Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2019 12:00 | Správy
Foto

Veľká senzácia! Futbalistky Spartaka Myjava sú najlepšie na svete: Slovenkám zatlieskal aj sám Neymar

Dobyli svet! Nie je to žiadne vzletné spojenie, ale pravdivé konštatovanie o tom, čo dosiahli ženy TJ Spartak Myjava v Brazílii. V Praia Grande, rodnom meste najjagavejšej hviezdy brazílskeho futbalu Neymara (27), nenašli v malom futbale premožiteľky a vyhrali turnaj známy pod názvom Red Bull Neymar Jr‘s Five! Víťazkám odovzdal trofej sám Neymar, ktorý partii Myjavčaniek zložil poklonu.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii
Myjavské baby totiž po minuloročnom treťom mieste odchádzali tento rok do ďalekej Brazílie s jediným cieľom: byť ešte lepšie. Tento cieľ splnili. Boli lepšie ako vlani, a vlastne sú najlepšie na svete. „Po minuloročnom semifinále sme išli na turnaj s rešpektom, chceli sme ho odohrať čo najlepšie ako sme vedeli a pokúsiť sa zlepšiť tretie miesto z roku 2018. Víťazstvo si veľmi vážime, je to neskutočný pocit byť najlepší na svete a poraziť také veľmoci ako je USA, Brazília, Japonsko a podobne," odkazujú na Slovensko šampiónky.

Ťažšie ako vlani

Myjavčanky z dejiska pridali aj prvé hodnotenie svojho vystúpenia: „Zápasy boli náročnejšie ako minulý rok, hlavne Taliansko a Brazília hrali kvalitný futbal. Po postupe z ťažkej skupiny sme si začali veriť, a po jednoznačnej výhre v semifinále s USA sme si nepripúšťali nič iné ako víťazstvo." Brazílske médiá píšu o senzačnom triumfe Sloveniek, s ktorými sa v konkurencii tímov zo štyridsiatich krajín v celosvetovom finále Red Bull Neymar Jr´s Five 2019 nerátalo. Medzi favoritkami sa skloňovali krajiny ako USA, Anglicko či Brazília...

 

Päťgólové nádielky

Futbalistky Spartaka Myjava to však všetkým natreli. Ich päťgólové prídely si dlho budú pamätať Japonky (5:0), Angličanky (5:1) a semifinálové súperky z krajiny čerstvých majsteriek sveta USA (5:0)! Vo finálovom meraní prišla hviezdna chvíľa žien Spartaka Myjava, najmä dvojgólovej Andrey Bogorovej, a Japonky odišli aj z druhého súboja so Slovenkami s dlhým nosom. Víťaznú trofej Záhoráčkam odovzdal osobne Neymar, ktorý k typickému zdvihnutému palcu pridal slová: „Baby, boli ste super!“

Malý futbal fičí

Globálny turnaj sa hrá pod gesciou brazílskej hviezdy, ktorá podujatiu prepožičala nielen meno, ale aj areál športového a vzdelávacieho centra Instituto Projeto Neymar Jr pre neprivilegované nielen futbalové talenty. Z roka na rok získava väčšiu popularitu vo svete. Aj na Slovensku, kde sa tento rok do kvalifikačných bojov prihlásilo 156 tímov, z ktorých si v Brazílii zahrali dve. Ženy Spartaka Myjava a muži Thisismysen Banská Bystrica. Myjavčanky celosvetové finále v Neymarovom rodisku vyhrali, Banskobystričania v E-skupine uhrali tieto výsledky: Trinidad a Tobago 1:0, Francúzsko 0:3, Poľsko 0:5.

AKé sú pravidlá?

Sú jednoduché a ich základom sú pravidlá, podľa ktorých hrával ako malý chlapec s kamarátmi zápasy sám Neymar. Hrá päť hráčov - hráčok, bez brankára a zápas trvá maximálne 10 minút. Keď jeden tím dostane gól, stratí hráča. Zápas sa teda môže skončiť aj pred časovým limitom. To keď jeden z tímov príde o všetkých hráčov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Mária Lukačovičová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené