Utorok 21. 9.
Matúš
01.04.2019 14:10 | Správy | Politika

Vyhlásenie Kažimíra k voľbám považuje premiér za výzvu: Pellegrini chce konať

Podľa predsedu vlády SR Petra Pellegriniho by mal Smer-SD otvorene vyhodnotiť, čo preň výsledok volieb znamená.

Strana by mala podľa neho odštartovať vnútrostranícku intenzívnu diskusiu a hľadať príčiny. Povedal to v pondelok počas svojej návštevy Trnavy v súvislosti s výsledkom prezidentských volieb a vyjadrením podpredsedu Smeru-SD Petra Kažimíra. Ten nesúhlasí s vyhlásením Smeru-SD o tom, že vyšiel z prezidentských volieb posilnený.

"Nemyslím si, že by sme mali voľby prechádzať takýmto "ľahkým" konštatovaním. Mali by sme hovoriť o tom, ako ďalej v rámci strany, aby sme si zachovali svoje postavenie najsilnejšej a najúspešnejšej strany. Vyjadrenie Petra Kažimíra vnímam ako pokus o otvorenie vnútrostraníckej diskusie," povedal. Je podľa neho potrebné na skutočnosť reagovať.

"Na politickej scéne sa nachádzame dvadsať rokov, nemôžeme si myslieť, že strana môže ďalej pokračovať bez toho, aby sa nevyvíjala v čase. Ak chce byť ďalej úspešná, treba si otvorene povedať ako ďalej, ako sa prispôsobiť novej dobe, ako budeme reagovať na spoločnú situáciu, atmosféru v spoločnosti, nálady," doplnil Pellegrini. Ak toto bolo cieľom vyhlásenia Petra Kažimíra, tak ho v tom plne podporujem.

Ťažká dovolenka Olivera Oswalda v Chorvátsku: Rozhádaní a bez peňazí! O pomoc prosili cudzích ľudí
Koronavírus zatvára triedy i školy: Kto má nárok na pandemické OČR a ako oň požiadať
Ani Ronaldo, ani Messi! Zlatú kopačku uchmatol poľský ostrostrelec
Vlasy dievčatka pútajú pohľady všade, kam príde: Poznámky cudzích ľudí rodičov zabolia
Výbuch vo vodnej elektrárni v Maďarsku: K nešťastiu došlo počas údržby turbíny, zranilo sa niekoľko ľudí
Policajti načapali ožratého vodiča: Absurdné, čo urobil pred ich očami!
Exministerka vnútra za Smer Saková: To, čo prevádzajú politici vládnej koalície, ja absolútne dno
Primátor Bratislavy sa poriadne rozohnil: Inak ako hanbou sa to nazvať nedá!
Najdlhšia hospitalizácia za pôsobenie v úrade, Zeman ešte ostáva v nemocnici: Kedy sa vráti k pracovným povinnostiam?
Vladimír Pčolinský o stretnutí ústavných činiteľov v budove SIS: Ako to bolo?
Nováčik najvyššej ligy rieši ešte dve posily: V hre je skúsený center a reprezentačný brankár
Moderátorka Hotela Paradise zúfa, synček prišiel o zuby: Je to aj moja vina!