Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.03.2019 12:22 | Prezidentské voľby 2019

Mikloško po dvoch neúspešných pokusoch kandiduje na prezidenta znova: Státisíce eur na bilbordy nemám

Už 16. marca Slováci vhodia hlasovacie lístky do volebných urien.

Pred týmto dôležitým dňom prináša Nový Čas svojim čitateľom možnosť položiť otázky jednotlivým prezidentským kandidátom. Ako prvý odpovedal František Mikloško.

 

 

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
11:06 Vlado Dobrý deň pán Mikloško. Nemám nič proti vám ako kandidátovi na prezidenta. Ale, keďže šance na zvolenie sú minimálne, koho odporučíte svojim voličom aby v druhom kole volili? Ďakujem a pekný deň želám.
Dobrý deň všetkým čitateľom Nového Času. Ďakujem za vaše sympatie, o druhom kole zatiaľ nehovorím.
11:06 Fero Dobrý deň. Chodíte do kostola? Ak áno, ako často? Ďakujem
Minimálne v nedeľu, ale pokúšame sa so ženou aj častejšie.
11:07 rastislava Dobry den pan Miklosko. Co vam vadi na uzakoneni registrovanych manzelstirv pre gejov a lesby? Co konkretne vam vadi na zrovnopravneni ludi?
Registrované partnerstvá sú v rámci európskej legislatívy chápané ako manželstvo. V tomto zmysle som zástancom židovsko-kresťanskej tradície chápania manželstva a rodiny. Ale nemám nič proti tomu, aby si takýto dvaja ľudia upravili svoje vzájomné právne vzťahy.
11:08 Poloprofik . Mám pravdu ak sa spýtam že : Tlačíte sa do politiky aby ste takto utiekol od mladej manželky ?
Naopak, tlačím sa do nej spolu s ňou.(úsmev)
11:09 Jaro Dobrý deň chcel by som sa Vás opýtať prečo nie sú odpolitizovane súdy prokuratúra a polícia?
Lebo sme na Slovensku, kde každý každého pozná, každý s každým je bratranec alebo sesternica alebo niekedy patril s niekým do politického zoskupenia. Odpolitizovať tieto inštitúcie bude najťažšia cesta na Slovensku.
11:10 Ajhlupostjedar Pan miklosko,uz ste dost dlho v politike,aby ste vedieli,ze hlavnym uspechom vo volbach,je kvalitna propaganda a kedze vy ju nemate,tak preco vobec kandidujete?
Hlavným úspechom vo voľbách je meniť tvár krajiny. Ak by sme prijali vašu filozofiu, tak v parlamente by nemala byť opozícia. Prezidentské voľby zásadným spôsobom hovoria o stave krajiny a jej vnútornom rozpoložení.
11:11 Oli Dobrý deň! Pán Mikloško, môj hlas máte, podľa mňa ste najslušnejší človek, ktorého sme mali v politike. Práve preto sa o Vás bojím, to, čo sa teraz deje na politickej scéne, je jedným slovom nechutné. Myslíte si, že to stojí za to? Dokázali by ste bojovať s praktikami pána poslanca R.F? Dá sa vôbec niečo také, ako je on, zastaviť? Pre tento štát si veľmi želám takého prezidenta, ako ste Vy ( a aj politikov mysliacich na ľudí, len neviem, či sa toho dožijem :-X) Želám Vám všetko dobré, z celého <3 .
Ďakujem pekne. Za podstatné považujem riadiť sa pravdou a stáť vhod či nevhod za ňou. Verím, že takýto postoj by som zaujal aj voči pánovi poslancovi Ficovi.
11:13 Ludmila Hunnava Pán Mikloško,,,už by ste mali odísť do politického dôchodku,nič prevratné ste nespravili v politike,,nezamysleli ste sa nad tým ?
Susedom v Rakúsku a Česku majú prezidenti 74 rokov. V Írsku bol teraz zvolený 77 ročný prezident. Donald Trump má 72 rokov. Tento názor na Slovensku zrejme súvisí s túžbou mať zastropovaný odchod do dôchodku.
