Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.03.2019 16:47 | Šport | Cyklistika
Video

Saganovi a spol vošiel počas pretekov do cesty chodec: Boli z toho početné zranenia a pády!

Výkon tímu Bora-Hansgrohre v úvodnej tímovej časovke na cyklistických pretekoch Tirreno-Adriatico v okolí mesta Lido di Camaiore negatívne poznačil nečakaný incident.

Nepozorný chodec prechádzal cez cestu práve v čase, keď tadiaľ upaľoval sedemčlenný "vláčik" tímu Bora-Hansgrohe aj so Slovákom Petrom Saganom. Na stret s chodcom na mokrej vozovke v daždi doplatilo poľsko-talianske duo Rafal Majka, Oscar Gatto, ktorí chodca doslova "zrámovali" a sami utrpeli zranenia. Saganovi sa podľa všetkého nič nestalo a neskôr práve on preťal cieľovú pásku ako prvý člen svojho tímu.

V čase, keď sa udiala nehoda, bol na čele tímového vláčika Bora-Hansgrohe Talian Daniel Oss. Jemu sa podarilo vyhnúť nehode, ale nie všetkých členov družstva stihol včas naviesť na správnu stranu. "Zbadal som chodca a snažil som sa predvídať, čo sa stane. Vyhol som sa mu, ale je mi ľúto spolujazdcov a tiež toho muža. Je to zlé," povedal Daniel Oss podľa webu CyclingNews. "Našou úlohou je iba jazdiť a maximálne sa na to koncentrovať. Potom nastane taká situácia... radi by sme boli, keby to bolo celé bezpečné, ale také veci sa stávajú," zdupľoval Oss.

Bora-Hansgrohe doplatila na stratu dvoch pretekárov a vyvedenie z pretekového rytmu. Tímovú časovku napokon jazdci tohto nemeckého tímu dokončili až na 19. mieste v konkurencii 23-členného štartovného poľa. Bora-Hansgrohe dosiahla výsledný čas 24:22 min, o 1:57 h horší ako víťazné austrálske zoskupenie Mitchelton-Scott. Druhá priečka patrila v cieli s odstupom 7 sekúnd holandskému tímu Jumbo-Visma. Tretí bol nemecký Sunweb, ktorý zaostal o 22 sekúnd. Austrálčan Michael Hepburn ako prvý prešiel cez cieľovú čiaru, čo znamená, že bude prvým nositeľom modrého dresu lídra pretekov.

 

Peter Sagan je tradičným účastníkom podujatia Tirreno-Adriatico, známeho aj ako Preteky dvoch morí. Slovenský rýchlik na dvoch kolesách v minulosti vyhral sedem etáp na týchto pretekoch, ktoré sú pre neho tradičným rozbehom pred dôležitými jarnými klasikami v Európe

Tirreno-Adriatico 2019 - výsledky:

1. etapa - tímová časovka (Lido di Camaiore - Lido di Camaiore, 21,5 km):

1. Mitchelton-Scott (Damien Howson, Luke Durbridge, Adam Yates, Michael Hepburn, Alex Edmondson, Christopher Juul-Jensen, Brent Bookwalter) 22:25 min, 2. Jumbo-Visma (Primož Roglič, Tony Martin, Koen Bouwman, Paul Martens, Laurens de Plus, Jos van Emden a Robert Gesink) +7 s, 3. Team Sunweb (Tom Dumoulin, Sam Oomen, Chad Haga, Robert Power, Sören Kragh Andersen, Nicolas Roche, Nikias Arndt) +22, 4. Deceuninck-Quick Step (Elia Viviani, Michael Mörkov, Julian Alaphilippe, Maximiliano Richeze, Kasper Asgreen, Zdeněk Štybar, Yves Lampaert) +37, 5. Team Sky +47, 6. Lotto Soudal +54,... 19. Bora-Hansgrohe (Davide Formolo, Peter Sagan, Oscar Gatto, Maciej Bodnar, Rafal Majka, Marcus Burghardt, Daniel Oss) +1:57 min.

Poradie po 1. etape:

1. Michael Hepburn (Aus.) 22:25 min, 2. Brent Bookwalter (USA), 3. Luke Durbridge (Aus.) všetci Mitchelton-Scott - rovnaký čas ako líder,... 6. Jos van Emden (Hol.) Jumbo-Visma + 7 s.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Adrián podľa spoluhráčov zomrel nečakane.
Nečakane zomrel mladý športovec z Považskej Bystrice! Zronení spoluhráči: Aďo, budeš nám chýbať
Diaľnica D1 smerom na Brno pod vodou.
Foto
Česko je na nohách! Prívalové dažde im komplikujú život: Pripravujú sa na najhoršie
Ruský prezident Vladimir Putin a francúzsky prezidenta Emmanuel Macron.
Rusko si zavolalo na koberček francúzskeho veľvyslanca: Slová Macrona ich pobúrili
Ryan († 25) zomrel iba pár hodín po svadbe s Rosie.
Foto
Plánovali spolu veľkú budúcnosť, osud to videl inak: Posledné želanie snúbenca († 25) vám zlomí srdce
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
To, čo chce Izrael od ľudí v Rafahu, pobúrilo OSN: Okamžite reagujú! Je to nehumánne, tvrdia
Na snímke zľava minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) nad obcou Stavanisko.
Ministri hovorili pod Poľanou o návrhu zákona o ochrane prírody: Slovensko má výborné podmienky na ...
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Pneuservis v Rimavskej Robote zachvátili plamene: Zasahovať muselo vyše 30 hasičov!
Mužovi už pomôcť nedokázali.
Foto
Na Záhorí vedľa cesty našli ležať muža († 54): Záhadné okolnosti nešťastia
Foto
Nová hymna slovenských hokejistov: Na rockovom hite Tublatanky sa podieľal aj Šatan!
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
PREHOVORILA žena, ktorá priviezla do banky mŕtveho strýka († 68): Nie som monštrum!
Americký prezident Joe Biden a izraelský prezident Benjamin Netanjahu.
Biden o útoku na Rafah: Nalieha na Izrael, s týmto musia podľa neho skoncovať
Obľúbená herečka Jennifer Aniston.
Foto
Jennifer Aniston zobrala fanúšikov do kúpeľne: Ukázala oveľa VIAC! Nespustíte z nej oči