Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.06.2019 16:09 | Šport | Hokej

Slovan uhradil miliónový dlh: Bratislava sa konečne dočkala svojich peňazí

Mesto Bratislava už dostalo peniaze, ktorými mal v stredu 26. júna hokejový klub HC Slovan Bratislava uhradiť svoj viac ako miliónový dlh za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu. TASR to potvrdil hovorca mesta Peter Bubla.

"Riaditeľ mestskej organizácie Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy (STaRZ) potvrdil, že tieto finančné prostriedky boli vo štvrtok skutočne pripísané na účet STaRZ," spresnil hovorca. Informáciu o tom, že HC Slovan uhradil svoje záväzky voči STaRZ, dostal magistrát v stredu podvečer.

Hlavné mesto žiadalo od hokejového klubu do 30. júna uhradenie všetkých záväzkov, ak chce aj v budúcnosti využívať priestory Zimného štadióna Ondreja Nepelu. "Keďže tieto peniaze boli vo štvrtok pripísané na účet, mesto je pripravené rokovať o nových podmienkach nájmu v kontexte zmeneného využívania štadióna, keďže Slovan už nebude hrať KHL. Určite súčasťou rokovania musia byť aj garancie HC Slovan, aby sa takáto situácia do budúcnosti už neopakovala. Nové podmienky nájmu na konci dňa musia schváliť poslanci mestského zastupiteľstva," povedal pre TASR Bubla.

HC Slovan Bratislava na svojom webe informoval, že odoslal v stredu na účet hlavného mesta platby za užívanie bratislavského Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Klub poukázal na účet mesta sumu v celkovej výške 1,196 milióna eur. Táto suma má pozostávať z istiny, úrokov z omeškania a zmluvných pokút. "Zaplatením svojho záväzku HC Slovan Bratislava splnil podmienku mesta na začatie dialógu s predstaviteľmi samosprávy hlavného mesta, ako bolo prisľúbené, vo veci nastavenia nových a reálnych podmienok využívania Zimného štadióna Ondreja Nepelu detskými a mládežníckymi kategóriami klubu, ako aj A-mužstvom," uvádza hcslovan.sk.

 

HC Slovan Bratislava dlhoval za nájomné, služby spojené s nájmom, zmluvné pokuty a úroky z omeškania mestskej organizácii STaRZ, ktorá pristúpila k vymáhaniu dlhu aj súdnou cestou. Primátora Bratislavy Matúša Valla požiadalo v máji mestské zastupiteľstvo, aby rokoval o vypovedaní všetkých nájomných zmlúv s HC Slovan, ak do konca júna nedôjde k splateniu všetkých dlhov voči mestu. Zároveň ho požiadali, aby rokoval s HC Slovan – mládež o splatení dlhu vo výške 135.916 eur do konca augusta a aj o tom, aby táto časť klubu realizovala platby za prenájom ľadových plôch vopred. Vallo koncom mája pre TASR uviedol, že ak HC Slovan Bratislava nezaplatí hlavnému mestu svoj dlh za prenájom zimného štadióna, 1. júla s ním mesto vypovie zmluvu. Ako podotkol, samospráva nebude ustupovať, no v prípade mládeže Slovana si vie predstaviť istú dohodu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?