11:14 tvujotec Dobry den pan Miklosko, chcem sa spytat preco ste taky masochista a opat kandidujete za prezidenta ked uz vam ludia 2 krat jasne dali najavo ze vas za prezidenta nechcu? Alebo ste tam opat, ako uz aj pred tym, na odoberanie hlasov?
Myslím, že ani raz som nebol na odoberanie hlasov. Ak by sme sa na veci takto pozerali, tak by mali právo kandidovať len dvaja vopred vytipovaný kandidáti, o čo dúfam v demokracii nejde. Musíme si zvykať, že Slovensko má pluralitnú tvár.
11:16 Peter P Ste v politike od začiatku SR prečo nemáme nižšie dane?
Naša politická garnitúra bola prvá, ktorá zaviedla rovnú daň a znížila ju na 19 %. Je vecou každej vlády, aby zvážila svoje možnosti, rozhodla sa a niesla aj politickú zodpovednosť.
11:17 Andrej Aký vzťah zaujmete k p. Kotlebovi v rámci komunikácie ako prezident?
Pokiaľ by som sa stal prezidentom, tak by som neodmietol stretnutie s ním a s jeho stranou. Ak si ctíme parlamentnú demokraciu, musíme rešpektovať strany, ktoré boli zvolené, ale využil by som každú príležitosť, aby som vyslovil svoj názor na ich politiku a ideové základy.
11:18 Jarmila Dobrý deň, počula som včera v STV Váš názor na Andreja Hlinku, s ktorým sa absolútne nestotožňujem. Ako môžete súhlasiť s vetou, že radšej ďalších tisíc rokov s Maďarmi ako s luteránskymi a ateistickými Čechmi. Sú o tom dokumenty, že podkopával vznik prvej republiky, nespolupracoval s jej tvorcami a príliš často sa utiekal k Maďarom. To ste vážne za samostatnú Slovenskú republiku ? Chcela som Vám dať hlas, ale po včerajšku to už neplatí. s úctou a prianím pekného dňa
Andrej Hlinka patrí medzi zakladateľov Československej republiky. Je známa jeho veta "Tisícročné manželstvo s Maďarmi sa nevydarilo, ideme s Čechmi". Neviem, kde ste čítali tú vetu, ktorú spomínate.
11:19 Stefan z Krupiny Pan Miklosko, nelutujete aktivity pre p. biskupa Bezaka, kratko po jeho odvolani ste boli jeho verejnym obhajcom a ten dnes paradoxne podporuje p. Caputovu s jej adopciami deti osobami rovnakeho pohlavia? Necakali ste jeho podporu? Dakujem
Ja som sa zastal arcibiskupa Bezáka a vôbec to neľutujem. Ďalšie jeho názory nechávam na ňom. Ja tiež kráčam ďalej podľa svojho videnia sveta.
11:20 Alžbeta Požehnaný deň prajem pán Mikloško. Dovolte mi srdečne Vás pozdraviť v mene celej rodiny a popriať veľa zdravia, požehnania a úspechov. Vy ste najvhodnejším kandidátom na prezidenta a máte našich šesť hlasov vo voľbách. Otázku klásť nechcem s po tolkych rokoch co ste v politike sni netreba,v tom máme dávno jasno. S úctou rodina Baranova.
Som rád, že v tejto chvíli mám už istých sedem hlasov. Ďakujem za podporu.
11:21 brat Fidel nehanbíte sa kandidovať na prezidenta republiky proti jej vzniku ste bol jeden z prvých.po takomto čine by ste mal chodiť s vrecom na hlave po kanáloch do konca života
Nehanbím sa. Hlasoval som proti deklarácii a ústave. Bolo to moje politické rozhodnutie. Od prvej chvíle Slovenskej republiky som pre ňu pracoval, nikoho som neokradol, nikoho som neoklamal, nezneužil som moc, ktorú som mal. Čo chcete, aby robil občan a politik viac pre blaho krajiny?
11:22 kurdzaa Koho iného ste ochotný podporiť v druhom kole ak neprejdete vy?Prosím o konkrétne meno(mená).Ďakujem
Ospravedlňujem sa, ale k druhému kolu sa vyjadrím 16. marca v noci.
11:24 Marek Bereta Dobry den pan Miklosko. Uplne zdielam vase krestanske hodnoty. Ste pre mna najprijatelnejsi kandidat zo vsetkych tych ludi, ktori na prezidenta kandiduju. Avsak ked mate preferencie na urovni okolo 5 % mam pocit ze moj hlas pre vas je zbytocny a prepadne. A ja nechcem aby sa do palaca dostal niekto ako Harabin, ci kandidat Smeru. Preto sa Vas pytam: Preco by som Vam mal dat hlas? Druha otazka: Poznam Vas zivotny pribeh a v mojom ponimani je na 100% hodny prezidenta SR, ale preco ste sa aj tak viac nevlozili do kampane aby ste presvedcili viac ludi. Vasu kampan som v podstate nezaregistroval. Dakujem za odpovede a zelam vsetko dobre. S pozdravom Marek Bereta
K prvej otázke: Kandidujem preto, aby ľudia, ktorí sa stotožňujú s mojim politickým a ľudským videním sa mohli spokojne vyjadriť a dať najavo na verejnosti, že sme tu. Druhá otázka: Prítomnosť v kampani sa najviac ukazuje cez bilbordy. Je to záležitosť státisícov eur, ktoré som jednoducho nemal.
11:25 Kremlin Nerob zo seba vola , začni reálne uvažovať, dosť už bolo kristuskárov Ferko.. Len mútite vodu..
Keď si spomeniem, ako v časoch komunizmu mi mnohí ľudia hovorili, aby som reálne uvažoval. Čo je dnes z ich reálneho videnia a kto mal vtedy pravdu? Slovo reálny neznamená len prítomnosť, ale aj nádej do budúcnosti.
11:26 Andreas Čo si myslíte o islamizácii Európy?
Európa bola takýmto skúškam vo svojich dejinách vystavená už veľakrát. Zatiaľ v týchto skúškach vždy obstála. Verím, že obstojí aj v tejto vážnej skúške. Navyše môže jej to dopomôcť, aby znovu našla svoje korene a dušu.
11:26 Anna Pan Miklosko,idem Vas volit, nesklamete ma? Že nie.Prajem Vam vela sil a trpezlivosti pri našej slovenskej nature.
Ďakujem, verím, že vás nesklamem.
11:27 Pepo VADALA - FICO ... pravá ruka R. Fica - Trošková bola roky milenkou zatknutého talianského mafiána. Čo si tom myslíte ?
V tejto veci musia hovoriť orgány činné v trestnom konaní a ako prezidentský kandidát by som sa nechcel vyjadrovať k veciam, ktoré treba ešte overiť a potvrdiť.
11:28 RT1 Dobrý deň. Viete mi povedať čo znamená KDH? Čo je na demokracii kresťanské a čo je na kresťanstve demokratické? S pozdravom RT
V kresťanskej Európe sa zrodila demokracia. Nikde inde. To je na kresťanstve demokratické, že demokraciu nosí hlboko vo svojom vnútri.
11:29 Bánovce nad Bebravou Pozdravujem Vás pán Mikloško. Povedzte mi prosím čo Vás viedlo k rozhodnutiu kandidovať na funkciu prezidenta, podľa môjho názoru vzhľadom na Váš vek už nemôžete mať toľko energie na zvládnutie takejto funkcie v dnešnom čase keď vládne moc peňazí, arogancie a bezohľadnosti. Ďakujem prajem Vám pevné zdravie a pekný deň.
Jeden z dôvodov bol iste aj ten, že postaviť voči arogancii moci a peňazí aj taký postoj, ktorý celý život zastávam.
