Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.05.2019 08:00 | PR články

Do Európy poďme voliť hodnoty

Chránim život a dôstojnosť každej osoby a manželstvo ako zväzok medzi mužom a ženou. Podporím prorodinné opatrenia, ktoré pomáhajú rodinám s deťmi a pamätajú na chorých a na seniorov. Chcem silné Slovensko v zjednotenej Európe, ktoré si zachová národnú suverenitu. EÚ má garantovať oprávnené záujmy členských štátov a občanov.

 

Chcem silné Slovensko v zjednotenej Európe, ktoré si zachová národnú suverenitu v rozhodujúcich záležitostiach. EÚ má garantovať oprávnené záujmy členských štátov a občanov. Budem presadzovať, aby sa podpora náboženskej slobody stala pevnou súčasťou agendy EÚ. Chránim život a dôstojnosť každej osoby a manželstvo ako zväzok medzi mužom a ženou. Podporím prorodinné opatrenia, ktoré pomáhajú rodinám s deťmi a pamätajú na chorých a na seniorov. Zasadím sa za viac príležitostí pre mladých, aby nemuseli odchádzať do sveta. Slovensko musí zodpovedne využívať eurofondy pre dynamický rozvoj regiónov, vzdelania, vedy, kultúry, zdravotníctva, ekonomiky, pôdohospodárstva a infraštruktúry.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok
Rozhodol som sa kandidovať do Európskeho parlamentu s hnutím, ktoré som kedysi zakladal. Keď ho iní opustili, chcem ho posilniť. Aj preto som prijal posledné, 14. miesto na kandidátnej listine KDH. Mojím cieľom je, aby EÚ trvalo a účinne podporovala náboženskú slobodu, aby pomáhala pri ochrane a návrate kresťanov do ich domovov na Blízkom východe, aby presadzovala rešpektovanie základných ľudských práv v rámci rozvojovej pomoci a obchodnoekonomických vzťahov. Váš hlas pre mňa je preto hlasom pre ochranu náboženskej slobody.

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok
Moje vymenovanie za prvého Osobitného vyslanca EÚ pre podporu slobody náboženstva alebo viery vo svete v roku 2016 bolo reakciou na genocídu kresťanov a iných menšín v Iraku a v Sýrii zo strany tzv. Islamského štátu - ISIS. Ako občan Slovenska tak formujem novú politiku EÚ a reprezentujem jej tvár vo svete. Za tri roky sa mi podarilo pomôcť mnohým utláčaným veriacim po celom svete a získať medzinárodnú podporu. Pomohol som pri oslobodení dvoch skupín väzňov svedomia v Sudáne (jednu viedol český aktivista Petr Jašek, druhú sudánsky obhajca ľudských práv Ibrahim Mudawi). Pričinil som sa o prepustenie na smrť odsúdenej kresťanskej ženy-matky Asie Bibi v Pakistane a ďalších väzňov. Napomáhame zmiereniu a medzináboženskému dialógu vo viacerých krajinách plných konfliktov. Aj tým sa znižuje počet utečencov a migrantov do Európy. EÚ má byť bezpečným priestorom so spoľahlivou ochranou vonkajších hraníc, ale aj šíriteľom ľudskosti vo svete. Rozumná solidarita sa oplatí. Som rád, že moju prácu a mandát ocenilo v januári 576 poslancov EP.

 

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok
Táto činnosť získala aj medzinárodnú odozvu: Maďarsko, Poľsko, Dánsko, Veľká Británia, Nemecko a Litva tiež vytvorili podobné úrady. V spolupráci tak zlepšujeme náboženskú slobodu. V EP chcem využiť skúsenosti z rôznych úloh - štátneho tajomníka našej diplomacie a hlavného vyjednávača pre vstup SR do EÚ, prvého slovenského eurokomisára pre oblasť vzdelávania, odbornej prípravy, kultúry, mládeže, športu, občianskej spoločnosti a viacjazyčnosti, ministra vlády zodpovedného za dopravu, telekomunikácie, poštu, výstavbu, regionálny rozvoj, cestovný ruch a centrálnu koordináciu eurofondov a podpredsedu NR SR. Vždy som sa usiloval o modernizáciu a dynamický rozvoj Slovenska a o zodpovedné nakladanie s verejnými financiami. Odštartoval som univerzitný program Erasmus Mundus, ktorý sa stal najvýznamnejším vo svete vzdelávania. Zakladal som Európsky inovačný a technologický inštitút EIT, aby bola Európa vedecky, výskumne, vzdelanostne technologicky a podnikateľsky inovatívnejšia a konkurencieschopnejšia. Zachránili sme Slovensku miliardy eur pri výstavbe diaľnic. Čas potvrdzuje dôležitosť novelizácie ústavy, v ktorej sme ukotvili ochranu manželstva ako zväzku medzi mužom a ženou. Je to základ pro-rodinnej politiky a hrádza proti rodovej ideológii. Ak EÚ nebude rešpektovať kresťanské hodnoty, na ktorých vznikla, vyprázdni sa a dostane do vnútorných konfliktov. Život na Slovensku môže byť dôstojný pre nás všetkých. K tomu však potrebujeme spravodlivý štát a zodpovednú Európu. S pokorou a odvahou Vám pre tento dôležitý cieľ ponúkam svoje skúsenosti, poznanie a sily a uchádzam sa o Vašu podporu.

