Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.03.2019 21:28 | Šport | Hokej

Poprad neukončil sériu s Košicami: O víťazovi rozhodlo predĺženie

Hokejisti HC Košice v dramatickom stretnutí zvíťazili 4:3 po predĺžení nad HK Poprad v pondelňajšom piatom zápase štvrťfinále play-off najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy 2018/2019. Vďaka tomuto triumfu odvrátili už druhý mečbal svojho rivala z východu Slovenska a znížili stav série na 2:3 na zápasy.

Vedenia sa v derby ujali hostia po tom, čo v 6. min Košičania stratili puk v strednom pásme a v samostatnom úniku sa na dvakrát počas oslabenia presadil Samuel Takáč. Domáci tím vyrovnal až v druhej tretine po tom, ako Tomáš Slovák našiel šikovnou prihrávkou voľného Eliezera Ščerbatova, ktorý zakončil do odkrytej bránky na 1:1. Podtatrancov dostal do opätovného vedenia kuriózny moment, keď si prihrávku Lukáša Paukovčeka nešťastne vrazil do vlastnej siete obranca "oceliarov" Patrik Koch v 32. min. Tento zásah ešte musel odobriť videorozhodca, pretože puk prešiel celým objemom za čiaru iba o pár centimetrov.

Podobný moment sa však zopakoval aj na opačnej strane, keď si o dve minúty neskôr nahodený puk z hokejky Tomáša Hričinu zrazil do vlastnej siete Marcel Petran. Aj po druhej časti hry však predsa len viedli "kamzíci" po góle Samuela Mlynaroviča. Košičania v závere stretnutia po veľkom tlaku napokon predsa len vyrovnali na 3:3 po strele Martina Dudáša od modrej čiary a vynútili si predĺženie.

V ňom prakticky okamžite skóroval po úniku Samuela Takáča Justin Buzzeo a v Poprade vypukla vlna postupovej eufórie. Hostia sa však tešili predčasne. Bránka Jána Laca bola totiž pred gólom posunutá a rozhodcovia tento presný zásah neuznali. Tento moment Košičanov nakopol a napokon aj dosiahli víťazný gól v presilovej hre zásluhou Eduarda Šedivého v 77. min. "Oceliari" tak na domácom ľade prvý raz v sezóne zdolali rivala z Popradu a znížili stav série na 2:3. Šiesty zápas sa odohrá v stredu 20. marca v Poprade.

 

HC Košice - HK Poprad 4:3 po predĺžení (0:1, 2:2, 1:0 - 1:0) - stav série 2:3
Góly: 23. Ščerbatov (T. Slovák, Marcel Haščák), 34. Hričina (T. Slovák, Šedivý), 58. Dudáš (Šedivý, Brophey), 77. Šedivý - 6. S. Takáč, 32. L. Paukovček (S. Takáč, P. Svitana), 37. Mlynarovič (S. Takáč, K. Karalahti)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Stano, M. Novák - D. Konc ml., Gegáň, 7047 divákov

Zostavy:
Košice: J. Laco - Koch, T. Slovák, Dudáš, Šedivý, Pulli, Čížek, Derľuk - L. Nagy, Suja, Spilar - Hričina, Brophey, J. Sýkora - Marcel Haščák, Ignatuškin, Ščerbatov - T. Klíma, Galamboš, Jokeľ - Š. Petráš
Poprad: Vošvrda - D. Brejčák, Miner, Petran, Fabian, Salija, Erving, Ťavoda, K. Karalahti - P. Svitana, Mlynarovič, D. Bondra - Buzzeo, Zagrapan, S. Takáč - Matúš Paločko, Heizer, K. Miller - Belluš, L. Paukovček, Abdul

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Statného medveďa najprv postrelil hubár, následne aj poľovníci, no vypátrať sa ho nepodarilo a zranená šelma unikla do lesov. (ilustračná snímka)
V Očovej videli medveďa! Z VIDEA je zjavná jedna vec
Fultonovú mal zmlátiť jej vlastný syn.
Foto
Syn hviezdneho herca mal ZMLÁTIŤ svoju vlastnú matku! TAKTO ju dokaličil FOTO
Na snímke hokejista Martin Pospíšil počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie.
Nové informácie o Pospíšilovi: Stihne MS v Česku?
(ilustračné foto)
Vybavujete si TENTO doklad? Ministerstvo varuje: S týmto musíte počítať
Čínsky prezident Si Ťin-pching na stretnutí s Emmanuelom Macronom počas návštevy Francúzska.
Foto
Stretnutie Macrona a Si Ťin-pchinga: Francúzsky prezident hovorí o historickom bode zlomu!
Čo si už podvodníci nevymyslia?
Váš Tip
Do nezmyslu, ktorému Slováci naleteli, zatiahli najznámejšieho čarodejníka: Čo má autorka Harryho Pottera s Ruskom?!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Doplatí krajina na ministrove slová?! Rusko si predvolalo zahraničného diplomata: Svoje manévre si bránia
ilustračné foto
Aktualizované
Tragédia v nemocnici Poprade: Senior († 65) vypadol z okna toaliet! Čo sa stalo?
Ilustračné foto.
Nebezpečný incident: Čínska stíhačka vystrelila na austrálsky vrtuľník! Peking má čo vysvetľovať
Polícia pátra po dvoch nezvestných 17-ročných dievčatách
Polícia pátra po nezvestných 17-ročných dievčatách: Videli ste ich?
(ilustračné foto)
Novinky o predčasnom dôchodku: Sociálna poisťovňa upraví výšku dávok!
ilustračné foto
Katastrofálne správy z frontu: Ďalšia rana pre Ukrajinu! To vôbec nevyzerá dobre