11:30 Ján Gazda Pán Mikloško čo si myslite akú máte šancu uspieť ? Skúste to vyjadriť číselne, ste predsa matematik. 1 ku X. Aké je to X. Buďte prosím konkrétny
16. marca vám to s radosťou oznámim. Dovtedy by som to nerád zariekol.
11:30 Zlatica.Strieborna Dobry den pan Miklosko, ak sa do 2. kola dostane Sevcovic a Caputova, ak pojdete volit, komu by ste dali svoj hlas?
Poviem to 16. marca v noci.
11:32 Obyčajný Slovák, verný svojmu rodu. Pán Mikloško, ak máte zdravý úsudok, viete že ste nezvoliteľný. Z toho vyplýva moja otázka: kandidujete preto, aby ste odobral hlasy ostatným národne orientovaným kandidátom ?, ktorí usilujú zachovať tradičné hodnoty a slovenskú identitu, uvedomujete si to ? Aj keď tie odobrané hlasy budú malým nevýznamným percentom, spoločne s ostatnými podobnými už významne zavážia. Pomáhate tým presadeniu liberálnych cieľov, napríklad LGBT agendy alebo agendy legalizácie a podpory migračnej politiky na územie Slovenska z krajín iných kultúrnych a právnych hodnôt. Uvedomujete si čomu poslúžite ?
Neviem, koho máte na mysli pod národne orientovanými kandidátmi. Dúfam, že nie bývalých komunistov, ktorí z princípu museli byť internacionalisti a slovo slovenský záujem sa nikdy neodvážili nahlas vysloviť. Ja som sa k svojmu slovenskému presvedčeniu hlásil verejne aj v časoch, keď to nebolo dovolené.
11:33 Peter Dobrý deň.Checem sa spýtať pána Mikloška prečo vadí kresťanom adopcia homosexuálnych párov alebo svadby rovnakého pohlavia ale pri zneužívaní deti páchajú hlavu do piesku.Aj ja som kresťan deti mám pokrstene svadba v kostole.Dakujem Peter
Pri zneužívaní detí nepcháme hlavu do piesku. Môžete vidieť ako sa to dnes celkom otvorene a verejne rieši. Pri adopcii vychádzame z overeného modelu rodiny, kde dieťa psychologicky potrebuje otca i matku.
11:34 Svetlana Dobry den, viem ze nemate radi temu vzdavania sa, ale vzhladom na ubiehajuci cas, nemyslite, ze treba spojit sily s panom Krajniakom? Nemali by byt krestania prikladom jednoty? Ak sily spojit nechcete, co Vas najviac rusi na panovi Krajniakovi a preco by som mala dat hlas radsej Vam. Rozhodujem sa medzi Vami a nim. Nech sa Vam dari. Svetla
Pána Krajniaka si vážim. Je to môj birmovný syn, ale na výkon prezidentskej funkcie mám iný názor.
11:35 Stano Prečo si neužívate dôchodok? No namiesto toho sa neustále snažíte o verejnú funkciu?ˇPríležitosť na zmenu pomerov ste mal až až...
Myslíte si, že za tých 20 rokov, čo sme v parlamente, sme nič neurobili? Kto stál pri páde mečiarizmu a návrate Slovenska do demokratických európskych štruktúr? Kto stál pri Schengene, cestovaniu po Európe bez hraníc? Mám ešte pokračovať?
11:36 Zeiss3D meranie dobrý deň ..čo vravíte na to , že zomrel spevák Prodigy Keint Flint a Dylen z Beverli hills 902 10
Nepatrím už k príslušníkom mladšej generácie, ale každý človek je nenahraditeľný a je ho škoda.
11:38 Gabriel Dobrý deň pán Mikloško, sú podľa Vás súčasné kompetencie prezidenta SR dostatočné ? Nie je to skôr reprezentatívna "figúrka" ?
V parlamentnom systéme, ktorý je u nás zavedený, sú kompetencie naprosto dostatočné. Sila prezidenta okrem niektorých menovacích kompetencii je v jeho slove, príklade, vnášaní pokoja do krajiny a spájaní ľudí.
11:38 Pavel Dobrý deň. Aký máte dnes pohľad na odluku Cirkvi od štátu? Ďakujem
Pod odlukou cirkvi od štátu rozumiem zmluvne upravený vzťah štátu a všetkých cirkví. Ak sa toto u nás dotiahne do konca, tak odluka bude zavŕšená.
11:41 Ivo Zdravim Vás, p. Mikloško, a chcem sa vám poďakovať za to, že kandidujete za prezidenta, lebo inak by som v prvom kole volieb nemal koho voliť. Zároveň sa však chcem opýtať, prečo sa nás médiá a prognózy snažia presvedčiť, že v prvom kole nemáte šancu? Veľa ľudí v mojom okolí hovorí, že by Vás aj volili, ale kedže nemáte šancu... Stojí to veľa síl presviedčať, že ste pred voľbami všetci na jednej úrovni a treba hlasovať podľa presvedčenia, nie predvolebných prognôz. Mimochodom, ako sa pozeráte na súčasné trieštenie konzervatívnych síl na Slovensku?
Verejná mienka je niekedy ako inflácia. Keď o nej stále hovoríte, tak sa nakoniec spustí. V čase, keď som mal okolo 8 %, keby sa vtedy stále opakovalo, že mám šancu, tak by som bol dnes možno niekde inde. Takže odporúčam vám šíriť vo svojom okolí jednu jedinú vetu, že Mikloško má šancu. Trieštenie konzervatívnych síl súvisí trochu aj s tým, že tieto konzervatívne sily sú demokratické. Dnes sa nebezpečne blíži vlna populistických a vodcovských strán a treba sa jej vzoprieť.
11:42 Peter Dobrý deň pán Mikloško. Zaujíma ma Váš názor na "Mečiarovej amnestie" a jeho výrok, že "skutok sa nestal." Ďakujem Vám za odpoveď.
Som veľmi rád, že Mečiarove amnestie boli zrušené. Z právneho i morálneho hľadiska dať amnestie dopredu na únos a všetky činy, ktoré s tým súviseli je škandalózne zneužitie moci. Verím, že všetky tieto a súvisiace činy sa vyšetria.
11:43 gulagista Po 1989 uplynulo takmer 30 rokov - nemyslite si, ze bola chyba nevysporiadat sa s komunistami a dat im stopku v statnej sprave ?
Dnes už nie je tak silne zastúpená generácia komunistov v našom štáte. Napriek tomu sa topíme v korupcii a klientelizme. Za komunizmu, ak chceli ľudia ísť k moci, vstupovali do komunistickej strany. Dnes ak chcú ísť za mocou a peniazmi, tak sa napríklad bijú do pŕs akí sú veľkí Slováci. Je to viac o ľuďoch, ako o ideológii.
11:45 Jozef Dobrý deň, chcel by som sa Vás spýtať, aký je Váš názor na Jozefa Tisu, prvého prezidenta Slovenskej republiky. Dakujem veľmi pekne a pekný deň.
Jozef Tiso bol najvzdelanejší politik Ľudovej strany. Bol minister zdravotníctva v Československej vláde a v roku 1939 to bol asi jediný človek, ktorý mohol stáť na čele Slovenska. Žiaľ tragické súvislosti Druhej svetovej vojny politicky ani morálne nezvládol a jeho pozícia ako hlavy štátu je zrejme navždy spochybnená.
11:48 Matej Pan Miklosko, je fajn, ze niekto ako vy sa uchadza o prezidentsky palac, aj ked prieskum nieje doverihodny, zda sa ze sa do druheho kola nedostanete, Slovensko ma SMERU plne zuby kedze to vsetko smeruje akurat TAM, viem ze niesom jediny ktory nechce aby Sefcovic bol tam kde chce byt, chcem len poznat vas nazor,myslienky pripadne pocity na momentalnu situaciu. Pani Caputova sa zda byt vhodna kandidatka mozno pan Harabin? Dakujem a prajem vsetko dobre.
V prvom kole by mali ľudia voliť podľa svojho videnia sveta. Každý by mal vo svojom kandidátovi nájsť niekoho s kým sa môže názorovo identifikovať. Toto je pluralita, ktorú Slovensko potrebuje. Ak sa má formovať jeho tvár. V druhom kole možno rozmýšľať už politicky a vsadiť na názor, ktorý má pre krajinu väčší význam. Ale nechcem narúšať svojimi názormi práve to prvé kolo, ktoré považujem pre napredovanie Slovenska za veľmi dôležité.
11:50 Bob Dobrý deň, otázka na odľahčenie :) Akú hudbu počúvate, máte obľúbenú kapelu, speváka? A akú literatúru máte najradšej. Ďakujem.
Od detstva až po dnes som milovníkom jazzu a všetkých jeho premien. Potom mám rád vážnu hudbu, osobitne Mahlera. Pokiaľ ide o knihy, celý život ich čítam, najprv Mayovky, potom slovenskú klasiku, potom Pascala, Dickensa a teraz najradšej čítam knihy reflexii o Európe, západnej civilizácii a podobne.
11:51 Samuel Dobry den! Rozmyslam, ze dam hlas Vam alebo panovi Krajniakovi. Aka vznikajuca alebo vzniknuta strana je Vam najblizsia. Alebo aka je najmensim zlom? Dakujem. Samuel
Dúfam, že do parlamentných volieb prebehne ešte vnútorná profilácia politických strán. Respektíve, že vzniknú nové strany. Som presvedčený, že Smer a SNS by mali skončiť vo vláde. Ale pokiaľ ide o alternatívy, ktoré vidím v parlamente, zatiaľ nenachádzam žiadnu, ktorej by som dal hlas.
11:51 Peter Dobrý deň , zaujímalo by ma či ste neuvažovali o odstúpení v prospech Pána HARABINA , ktorý nekandiduje za žiadnu politickú stranu , ale Jeho postoje sú kresťanské a zdravé a má väčší predpoklad stať sa prezidentom ako Vy … Ďakujem za odpoveď , želám Požehnaný deň .
Prosím to naozaj nie.
11:52 Peter Zdravim vás P.Mikloško... Chcem sa len spýtať... čo viete ako prezident urobiť pre ludí ktorý majú exekúcie. Myslím tým zákon o exekúciách ktorý myslím neprešie. Trápi to vela ludí vrátane mna. Politiku velmi nesledujem tak sa ospravedlnujem ak sa pýtam odveci. dakujem.
Žiaľ prezident na to nemá kompetencie. Jediné, čo prezident môže urobiť, je poukazovať na tento problém.
11:54 Ondrej Dobrý deň p. Mikloško. Dám Vám svoj hlas, ale vedel by ste povedať, ako je možné, že na Slovensku, ktoré považujeme za kresťanské je podpora kresťanských kandidátov taká aká je?
Veľká časť kresťanov obdivovala Mečiara, obdivovala Fica a dnes sa prikláňa k ďalším vodcovským typom, ako Harabin a Kotleba. Ja som vyznávač demokratického kresťanstva. To znamená, krok za krokom budovať pokojnú atmosféru v krajine. Je jasné, že tieto vodcovské typy majú schopnosť viac strhávať ľudí, lebo nemajú problém sľubovať čokoľvek. A ľudia už nemajú voľu porovnávať sľuby s tým, čo sa udialo.
11:55 Jozef Dobry den prajem p. Miklosko. Budem Vas v prvom kole urcite volit. Musim Vam ale povedat, ze Vasa kampan je kampanou, o ktorej v podstate ani neviem...ako keby ste boli kandidatom na prezidenta preto, ze to od Vas niekto chce a nie preto, ze to chcete aj Vy...nepocujem Vas,nevidim Vas...dakujem. Jozef
Silnou stránkou zviditeľnenia kandidáta sú bilboardy. To je ale záležitosť státisícov eur, ktoré ako nezávislý kandidát nemám. Miesto toho ponúkam svoj životný príbeh, ktorý si každý, kto pôjde voliť môže prečítať, môže sa potom rozhodnúť.
11:56 yarriss Máte pocit po toľkých rokoch v parlamente, že máte malú penziu a zaslúžite si bolestné za disidentských časy?
Ja o disidentských časoch hovorím len v kontinuite svojich politických čias. Po novembri 89 som patril medzi politikov, ktorí v prvej línii stáli pri všetkých kľúčových momentoch demokratických slovenských dejín. Táto cesta ešte nie je skončená, udalosti roku 2018 nás o tom presvedčili.
11:58 DžANES Dobrý deň, chcem sa opýtať aký názor máte na migrantov a ich prijímanie Slovenskom. Ďakujem
Na Slovensko prišlo doteraz 150 irackých kresťanov a 75 tu zostali. Uvedomme si, že ktokoľvek z miliónov migrantov, ktorí už majú občianstvo v Belgicku, Francúzsku, Nemecku a podobne môže kedykoľvek prísť na Slovensko, usadiť sa tu, podnikať. Právo EÚ mu to umožňuje. Problém migrantov možno riešiť len celoeurópsky, ale uvedomme si, že nejakým spôsobom sa aj Slovensko musí podieľať na extrémnej situácii, ktorej je vystavený juh Talianska a Grécka. O akú formu podpory má ísť možno rokovať.
11:59 Vlado Dobry den, prosim Vas vysvetlite mi ako moze inteligentny a vzdelany clovek verit 2000 rokov starym pribehom, ze niekto chodi po vode a vstane z mrtvych. Dakujem.
Ak vydržíte nejaký čas uvídite ešte aj iné zázraky. Všetko je len otázka viery.
11:59 Grinov Nazdar Feri
Myslím, že v tomto sa zhodnú všetci takmer všetci demokratickí a nedemokratickí kandidáti, že je ňou Česko.
12:00 Jozef Dobry den, chcem Vas volit, ale vadi mi Vas liberalny postoj, ktory Ste dali najavo Vasimi sympatiami voci biskupovi Bezakovi? Ako ma presvedcite?
Biskupa Bezáka som sa zastal vo chvíli, keď bol odvolaný a do dnešného dňa nikto nepozná dôvody jeho odvolania. Toto by sa nemalo diať. Ani v spoločnosti, ani v cirkvi. Toto som robil aj za komunizmu a chcem to robiť aj v budúcnosti.
12:02 Meno alebo prezyvka Dobry den pan Miklosko, aky je Vas nazor na hnutia ako Aliancia za rodinu, alebo Slovensky dohovor za rodinu? A co vravite aj na medializovany spor medzi fararom Marosom Kuffom a spol. a partiou okolo panov Chromika a Palka? Prajem vela zdaru!
Ten spor sa týkal možnej podpory Štefana Harabina. Podporovať Štefana Harabina považujem za veľmi nešťastné. Osobitne niektorými kňazmi, ktorí s ním sympatizujú. V tejto veci stojím jasne na strane pána Palka a pána Chromíka.
12:03 Juraj Myslím si, že chlapov v politike je priveľa a by mala vyhrať tentoraz žena. Nexcete sa vzdať v prospech kandidátky, ktorá jednoznačne vedie predvolebné prieskumy? Ďakujem
Nezdá sa vám, že to je perzekúcia nás mužov? (úsmev) Nech vyhrá lepší.
12:04 Jaska Rozmyslam, ze Vam dam v prvom kole moj hlas. Vas nazor na pani Zaborsku a jej momentalne aktivity ohladne vzniku novej strany?
Pani Záborská má svoje meno a vážne postavenie v Európskom parlamente. Rešpektujem teda jej ambíciu pôsobiť tam aj ďalej.
12:06 Norbert Ferko, prečo si bol ticho, keď sa privatizovali v Dzurindovej vláde energetické podniky? Odpoveď na túto otázku je dôležitá, podľa nej sa rozhodnem, či dostaneš odo mňa hlas.
Možno si už nespomínate, ale keď bola kauza zmeniek na ministerstve hospodárstva, tak KDH verejne vyhlásilo, že ak nebude odvolaný minister, odíde do opozície. Keď bolo jasné, že sa pácha nejaké zlo, nemlčali sme. Pokiaľ ide o privatizáciu niektorých strategických podnikov alebo bánk, žiaľ mnohým z nich, ktoré boli v slovenských rukách hrozilo tunelovanie. Obávam sa, že nebola iná možnosť ako dať to overeným investorom.
12:07 Maroš Pán Mikloško, keď dostanete pozvanie na návštevu Číny,ako prezident SR, ako budete reagovať a aké názory tam budete interpretovať?
Pozvanie prijímem a urobím všetko, aby som vyjadril aj svoj názor na porušovanie ľudských práv v tejto krajine. Obchod nemôže byť nad osudmi ľudí.
12:12 Džanes Prečo ste podľa Vás Vy ten správny PREZIDENT? V čom ste iný ako ostatní. Ďakujem
Do tejto zvulgarizovanej politickej scény chcem vstúpiť s iným slovníkom, s inými vzťahmi ku koalícii i opozícii. To znamená, že nebude rozlišovať pri vyslovovaní svojich názorov. Chcem spájať slušných ľudí. Mám na mysli z kresťanského i sekulárneho prostredia, čo ma sprevádzalo celý môj verejný život. Chcem hľadať identitu Slovenska v týchto časoch a konfrontovať ju v dobrom slova zmysle s Európou, ktorej sme celé svoje dejiny súčasťou a ktorá je našim osudom. Ak je toto zároveň posledná otázka, pretože musíme už končiť, chcem sa poďakovať za všetky otázky nech boli akokoľvek formulované. Život je vtedy zaujímavý ak nie je jednofarebný, ak v ňom zaznievajú slobodne všetky názory. Samozrejme pokiaľ sú vyslovované s úctou a slušne. Takže ešte raz vďaka. František Mikloško
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Foto
Cibulková jasá od radosti: Pozrite, čo predviedla dcéra Ninka!
(ilustračné foto)
Hasiči v Rudne nad Hronom mali rušné ráno: Koho zachraňovali?
Americký prezident Joe Biden.
Biden by mal zatlačiť na Izrael: Žiadajú ho o to demokrati z americkej Snemovne reprezentantov
Na oblohe sa objavil záhadný úkaz.
Na oblohe sa objavil čudný úkaz: Vidieť to mohli aj Slováci! No UFO to nebolo...
Martine Schindlerovej hudobnú novinku produkoval človek, ktorý spolupracoval aj so svetoznámym raperom.
Foto
Sexica Schindlerová má za sebou priam svetový počin: Aha, čo speváčku spája so Snoop Doggom!
Eva sa o pravnuka s ťažkou diagnózou stará už 14 rokov, do ústavu by ho nedala za nič na svete
Foto
Michalovčanka Eva (81) sa sama stará o chorého pravnuka: Na kočík mi chýba 1000 eur!
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Aktualizované
Progresívne Slovensko si zvolilo predsedu: Je ním opäť Michal Šimečka?
Ilustračné foto
Podľa Rakúska je rozšírenie EÚ obrovský úspech: Optimálne využili jej hospodársku spoluprácu
Slovenský raper Michael Kmeť (37) alias Separ
Foto
Raper Separ rozbieha nový biznis ďaleko za hranicami: Na odľahlom mieste sa črtá poriadny LUXUS
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Ukrajina hlási požiare a zranených: Rusko opäť útočili dronmi
Archív
Peniaze za rekonštrukciu budovy stále neprišli: Dokedy bude budova Najvyššieho súdu čakať?
Ministerstvo obrany SR
Ministerstvo obrany hľadá nových riaditeľov: Pozrite sa, dokedy sa možno prihlásiť