Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.06.2008 15:00 | Prominenti

Žitný: Tragická havária! Po zrážke zomrelo dieťa!

BRATISLAVA - Moderátor správ televízie Markíza Rastislav Žitný dnes na Záhorí autom narazil do rodiny na bicykloch.

Haváriu neprežil päťročný chlapček, jeho 33-ročného otca i samotného moderátora previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice. Informovali o tom viaceré médiá, ČTK informáciu potvrdila aj polícia.

Žitný podľa polície zrazil otca so synom v pravotočivej zákrute medzi Pernekom a Rohožníkom, kde prešiel do protismeru. Alkohol policajti u moderátora nezistili. "Päťročného syna previezol vrtuľník s vážnymi zraneniami do nemocnice. Dieťa ťažkým zraneniam v nemocnici podľahlo," povedala ČTK bratislavská krajská policajná hovorkyňa Alena Toševová.

"Otca hospitalizovali v Malackách s ťažkými zraneniami, je však mimo ohrozenia života," napísal portál Joj.sk. Moderátora previezli vrtuľníkom do nemocnice v Bratislave. "Sú tam mnohonásobné zlomeniny, je tam jedna otvorená zlomenina končatiny," uviedla pre TA3 Marta Hájková z bratislavskej fakultnej nemocnice. K závažnému poraneniu mozgu ani miechy podľa nej nedošlo.

Podrobnosti okolo havárie polícia stále vyšetruje, pre objasnenie nehody bola cesta niekoľko hodín uzavretá. "Osobné auto aj bicykel boli zaistené pre ďalšie skúmanie. Bude sa vykonávať ďalšie vyšetrovanie vo veci prečinu usmrtenia," uviedla Toševová. Pomerne úzka dvojprúdová cesta na Záhorí pod Malými Karpatmi je obľúbenou trasou cyklistov. Očití svedkovia nešťastia uviedli, že auto moderátora išlo vysokou rýchlosťou.

Úspešný moderátor Žitný tento rok získal v súťaži Osobnosť televíznej obrazovky cenu v kategórii osobnosť spravodajstva. Známy sa stal aj svojím pôsobením v tanečnej reality šou televízie Markíza Let’s Dance.

Žitný nie je zďaleka jedinou celebritou, ktorá sa zaplietla do vážnej autonehody. V roku 2004 napríklad usmrtil na prechode pre chodcov v Považskej Bystrici 73-ročnú ženu herec a zabávač Štefan Skrúcaný. Súd mu za to neskôr vymeral podmienečný trest so zákazom šoférovania. Podmienečný trest dostal aj herec Marián Labuda, ktorý v roku 2005 usmrtil dve ženy pri autonehode v Česku na diaľnici do Prahy.

S ťažkou dopravnou nehodou sa musel vyrovnať aj Žitného predchodca v televíznych správach Ľubomír Karásek. Ten v roku 2005 narazil pri Senci do betónových zátaras. Utrpel vážne zranenia a na televízne obrazovky sa mu doposiaľ nepodarilo vrátiť.

 

Viac informácií o nehode Rasťa Žitného vám prinesie v pondelok Nový Čas!

 

 

187293

Nehody známych televíznych osobností

11. júna 2004 - Zabávač Štefan Skrúcaný v Považskej Bystrici na prechode pre chodcov usmrtil 73-ročnú dôchodkyňu. Moderátor išiel nedovolenou rýchlosťou, súd mu neskôr za zabitie vymeral podmienečný trest. Skrúcaný sa za nehodu pozostalým ospravedlnil a zaplatil pohreb dôchodkyne.

26. decembra 2004 - Mladý spevák Peter Fiala prišiel o život pri havárii neďaleko Prievidze. Sedel na zadnom sedadle auta, ktoré riadil opitý šofér.

12. februára 2005 - Moderátor správ televízie Markíza Ľubomír Karásek havaroval na diaľnici neďaleko Senca do betónových zátarasov. Utrpel vážne zranenia, po ktorých sa prestal objavovať na televíznych obrazovkách.

jún 2005 - Herec Ivan Krivosudský podľa denníka Nový čas v Svätom Juri zrazil na prechode pre chodcov dôchodkyňu. Za nehodu sa ospravedlnil, tvrdil, že svoju obeť nevidel.

19. novembra 2005 - Herec Marián Labuda v zlom počasí na diaľnici na českej Vysočine zabil dve ženy, ktoré predtým tiež havarovali a zostali stáť pri stredových zvodidlách. Labudovi potom okresný súd v Žďári nad Sázavou vymeral podmienečný trest.

31. marca 2007 - Herec Tomáš Maštalír skončil so zlomenou nohou v nemocnici po zrážke jeho auta s vlakom v Bratislave.

11. septembra 2007 - Moderátorka politických diskusií televízie Joj Silvia Kušnírová havarovala v Považskej Bystrici pod vplyvom alkoholu. V aute bola sama, vyviazla s ľahšími zraneniami. Kušnírová sa za nehodu ospravedlnila, televízia však zrušila jej reláciu.

1. mája 2008 - Kontroverzný finalista súťaže Slovensko hľadá SuperStar Róbert Mikla po druhý raz havaroval pod vplyvom alkoholu. Narazil do záhrady rodinného domu v Nitre, nikto neutrpel zranenia.

29. júna 2008 - Moderátor televízie Markíza Rastislav Žitný na Záhorí autom narazil do rodiny na bicykloch. Haváriu neprežil päťročný chlapček, jeho otec a moderátor utrpeli ťažké zranenia.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Chlapca museli umývať pred domom
Foto
Najtučnejší chlapec na svete schudol 100 kíl: TAKTO dnes vyzerá, je na NEPOZNANIE!
Pri úprave trávnika je každá pomoc dobrá
Foto
Veľký test benzínových kosačiek: Podrobné porovnanie cien, výkonu a hlučnosti!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Už sa to blíži: Hamas spravil prvý krok, všetci s napätím čakajú, čo sa stane
Senzácia sa nekonala: Slováci zabojujú o bronz
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Ministerka Dolinková o jej odvolávaní: Nevidím žiadny relevantný dôvod
Zariadenie ciel v Leopoldove je veľmi strohé.
Viete, kto sedí v basách na Slovensku? Budete sa diviť, čo za ľudí sedí za mrežami
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda
Skúšajú to Rusi na Západ inak? Znepokojení sú v Poľsku aj v Česku!
Rodina Brodekovcov vytvorila v USA veľký biznis
Foto
Klan Brodekovcov dal svetu vynález, ktorý používame dodnes! Zachráni sa rodný dom šikovných Slovákov?
Machala zapochyboval o guľatosti Zeme.
Váš Tip
Vedci reagujú na Machalu: Takto si guľatosť Zeme môžete overiť aj bez cesty do vesmíru
(ilustračné foto)
Keď sa z vyrážky vykľuje RAKOVINA: Ak pupienok vyzerá TAKTO, musíte konať!
Developer zdemoloval pamätihodnosť Bratislavy.
Foto
Bratislava prišla o kus histórie: Vzácnosť prežila obe svetové vojny, teraz je fuč! Komu hrozí pokuta?
Foto
USA 18 – Slovensko 18 ONLINE: Vybojujú naši mladíci senzačný postup do finále?