Budem rád, ak zostaneme v kontakte: www.janfigel.sk

Otvoriť galériu
Zdroj: PR článok

Volebný program KDH

 

1. Dôstojný život pre rodiny Budeme aj naďalej presadzovať rodinu ako základný prvok každej spoločnosti a budeme podporovať jej rozvoj. Odmietame presadzovanie rodovej ideológie v rámci politík a projektov únie. Zvlášť odmietame oslabovanie a spochybňovanie manželstva ako zväzku muža a ženy. Budeme presadzovať právo na život od počatia až po prirodzenú smrť. Európa musí byť postavená na kresťanských hodnotách. Budeme ich brániť na Slovensku a v Európe.

2. Zachováme národnú suverenitu. Slovensko musí mať vždy právo rozhodovať o svojich národných záujmoch.

3. Viac dôstojnej práce v regiónoch. Vytvoríme nové pracovné príležitosti cez podporu malého podnikania v regiónoch aby rodičia nemuseli odchádzať od rodín.

4. Rovnosť príležitostí. Slováci nesmú byť občanmi druhej kategórie. V spoločnej Európe rovnaké podmienky pre všetkých. Chceme zdravé Slovenské potraviny a nie dvojakú kvalitu výrobkov. Podporou slovenských farmárov posilníme potravinovú sebestačnosť Slovenska.

5. Slovensko v bezpečnej Európe. Migráciu vyriešime podporou rozvojovej spolupráce v krajinách kde vzniká. Európa sa musí účinnejšie brániť pred ilegálnou migráciou. Nelegálnych prisťahovalcov vrátime do ich domovských krajín. Zlepšíme ochranu Schengenu.

6. Boj proti byrokracii. Zjednodušíme prístup k eurofondom. Posilníme kontrolu nad ich čerpaním. Znížime administratívnu záťaž pre malých podnikateľov.

7. Slovensko pre mladých. Budúcnosť Európy musí byť motivovaná nadšením a tvorivosťou mladých. Podporujeme mobilitu slovenských študentov a učiteľov, ktorí sa chcú vzdelávať na univerzitách v Európskej únii. Navrhneme viac prostriedkov pre Erasmus a vzdelávanie.

Objednávateľ: Kresťanskodemokratické hnutie, Šafárikovo nám. 4, Bratislava, IČO: 00586846 -- Dodávateľ: DIGILINE, spol. s r. o., Panónska cesta 7, 851 04 Bratislava, IČO: 48228869

Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


írsky premiér Simon Harris
Íri toho majú dosť, premiér potvrdil, čo sa šepkalo: Varovanie a prvé kroky!
Propalestínsky protest pred Kolumbijskou univerzitou v New Yorku
Na univerzitách v USA prebiehajú propalestínske protesty: Ostrý odkaz z Bieleho domu
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Izrael navrhol Hamasu dohodu o prímerí: Prekvapivá reakcia, ukončia boje?!
Prezident USA Joe Biden
Severná Kórea kritizovala USA: Zhoršujú vojnu na Ukrajine!
Braňo Mojsej sa v štúdiu rozprával s renomovanou psychiatričkou Teréziou Rosenbergerovou.
Foto
Záchytka s Braňom Mojsejom: Najintímnejšia spoveď o momente, ktorý mu zmenil život!
Erik Tomáš, Ladislav Kamenický, Robert Fico.
Dvaja ministri vysvetľovali Ficove slová: Skončia peniaze z 2. piliera v diaľniciach?
Pár z tragédie v Rohožníku má tvoriť Slovák Milan a žena-cudzinka.
Foto
Krvavá dráma na Záhorí sa odohrala pred očami detí! Milan († 47) neprežil: Polícia má viacero verzií
Holub Lipták získal olympijské zlato v roku 1995.
Foto
Tomu nebudete veriť: Prvý úspešný olympionik z Liptova bol HOLUB! Predbehol aj Michala Martikána
Čo majú spoločné Zendaya, Emma a Kirsten?
Foto
Čo majú spoločné Zendaya, Emma Stone a Kirsten Dunst? Len Spider-man to nie je! Budete sa diviť
Robotický pes s plameňometom za 8 805 eur
Foto
Robotický pes s plameňometom?! Nie, nejde o sci-fi film: Padnete na zadok, na čo má slúžiť
Kto vypadol v 9, kole?
V Let's Dance ide do tuhého: Kto opustil tanečnú šou tesne pred bránami FINÁLE?!
(ilustračné foto)
Po tornádach v USA hlásia obete: Zanechali značné škody