Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.07.2019 19:15 | Správy | Zahraničné správy

Z poistných udalostí českých turistov pôjdete do kolien: Kusnutie rybou aj pošmyknutie na ťavom truse

Líška, medveď, ťava, opica, klokan, ale aj napríklad mravec stáli za poistnými udalosťami českých turistov na dovolenke. Vyplýva to z hlásení o škodách českých poisťovní.

Takmer neuveriteľný zážitok si z ciest odniesol klient Allianz, ktorý sa v Nórsku pri ceste snažil rýchlym manévrom vyhnúť losovi. V šmyku potom nabúral do medveďa, ktorý stál len o kúsok ďalej. Našťastie nakoniec ani vodič, ani zvieratá neutrpeli vážne poranenia. Inému klientovi zase skočil pred auto klokan. Nie v Austrálii, ale hneď za českými hranicami v Bavorsku. Utiekol majiteľovi obchodu so zvieratami. Nehodu prežil, vodiči spôsobil šok a menšiu škodu na aute.

Nie vždy však skončia podobné situácie remízou. Pri love na líšku v blízkosti bieloruského mesta Grodno strelec zviera síce zranil, ale nezastrelil. Rozhodol sa mu preto uštedriť ranu z milosti. K líške sa priblížil, tá v reflexe trhla nohou a podarilo sa jej stlačiť spúšť mužovej zbrane. Klienta rana zasiahla do nohy a musel byť hospitalizovaný. Líška utiekla.

Klientka ERC Európskej poisťovne bola v Etiópii na výlete na ťave. Po štvorhodinovej jazde mala pani spálený zadok, čo si vyžiadalo ošetrenie. Iný klient si pri chôdzi po pláži nevšimol ťaví trus, na ktorom sa pošmykol a pri páde si bolestivo natiahol kolenné väzy. "V Turecku muž nechal na ťave povoziť svoje deti, ale keď po ňom chcel jej majiteľ tučný bakšiš a klient odmietol, dostal ranu päsťou, kvôli ktorej sme mu museli zabezpečiť ošetrenie a dvojdennú hospitalizáciu," povedal ČTK hovorca poisťovne Vlastimil Divoký.

Veľa poistných udalostí spôsobujú nástrahy mora. Žena si na dovolenke sadla v mori na plochý kameň, ale zrejme tým obsadila miesto nejakému morskému živočíchovi, pretože utrpela rozsiahle popáleniny na zadku. Na dovolenke v Egypte uhryzla ženu stredného veku miestna ryba tak nešťastne, že klientka začala silno krvácať z žily na nohe. Poisťovňa ju musela nechať previezť do partnerskej nemocnice.

Na Bahamách zjedol klient miestnu špecialitu, rybu, ktorá musí byť pripravená špeciálnym postupom. To sa ale nepodarilo, takže mu spôsobila otravu, kvôli ktorej sa mesiac liečil. Muž si chcel z Austrálie odviezť ako suvenír kúsok koralu, ale na letisku na to prišli a vzali ho do väzby. Právnici ERC Európskej poisťovne ho potom z väzenia zložito dostávali.

Od niektorých živočíchov by ľudia hrozbu nečakali. V Paname na tráve pri hotelovom bazéne uhryzol staršieho muža tropický mravec. Urobil sa mu obrovský pľuzgier veľkosti tenisovej loptičky. V lese na Bali chcela opica ukradnúť manželom tašku s fotoaparátom. Pri bránení tašky opica uhryzla ženu do ruky, takže asistencia musela zabezpečiť ošetrenie. Taška aj tak zmizla, podotkol Divoký.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť
early rush hour scene with lens flares
Opatrne na cestách: Rýchlostnú cestu úplne uzavrú! Polícia uviedla dôvod
Bývalý politik SNS sa rozčuľoval, že nič nespáchal a považuje to za politickú objednávku.
Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu: Exšéf SNS sa nedostavil! Čo sa dialo ďalej?
Dušan Gabáni má na konte niekoľko ocenení.
Foto
Strach o športového moderátora: Populárneho Dušana Gabániho museli oživovať