešenie z toho keď ma mučil, pretože nemal nič lepšieho na práci,“ znejú hrozivé slová 32-ročnej Catherine.

Dvojica sa stretla už keď mala Catherine 15 a Hartley 25 rokov. Pár sa zobral v októbri 2006, avšak tvrdí, že jeho dychtivosť po kontrole sa prejavila hneď po tom, ako mu pri oltári povedala svoje „áno“. „Po našej svadbe ma chytil za rameno a zavelil, že odchádzame, takže som nebola ani na vlastnej hostine,“ opisuje Catherine.  

Mladá žena uviedla, že toto zneužívanie sa zhoršilo, keď v roku 2012 otehotnela. „Počas tehotenstva som mala bolesti chrbta, a tak som ho požiadala, aby mi ho natrel. Skopol ma do postele a povedal mi, že som nechutná a tučná.“ Pár sa rozlúčil v auguste 2017 a v apríli tohto roku sa rozviedli. V tom istom mesiaci bol 42-ročný muž uznaný vinným z troch útokov na Catherine.

Avšak hneď v máji ho súd prepustil s tým, že bude 12 mesiacov pod dohľadom a rovnako bude zaradený do registra sexuálnych delikventov. Hartley bol obvinený aj zo sexuálneho napadnutia ďalšej ženy.

Catherine však stále trvá na tom, že jej bývalý manžel by mal sedieť vo väzení. „Je nebezpečný pre ženy a stále môže iným robiť slobodne to, čo aj mne. Bol manipulatívny, mal dve tváre, násilnícky a dychtivý po kontrole. Bola som jeho väzňom 12 rokov. Prakticky som si odpykala doživotie a on dostal len malú ranu po rukách. Ako keby nezáležalo na tom, čo sa mi stalo. Pre ľudí ako je on, musia existovať prísnejšie tresty,“ hovorí sklamaná Catherine.

Po ťažkých rokoch sa snaží svoj život obrátiť k lepšiemu a rovnako vyzýva aj ostatné obete zneužívania, aby sa nebáli a požiadali o pomoc. „Kvôli nemu som prišla o sebadôveru. Hanbila som sa za to, že ma zneužíval. Vedela som, že moje sestry by niečo takéto nikdy nedovolili. Cítila som sa, akoby som zlyhala. Ľudia sa nemenia. Nikto si nezaslúži žiť takýto život. Musíte to niekomu povedať a dostať sa z toho,“ vyzýva ostatné ženy v núdzi Catherine.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť
early rush hour scene with lens flares
Opatrne na cestách: Rýchlostnú cestu úplne uzavrú! Polícia uviedla dôvod
Bývalý politik SNS sa rozčuľoval, že nič nespáchal a považuje to za politickú objednávku.
Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu: Exšéf SNS sa nedostavil! Čo sa dialo ďalej?
Dušan Gabáni má na konte niekoľko ocenení.
Foto
Strach o športového moderátora: Populárneho Dušana Gabániho museli oživovať
Muž parkoval na mieste vyhradenom pre ZŤP, odmietol dychovú skúšku
Muž zaparkoval tam, kde nemal: Polícii kládol odpor! Sila, čo o ňom neskôr zistili
Measuring radiation with a modern digital handheld device
Stav radiácie na Slovensku: Takto sme dopadli my, čo iné krajiny Európy?
Andrej Danko mal v bratislavskej Dúbravke nehodu.
Polícia zverejnila VIDEO dopravnej nehody Andreja Danka
Neprajníci tvrdia, že to medzi dvojicou má škrípať.
Kríza? Hájek mal byť Belohorcovej NEVERNÝ, Zuzana pení: Teraz budem hovoriť ja!
(ilustračné foto)
Mimoriadna dopravná kontrola: Odhalené priestupky a prekvapenie pri dychovej skúške!