Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.04.2019 20:16 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019
Foto

Odveta proti Čechom nevyšla: Bezzubí Slováci nestrelili ani gól

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala s výberom Česka 0:2  v sobotňajšom prípravnom zápase v Nitre, ktorý je súčasťou seriálu Euro Hockey Challenge.

 

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Oba góly padli ešte v prvej časti - prvý dosiahol Martin Zaťovič, ktorý v 3. minúte prestrelil svojho klubového spoluhráča v slovenskej bránke Marek Čiliaka. Druhý pridal David Tomášek v 18. minúte, keď skóroval z odrazenej strely Jana Kolářa.

Slovenskí hokejisti pred štartom domáceho svetového šampionátu v príprave ešte absolvujú dva súboje - v Poprade si zmerajú sily s tímom Veľkej Británie (4. 5.) a generálkou pred MS pre nich bude súboj proti Nórom v Michalovciach (7. 5.). V doterajších siedmich vystúpeniach v záverečnej príprave pred MS dosiahli dve víťazstvá a päť prehier. V seriáli Euro Hockey Challenge, súčasťou ktorého bol aj sobotňajší duel v Nitre, zaznamenali Slováci zo šiestich zápasov dva triumfy a štyri neúspechy.

Euro Hockey Challenge - Nitra - sobota:

 

Slovensko - Česko 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Góly: 3. Zaťovič (Krejčík), 18. Tomášek (J. Kolář)
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano, Müllner - Šefčík, Gegáň (všetci SR), 3600 divákov

Zostavy:
Slovensko: Čiliak - Čajkovský, Sekera, Marek Ďaloga, Fehérváry, M. Grman, M. Rosandič, Štajnoch, Koch - Pánik, M. Sukeľ, Buček - Studenič, Kytnár, L. Nagy - Lantoši, Zigo, M. Lunter - Svitana, Buc, D. Bondra
Česko: Bartošák - Gudas, Krejčík, Sklenička, Moravčík, Zámorský, Jeřábek, Kundrátek, J. Kolář - Voráček, J. Kovář, Zaťovič - H. Zohorna, Chytil, Tomášek - Řepík, Hanzl, D. Kubalík - Rousek, T. Zohorna, Červený - R. Zohorna

Prvú vážnejšiu šancu zápasu mali domáci Slováci, ale prienik Lantošiho cez českú defenzívu zastavil brankár Bartošák. Zahrmelo na opačnej strane - Zaťovič získal puk na modrej čiare, strelou švihom spoza obrancu pod hornú žŕdku zaskočil Čiliaka a Česi viedli 1:0. Slovenskí hokejisti potom mali viac z hry, ale trochu ich pribrzdilo vylúčenie Ziga. V početnej nevýhode sa zverenci trénera Ramsayho ubránili, už v rovnovážnom stave nepochodil Červený, pretože Čiliak výborne zasiahol betónom. Buček potom nevyrovnal zo sľubného brejku. V 18. min si Čiliak poradil s pokusom J. Kolářa, ale na dorážku Tomáška už nemal nárok - 0:2. V závere prvej časti Slováci nevyužili presilovku pri treste pre Hanzla a v úvode druhej pri "dvojke" pre H. Zohornu.

Pri hre piatich proti piatim to skúšal Lantoši, ale Bartošáka neprekonal ani strelou z uhla a o niekoľko sekúnd neskôr ani spomedzi kruhov. Skóre sa nezmenilo ani pri vylúčení M. Sukeľa, počas ktorého Čiliak kryl strelu aj dorážku hviezdneho Voráčka. Neskôr po návrate Mareka Ďalogu z trestnej lavice predviedol peknú akciu bez gólovej koncovky kapitán Sekera. Na prelome druhej a tretej tretiny slovenský tím nevyužil ani svoju tretiu presilovku.

Góly nepadli ani pri vylúčeniach Ziga na slovenskej a R. Zohornu na českej strane, aj keď v 47. min previedol v početnej výhode peknú individuálnu akciu Buček, ale puk neskončil za Bartošákom. V polovici tretej časti nepochodili Svitana s Bucom a D. Bondrom, oba tímy sa potom ubránili pri vylúčeniach H. Zohornu a Pánika. Viac ako dve minúty pred treťou sirénou začali Slováci s hrou bez brankára, ale stav sa už nezmenil.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Nemci chcú mať obranu krajiny vo vlastných rukách: V hre je obnova povinnej vojenskej služby
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
(ilustračná foto)
Mesto Košice mení organizáciu dopravy: V ktorých častiach treba zvýšiť opatrnosť?