Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.05.2019 12:00 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019

Hokejové osobnosti hodnotia výkony slovenského mužstva: Bojujú, ale toto musia zlepšiť!

Celé Slovensko žije hokejom. Pod Tatrami sa už druhýkrát v ére našej samostatnosti konajú majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji a zverenci trénera Craiga Ramsayho zatiaľ predvádzajú výborné výkony.

Za sebou majú už dva súboje - proti favoritom turnaja USA (4:1) a Fínsku (2:4). Ako vstup našich chlapcov do šampionátu hodnotia hokejové osobnosti? Čo sa im na hre nášho výberu páči a čo by mal ešte do ďalšieho priebehu vylepšiť?

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Slovenský národný tím nielen fanúšikovia, ale aj odborníci pred štartom majstrovstiev sveta skôr podceňovali, ako favorizovali. Lenže družina okolo kapitána Andreja Sekeru ukázala, že mužstvo s dvojkrížom na hrudi sa pokojne môže stať čiernym koňom turnaja.

Slováci na úvod, po najlepšom výkone za posledné roky, zdolali Američanov a veľmi blízko k zisku čo i len bodu boli aj v zápase proti výberu Fínska. Už dnes nás čaká ďalší silný protivník - Kanada. Celý národ bude držať hokejistom palce, aby sa postarali o ďalšiu senzáciu.

 

1. Ako zatiaľ hodnotíte naše účinkovanie na šampionáte?
2. Čo vás potešilo na hre slovenského tímu?
3. Kde vidíte naše rezervy?

Marek Uram (44) 

Otvoriť galériu

1. Zatiaľ po dvoch zápasoch s USA i Fínskom hodnotím naše vystúpenie pozitívne. Do turnaja sme išli s malou dušičkou, takže tri body s favoritmi sú skvelé, s tým isto málokto počítal. Chalani v tých dueloch ukázali hlavne obrovské srdce a odhodlanie bojovať za Slovensko, súdržnosť, obetavosť a myslím si, že fanúšikovia môžu byť zatiaľ spokojní.

2. Veľkým pozitívom je to, že stíhame s takými hokejovými veľmocami, ako sú USA či Fínsko z korčuliarskej stránky.

3. Treba ešte trošku vylepšiť presilovky, pretože táto herná činnosť rozhoduje zápasy a, samozrejme, snažiť sa čo najlepšie premieňať šance.

Ján Laco (37) 

Otvoriť galériu

1. To, čo sa kanadský kouč Craig Ramsay od svojho príchodu snaží do mužstva preniesť, sa teraz aj potvrdilo a zúročilo. Hráme systém, ktorý chalani dodržiavajú, dôležité je najmä to, že so silnými mužstvami stačíme korčuľovať. Podľa mňa sme odohrali dva výborné zápasy.

2. Máme mladý tím, priemer je do 25 rokov, tí chalani sú naozaj fyzicky a korčuliarsky dobre vybavení. Mne sa páči obrovská obetavosť, strašne mi to pripomína rok 2012, keď sme získali vo Fínsku na turnaji striebro.

3. Ťažko povedať, čo zlepšiť, pretože aj s Fínskom sme podľa mňa neboli horším mužstvom a veľmi málo chýbalo, aby sme bodovali. Vždy je, samozrejme, čo zlepšiť, v našom prípade asi presilovky. Veľké medzinárodné turnaje totiž rozhodujú práve tieto veci.

Otvoriť galériu

1. Som milo prekvapený výkonmi, aké slovenský tím predvádza. Po tej príprave, kde sa nám nedarilo, nikto nečakal, že budeme takto hrať. Tie body s USA sú cenné a možno budú aj kľúčové, zámorský tím na úvod turnaja nie je ešte taký zohratý a je skvelé, že sme to dokázali využiť.

2. Tá neuveriteľná bojovnosť, túžba nechať srdce na ľade, ale to je normálne, veď kedy už bojovať, ak nie na domácom šampionáte pred fantastickou kulisou... To musí byť radosť hrať!

3. Zlepšiť? Chýbajú nám strelci ako Hossa či Gáborík, ale musíme to vyvážiť bojovnosťou.

Otvoriť galériu
Jozef Stümpel.
Zdroj: tasr

1. Turnaj je ešte len na začiatku, na analýzy je priskoro, no chalani v každom prípade odohrali výborné dva zápasy. Veľa sa hovorilo o tlaku z domáceho prostredia, no aj s tým sa vyrovnali výborne a podporu fanúšikov si naplno užívajú.

2. Samozrejme, že som pred začiatkom MS Slovensku veril, no priznávam, že až takýto skvelý vstup z hernej stránky som nečakal. Všetci hráči výborne korčuľujú, s oboma favorizovanými súpermi držali krok a v porovnaní s prípravou sú efektívni aj v koncovke.

3. Hoci sme s Fínmi prehrali, nemám mužstvu čo vyčítať. Aj v sobotu sme si totiž zaslúžili bodovať. Lámalo sa to pri treťom góle a je otázne, či mu nepredchádzal nedovolený zákrok. Verím, že sa ešte viac zohrajú naše presilovkové formácie, keďže góly z početných výhod sú veľmi dôležité.

 

USA 1:4 Slovensko

Tretiny: 1:1, 0:2, 0:1. Góly: 13. De­Brincat - 5. Sukeľ, 22. Černák, 25. Tatar, 56. Krištof. Vylúčení: 2:2 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 7 430 divákov.

Slovensko 2:4 Fínsko

Tretiny: 1:2, 1:0, 0:2. Góly: 11. Černák, 40. Marinčin - 15. Lindbohm, 17., 50. a 60. Kakko. Vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 7 421 divákov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Marián Korbel, Majo Ragula

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Obrovský požiar pri Bratislave.
Aktualizované
Pri Bratislave vypukol OBROVSKÝ požiar: Hustý dym je vidieť na kilometre!
Autobus vezúci farmárov sa zrazil s osobným autom.
Foto
Tragická nehoda! Autobus na Floride sa zrazil s autom: FOTO naháňa hrôzu
Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Český premiér Petr Fiala.
Prečo Česi nepodporili migračný pakt? Premiér Fiala vysvetľuje: Podľa neho nie sú jediní
Foto
Dôchodca chce zatočiť s výmoľmi: Fantastický nápad! Myslíte, že by sa to uchytilo aj u nás?
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson (v strede) na súdnom pojednávaní s Donaldom Trumpom (vľavo).
Mike Johnson pení: Americký súdny systém slúži ako zbraň proti Trumpovi! Ostrá kritika
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci NR SR preberali zákon o ochrane prírody: Ďalej ich čakajú zmeny v RTVS
Roman Polanski.
Foto
Súd oslobodil režiséra Polanského: Mal znásilniť známu herečku a... Otrasné, čoho sa mal dopustiť!
Richard sa dostal z nevyliečiteľnej rakoviny mozgu vďaka vlastne liečbe imunoterapiou.
Foto
Richardovi diagnostikovali smrteľnú rakovinu: Po roku je úplne fit! Vyliečil sa vlastnou metódou?
Alice Munroová získala Nobelovu cenu za literatúru v roku 2013.
Foto
Zomrela nositeľka Nobelovej ceny Alice Munroová († 65): To, ako ju volali, hovorí za všetko
Ilustračná fotografia.
SMUTNÁ správa: Slovensko prišlo o oceňovaného riaditeľa (†89)
Dvojica na rozhodnutie súdu čakala viac než rok.
Foto
Veľká NOVINKA u Vinczeovcov: Súd rozhodol o adopcii Maxíka!