Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.07.2019 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Známy spevák musí podstúpiť transplantáciu: Oto Weiter čaká na nové srdce

Dostane cudzie srdce! Spevák Otto Weiter (64) vystrašil nielen svojich najbližších, ale aj fanúšikov, keď v polovici marca nečakane skončil na nemocničnom lôžku.

Jeho hektický štýl života si totiž vybral svoju daň, keď elánom nabitého šoumena zradilo zdravie. Otto skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti so zápalom srdcového svalu. Aj keď sa jeho stav podľa informácií Nového Času zlepšuje, ako sám Weiter priznal, zmena môže byť len dočasná. Na rad tak prichádza transplantácia srdca!

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Weiter je na hudobnej scéne dlhé roky, počas ktorých si vybudoval meno a nie je preto prekvapením, že jeho pracovný kalendár je nabitý na prasknutie. Hektické tempo a nedostatok oddychu sa však odrazili na jeho zdraví, keď ho v marci zradilo srdce. Otto sa ihneď dostal pod dozor lekárov, lebo ľavá komora jeho srdca pracovala len na pätnásť percent. Podľa najnovších informácií Nového Času sa však jeho stav zlepšil, no aj napriek tomu ho čaká operácia.

„Nedávno som bol na kontrole a srdiečko sa trocha pozviechalo a už pracuje tak na 25 až 30 percent,“ povedal nám optimisticky naladený spevák. „Som z toho nadšený, no ešte nemám vyhraté. Lekári povedali, že za šesť týždňov sa to môže zase zhoršiť, a tak ma dali na zoznam ľudí čakajúcich na transplantáciu srdca,“ prezradil Novému Času Weiter s tým, že sa o tejto správe dozvedel len začiatkom týždňa.

 

„Musím ešte ísť na nejaké vyšetrenia, aby zistili, aký typ srdca mi je treba a všetky veci okolo,“ opísal spevák, čo ho ešte čaká. Otto svoj neutíchajúci elán nestráca a aj naďalej chce pokračovať v práci, ktorú nadovšetko miluje. „Mám koncerty a veľmi sa na ne teším. Samozrejme, že si musím dávať pozor a nemôžem sa priveľmi prepínať, ale som rád, že stále robím to, čo ma napĺňa,“ uzavrel.

Bojoval o život

Nepríjemná udalosť sa pritom stala nečakane, keď sa Weiter už od osudného rána necítil dobre. Ratovať ho musela jeho polovička Andrea Fischer. „Keď som ho videla, ako sa veľmi zadýchava, mala som oňho veľký strach,“ spomínala na nepríjemné chvíle plné strachu Ottova manželka. Tá sa obrátila aj na odborníka, keď kontaktovala ich dobrého kamaráta, kardiológa Viliama Fischera.

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

„Prišiel k nám a odviezol nás do nemocnice. Ne­chcel, aby sme šoférovali, keby sa po ceste niečo stalo. Po prvom vyšetrení lekári usúdili, že musí byť okamžite hospitalizovaný,“ dodala Andrea. Nielen ona, ale aj známy spevák si uvedomujú, že za Weiterovo podlomené zdravie môže najmä pracovná vyťaženosť. „Dôvodom je prepracovanosť. Spával som štyri hodiny denne. Robil som od rána do večera a od večera do rána. Tiež k tomu prispela chrípka,“ odkázal vtedy z nemocničného lôžka umelec.

 

Dostane určité obmedzenia

Otvoriť galériu
Viliam Fischer
Zdroj: mh

- Vo svete medicíny sa transplantácia srdca berie ako rutinná operácia. Určitým obmedzením ľudí po zákroku je doživotné užívanie liekov, ktoré potláčajú ich imunitný systém. Pacienti si musia dávať väčší pozor a vyhýbať sa napríklad infekčnému prostrediu. Poznám však ľudí, ktorí po transplantácii srdca zabehli napríklad celý maratón, alebo intenzívne športujú, čiže ja to len odporúčam.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Michaela Rovenská

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Erik Tomáš, Ladislav Kamenický, Robert Fico.
Dvaja ministri vysvetľovali Ficove slová: Skončia peniaze z 2. piliera v diaľniciach?
Pár z tragédie v Rohožníku má tvoriť Slovák Milan a žena-cudzinka.
Foto
Krvavá dráma na Záhorí sa odohrala pred očami detí! Milan († 47) neprežil: Polícia má viacero verzií
Holub Lipták získal olympijské zlato v roku 1995.
Foto
Tomu nebudete veriť: Prvý úspešný olympionik z Liptova bol HOLUB! Predbehol aj Michala Martikána
Čo majú spoločné Zendaya, Emma a Kirsten?
Foto
Čo majú spoločné Zendaya, Emma Stone a Kirsten Dunst? Len Spider-man to nie je! Budete sa diviť
Robotický pes s plameňometom za 8 805 eur
Foto
Robotický pes s plameňometom?! Nie, nejde o sci-fi film: Padnete na zadok, na čo má slúžiť
(ilustračné foto)
Po tornádach v USA hlásia obete: Zanechali značné škody
Americký prezident Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Telefonát medzi Bidenom a Netanjahuom: Pozrite sa, o čom hovorili
Foto
Buckinghamský palác prelomil mlčanie: Ako je na tom kráľ Karol III.?! Takáto má byť PRAVDA
Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!