Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.08.2019 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Fero Joke odhalil trinástu komnatu: Depresie a hrozné obdobie

Ju už predstavovať netreba - Eva Evelyn Kramerová (29) je dobre známa komička z televíznych obrazoviek.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Jeho poznajú najmä mladšie ročníky - František Košarišťan (29), známy ako Fero Joke, je v súčasnosti jedným z najväčších internetových fenoménov a paródie z jeho dielne zdieľajú na sociálnych sieťach mnohé celebrity, ktoré sú veľakrát jeho terčom. Verili by ste, že títo dvaja sa poznajú už zo škôlky?

Poznáte sa už takmer štvrťstoročie. Prezradíte nám viac?

Evelyn: Boli sme malí, stretli sa nám pohľady a vedeli sme, že to bude láska na celý život. (smiech) Robím si srandu, vôbec si to nepamätám.

Fero: Prišla si do škôlky v sivých šatách s veľkými bielymi bodkami, riadna žena si bola a hneď to zaiskrilo. (smiech)

 

Evelyn: Ja si ani nepamätám, že sme spolu chodili do škôlky, až školu mám v pamäti.

A na základnej škole to už bolo také pravé kamarátstvo?

Evelyn: Celá trieda sme boli veľmi dobrá partia.

Fero: Bolo nám tam spolu super a humor nás spájal už vtedy.

Boli ste výmyselníci, z ktorých stáli učiteľom vlasy dupkom?

Fero: Hlavne zo mňa, ale napriek tomu ma mali radi.

Evelyn: On bol taký vystrelený a hrotil situácie. Aj by sa učitelia na ňom zasmiali, ale potrebovali zachovať ten výchovný prvok. Bolo to vždy ale extrémne vtipné.

Vtipné videá, ktoré jeden aj druhý nakrúcate, sú väčšinou paródie. Odkiaľ beriete inšpiráciu?

Evelyn: Veľa situácií, ktoré parodujeme, máme ešte zo základnej školy. Napodobňovali sme všetkých učiteľov. Tam to celé začalo.

Fero: Parodoval som aj počasie a chceli to odo mňa dokonca aj učitelia. Hovorili, že keď im to predvediem, nedajú nám písomku.

Kedy ste zistili, že ste sa dostali do povedomia ľudí?

Evelyn: Odišla som na vysokú školu do Bratislavy a začala som robiť stand up comedy. Tam ma spoznal nejaký okruh ľudí. Potom som odišla do Portugalska a tam som začala točiť videá. Vtedy sa mi začalo dariť a video s kunami bol taký strop toho obdobia.

Fero: Mňa inšpirovala Evelyn, keď som videl, ako sa má dobre a koľko zarába, tak som chcel aj ja. (smiech) Ale nie, chcel som sa osamostatniť, a preto som išiel som na vysokú školu do Bratislavy a časom ma Evka posmelila, aby som tiež začal točiť a založila mi instagramový profil. Mal som vtedy depku inak, a veď kedy nie? (smiech)

Evelyn: Áno, mal si hrozné obdobie.

Otvoriť galériu
Vy máte depresie?

Fero: Väčšinou to tak býva, že ľudia, ktorí robia humor, si to musia nejako vykompenzovať, tak sa stáva, že doma som smutnejší. Depka nás tiež spája, keď je zle, tak zavolám Evelyn a idem k nej. Ale prirodzene aj tak skončíme vždy pri humore a vyliečime sa. (smiech)

Evelyn: Som veľmi citlivá, tak je prirodzené, že občas som smutná. Hraničné situácie riešim vždy s Ferom.

Pán Košarišťan, vyštudovali ste špeciálnu pedagogiku a pracujete s deťmi s Downovým syndrónom. Pomáha vám humor v ťažkých situáciách?

Fero: Presne tak. Aj keď som učil deti na základnej špeciálnej škole, humor bol vždy veľmi dobrý nástroj, ako spraviť náladu, či už deťom, alebo chorým pacientom.

Evelyn: Neviem komunikovať s deťmi, dostať sa k nim bližšie, preto to obdivujem a dohodla som sa s Ferom, že s ním pôjdem na detskú onkológiu.

Fero: Robím dobrovoľníka na detskej onkológii, cez prázdniny majú vychovávateľky aj učiteľky voľno, takže tam je uhorka a nuda. Robím im tam preto program a ohovárame Evičku, tak som im sľúbil, že ju priveziem.

Je to ťažká práca?

Fero: Je to pre mňa vo veľkej miere inšpirujúce. Cítim sa dobre, že som pre nich niečo spravil a na druhej strane sú pre mňa inšpiráciou, že neriešia zbytočné veci, ktoré častokrát riešim ja a nemal by som. Nie je to teda tak, že ja matka Tereza prídem, ale pomáhame si navzájom.

Často parodujete aj známe tváre a mnohé z nich vaše videá zdieľajú. Stretli ste sa aj s negatívnou reakciou z ich strany?

Fero: Zatiaľ nie. Raz mi ale jedna napísala, že nemá dobré obdobie v živote a že síce vie, že to video, ktoré nahrala, je ako stvorené na moju paródiu, ale prosí ma, aby som ho nerobil.

Otvoriť galériu
Trávite spolu aj dovolenky?

Fero: Mali sme ísť toto leto spolu do Chorvátska, ale zrejme nám to nevyjde. Hlavne si veľmi vážime spoločný čas, lebo obaja sme nedochvíľni a častokrát sa nevieme stretnúť. Prežili sme ale pár dekadentných dovoleniek, ktoré stáli za to.

Evelyn: Ferko má dom, tak je to pre mňa taká dovolenka. Rada tam trávim čas, je tam krásne.

Zverujete sa navzájom aj s najväčšími tajomstvami?

Fero: Rozumieme si a dlho sa poznáme. Nikdy som nemal blok a neriešil som, či jej to mám povedať, alebo nie. Proste jej to poviem.

Evelyn: Vie o mne všetko. Nemám nič, čo by som sa mu bála povedať.

Prekvapila vás tá veľká popularita, čo je momentálne okolo vás?

Fero: Nevnímam to tak. Vnímam to, len keď sa to deje. Napríklad na Pohode za mnou prišlo veľa ľudí, odfotiť sa a pokecať. Inak žijem v podstate normálny život.

Evelyn: Ferova hej. (smiech) Teší ma, keď niekto za mnou príde, samozrejme nie o štvrtej ráno a rozpráva vám celý životný príbeh. Nikdy ma to neotravuje, lebo vždy sú tí ľudia milí a v podstate je to taká moja spätná väzba. Rada s hocikým pokecám a teší ma, keď mi niekto povie, že som mu urobila videom radosť.

A čo negatívna kritika?

Fero: Väčšinou ju cítim, iba keď robím nejakú platenú kampaň. Inak mám veľmi prajných a inteligentných ľudí na svojom instagrame, takže sa s kritikou doslova nestretávam.

Evelyn: To sa fakt Ferko čudujem v tom najlepšom slova zmysle, ako teba ľudia prijali. Ideš s kožou na trh aj v rámci orientácie, podnecuješ istú formu otvorenosti. V porovnaní so mnou sa teším, že si nemusel prejsť takým peklom. Mňa vždy chcel niekto prizabiť. Lebo ženy to majú v tomto fachu, ktorý je vyslovene mužský, ťažšie. Koľko sme tu mali reálne vtipných žien? Ľudia si musia na to zvyknúť a neprajnosť s tým ide ruka v ruke.

Máte nejaký nesplnený sen?

Fero: Teraz vyzniem ako senilný dedo, ale veľmi by som chcel pokoj. Žiť v chalúpke pod Tatrami, mať svoj okruh ľudí, pestovať si v záhradke a chodiť na túry. Inak mám všetko, čo mi treba. Som zdravý, mám super rodinu, kamarátov, psa, dom, auto a som naplnený. A ešte chcem samozrejme svetový mier. (smiech)

Evelyn: Mám pracovné sny, vytváram veľa kreatívnych vecí. Videla som veľkú dieru na trhu v rámci ženských tém, pretože stále sa rieši iba vonkajšia krása a nikto sa nerozpráva otvorene o vzťahoch. Láska a vzťahy sú jedny z najpodstatnejších pilierov života každého človeka a o tom sa ženy nebavia. Preto sa s Peťou Polnišovou rozprávame s nadhľadom a humorom o vzťahoch, bolestiach srdca... Nie sú to vždy príbehy s happyendom a myslím si, že aj o nich treba rozpávať, aby sme vedeli, že v tom nie sme sami, ak niečo také prežívame. Volá sa to jauuu, PS: to bolelo a dá sa to normálne počúvať cez spotify. A tiež chcem svetový mier, ešte viac ako Fero. (smiech)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj