Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.04.2019 06:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Foto

Na koľajniciach v Bratislave zahynuli v jeden deň traja ľudia: Vlak smrti vzal Dominike lásku aj brata

Čo sa musí stať, aby prestali hazardovať? Hlavným mestom minulý týždeň otriaslo hneď niekoľko tragédií, pri ktorých nezmyselne vyhasli ľudské životy.

Dnes majú pohreb dvaja mladí východniari, ktorí pracovali v bratislavskej stavebnej firme. Patrik Antoš († 26) zo Stropkova a Dávid Baník († 19) z Vyšnej Olšavy sa v osudný deň vrátili na ubytovňu po veľkonočných sviatkoch a ponáhľali sa ešte do potravín. Tam sa však už nedostali, lebo skončili pod vlakom. Ani nie o 24 hodín zrazil vlak neďaleko odtiaľ staršiu pani, ktorá cez koľajnice prechádzala so psom.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Patrik bol otcom Tobiáška (2) a vychovával ho spolu s Dominikou, ktorá je sestrou Dávida. Mladí muži si nevedeli nájsť na východe prácu a rozhodli sa, že sa zamestnajú v Bratislave na stavbe. Rodinka potrebovala peniaze a Dávidovi sa tiež zišli. Keď bol Patrik doma, venoval sa synčekovi, ktorý je jeho vernou kópiou a občas si zahral s kamarátmi futbal. Dávid bol veselý chlapec so zmyslom pre humor z početnejšej rodiny.

V osudný deň muži nerešpektovali svetelnú signalizáciu a spustené závory, preliezli nákladný vlak, ktorý im stál v ceste a na druhej strane skočili do dráhy idúcemu osobnému vlaku, ktorého rušňovodič síce trúbil, použil rýchlobrzdu, no zvrátiť drámu sa mu nepodarilo. Patrik s Dávidom podľahli na mieste devastačným zraneniam.

 

Ľudia z Kopčianskej ulice chlapcov poznali hlavne preto, lebo sa stretávali na kofole v miestnom pohostinstve. Podľa nich boli priateľskí a vnímali ich ako dvoch bratov, lebo všade chodili spolu. Samozrejme, vedeli sa aj zabaviť a nepohrdli ani pivom či niečím tvrdším, no vždy to bolo v rámci normy. Recepčná na ubytovni, kde bývali, bola tiež zhrozená. „Ráno odišli, večer prišli a nerobili žiadne problémy, nikdy som ich nevidela opitých. Možno sa aj zabávali, ale to mladí ľudia robia. Neboli tu veľmi dlho a vždy, keď mali voľno, utekali na východ,“ skonštatovala smutne.

Otrasená zostala aj pani Milka (44), ktorá práve v čase tragédie sedela aj s priateľmi v miestnom pohostinstve a bola na mieste, keď sa tragédia stala. „Je to hrozné, nemôžem tomu uveriť. Viete, koľkí takto hazardujú? Aj včera prebiehali cez priechod traja, keď boli spustené závory a ešte sa smiali, keď vlak trúbil,“ povzdychla si Milka.

O to viac zostala v šoku, keď na druhý deň neďaleko od tohto miesta vlak zrazil jej susedu. „Bola staršia, mala dve deti a spoločnosť jej robil psík, lebo bývala sama. Mala tam niekde záhradu, ale prečo si nedala pozor, nechápem. Veď bola opatrná,“ nešťastne skonštatovala Milka. Keďže všetky tri obete poznala, rozhodla sa na tragickom mieste zapáliť sviečku všetkým trom.

Dominikina srdcervúca rozlúčka na facebooku

„Dotĺkli srdiečka, prestali biť. Zavreli sa oči vaše, nemôžeme bez vás byť. Osud je krutý, nevráti, čo vzal. Zostali spomienky, v srdci žiaľ. Už niet návratu a ani nádeje, len cestička k hrobu nás k vám zavedie. Kytičku kvetov na hrob vám môžem dať, spokojný spánok vám priať a s úctou spomínať. Dňa 24. 4. 2019 nás navždy opustili môj milovaný priateľ Patrik s najlepším mojím bračekom Dávidom. Odpočívajte v pokoji, posielame vám s Tobiáškom pusu do nebíčka.“

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, gh

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na toaletách zabudol peňaženku, prišiel o 1 150 eur. (ilustračná foto)
Konzervatívci vo vláde chcú zmenu: Znamená znepokojenie žien a seniorov KONIEC spoločným toaletám?
Ostré slová ministra Druckera: Nahlasovať bombu na školách je zvrhlé!
Čínsky prezident Si Ťin-pching na stretnutí s Emmanuelom Macronom počas návštevy Francúzska.
Macron sa stretol s čínskym prezidentom: Ide o veľa, zatlačil na naňho ohľadom vojny na Ukrajine?
Súčasný šéf RTVS Ľuboš Machaj tvrdí, že akékoľvek zásahy do fungovania RTVS by boli rizikové.
Miliónový súboj televízií o práva vrcholí: Príde RTVS o ďalší športový trhák?!
Izraelské jednotky ovládli palestínsku stranu priechodu Rafah.
Foto
Obavy sa potvrdili: Izraelská armáda obsadila ďalšie územie! Povolí Hamas šancu na prímerie?
ilustračné foto
Tlak sa zvyšuje, napätie narastá: Čínske lode nemali na tomto mieste čo robiť!
Súčasný podpredseda exekutívy EÚ Maroš Šefčovič.
Maroš Šefčovič o najväčších povolebných výzvach inštitúcií EÚ: Nastolenie mieru a boj s konkurenciou!
Foto
Slafkovský sa doma dlho neohrial: Po príchode na zraz bol okamžite hlavnou hviezdou!
(ilustračné foto)
Počasie sa vyzúri: Bude to sila, v TÝCHTO krajoch platí výstraha!
Izraelská armáda vyzvala obyvateľov východného Rafahu na evakuáciu
Izrael udrel v noci a nekončí: Zastavenie prepravy humanitárnych zásielok?
K tragédii došlo v sobotu v jednej z hlohoveckých bytoviek.
Mrazivé DETAILY synovraždy v Hlohovci: Zabila Samuela († 19) láska k otcovi?!
(ilustračné foto)
Aktualizované
Rozsiahly zásah polície: Výbušniny na školách nahlásili na veľkom území Slovenska!