Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.05.2019 14:01 | Šport | Hokej
Foto

Slovan má na ceste k návratu do extraligy mnoho prekážok: Na základe čoho sa má vrátiť?

Podľa predsedu predstavenstva spoločnosti Pro-Hokej Juraja Kovala existuje mnoho legislatívnych úskalí, ktoré stoja na ceste Slovana Bratislava pri zamýšľanom návrate do najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Ako uviedol v rozhovore pre denník Šport, známa je zmluva Slovana a Pro-Hokeja o tom, že ak "belasí" požiadajú o návrat do extraligy, ešte stále riadiaci orgán súťaže vytvorí všetky potrebné organizačné a legislatívne podmienky, aby to bolo možné. "Bola to deklaratórna dohoda, ktorá je ťažko právne vynútiteľná, ale všetky kluby ju rešpektujú a majú záujem, aby sa Slovan vrátil - ak sa to dá z právnej stránky," povedal Koval pre Šport.

Jedným z možných problémov je aj to, že Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) nepredĺžil s Pro-Hokejom zmluvu o riadení extraligy. Pri návrate Slovana je potrebné množstvo legislatívnej prípravy. Bude potrebné vyriešiť aj to, koľko klubov by v prípade návratu bratislavského klubu v najvyššej domácej súťaži pôsobilo. Zabúdať nemožno ani na skutočnosť, že Slovan musí úspešne absolvovať licenčné konanie, teda zbaviť sa všetkých dlhov z minulosti voči hráčom či trénerom. Vyvstáva aj ďalšia legislatívna dilema.

"Podľa súťažného poriadku, ak sa uvoľní nejaká licencia, k čomu vlastne ani nedošlo a ani sa nevytvorilo nové miesto v extralige, nárok na ňu by mal mať najlepší klub v poradí po súčasnom postupujúcom, teda po Michalovciach. Čítal som, že Slovan podá prihlášku do konca mája, ale dobre vieme, že do najvyššej súťaže sa nemôže prihlásiť hocikto a hocikedy, lebo účasť v nej si treba vybojovať zo športovej stránky. Bolo by však možné nastaviť určité mechanizmy, aby sa tento postup obišiel," prezradil Koval.

 

Podľa bývalého člena výkonného výboru SZĽH Mariána Vávru by bola samovražda, ak ľudia vo vedení zväzu privolia, aby Slovan fungoval v extralige, ako keby sa nič nestalo po jeho odchode z KHL. "Slovan odišiel zo slovenskej ligy preto, že chcel odísť. Tým, že odišiel, spôsobil obrovskú marketingovú ujmu ostatným klubom. Nevykúpil sa z nej a na základe čoho sa má vrátiť. Všetky kluby musia plniť pravidlá zo športovej stránky, tak prečo by mal byť Slovan výnimkou? Ak mu to predstavitelia zväzu umožnia, potom je so slovenským ligovým hokejom koniec. Kluby sa musia voči tomu ohradiť," povedal Vávra pre Šport.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Pre speváka to bol zážitok na celý život.
Miro Jaroš sa ako 46-ročný dočkal promócií: Som na seba hrdý! Čo vyštudoval?
(ilustračné foto)
Obrovský podvod! Polícia zhabala falošné bankovky v hodnote 50 miliónov eur
Varovanie pred búrkami
Vážne varovanie meteorológov: Slováci, pripravte sa na NEBEZPEČNÝ jav! Tu si dávajte pozor
ilustračné foto
Dodáva KĽDR balistické strely Rusku?! Situácia je vážna, Ukrajina musí konať
Priebeh dychovej skúšky (ilustračná foto)
Opitý vodič skončil v cele: Sila, koľko promile nafúkal v ranných hodinách!
Ilustračné foto
Vandali vyčíňali na detskom ihrisku: Strašné, čo tam urobili! Mesto po nich pátra
Babišoví sú spolu od roku 1992.
Foto
Monika Babišová už za manželom nesmúti: Po rozchode sa pochválila NOVÝM JA!
The New York City Pride Parade celebrating all lifestyle choices. Flags at the parade. The parade route was lined with tens-of thousands of spectators supporting the event.
Veľká vec u našich susedov: Ústavný súd rozhodol! Týka sa to zmeny pohlavia
HC Slovan chce prebrať slovenský gigant: Začne nová éra belasých?
hacker in hoodie typing code in program using laptop in dark studio
Smrť za internetové príspevky! Súdy odsúdili muža: Strašné, čo sa v krajine deje
Aký prípravok na čistenie karosérie je najlepší?
Veľký test autošampónov: TENTO je najlepší, no aj lacnejší spraví divy
Ivan Korčok, Peter Pellegrini, Andrej Danko, Štefan Harabin.
Prezidentskí kandidáti zverejnili výdavky na kampaň: Kto minul najviac a kto naopak ani cent?!