Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.02.2019 06:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Pomeje († 54) a Bartošová († 48) sú už spolu v nebi: Exmanželia s mrazivo podobnými osudmi!

Vytrpeli si takmer to isté! Český herec, dabér a producent Jiří Pomeje († 54) skoro dva roky bojoval so zákernou rakovinou, ktorej napokon v utorok popoludní podľahol.

Jeho život a osud boli pritom takmer navlas podobné tomu, čo prežila speváčka a Pomejeho bývalá manželka Iveta Bartošová († 48), ktorá zomrela pred piatimi rokmi.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Oboch totiž spájalo oveľa viac než len manželské obrúčky. Smutnými spoločnými menovateľmi niekdajších manželov bolo nielen nešťastie v láske, ale aj topenie žiaľu v alkohole či psychické problémy.

Už začiatky dvojice Jiří Pomeje a Iveta Bartošová mali smutný nádych. Dali sa dokopy krátko po tom, ako sa speváčka vrátila z trojmesačného pobytu v psychiatrickej liečebni v Kroměříži. Turbulentné manželstvo im však vydržalo iba necelé dva roky.

 

Zatiaľ čo producent svojej zákonitej vyčítal, že za deň dokázala vypiť aj päť fliaš vína a nezvládal jej časté výkyvy nálad, speváčka prezradila, že doma im záhadne mizli peniaze, ktoré napokon nachádzala v Jirkových vreckách a napokon mu šplechla do tváre, že ju ničí spolu so žiadosťou o rozvod.

Druhýkrát sa krehká blondínka vydala za Josefa Rychtářa, no ani tento zväzok nebol prístavom pokoja. „V auguste si ho vzala a v apríli skočí pod vlak, keď už mala dohodnuté, že v máji podá žiadosť o rozvod,“ vyjadrila sa speváčkina mama Svatava v knihe Moja dcéra Iveta.

Ani Rychtář však nemal na ružiach ustlané a Ivete vybavil protialkoholické liečenie, ktoré podstúpila s veľkou nevôľou. Do rúk odborníkov sa neskôr nechcel zveriť ani Pomeje, keď chcel s nádorom bojovať 42-dňovou hladovkou. Napokon podstúpil ožarovanie, ani to ho však z pazúrov rakoviny nevytrhlo.

Túžil vidieť dcérku

Podobne ako Bartošová šťastie v láske márne celý život hľadal aj Pomeje, ktorý bol ženatý celkovo trikrát. No aj aktuálna manželka, dídžejka Andrea podala žiadosť o rozvod. Podobne ako jej predchodkyne pred oltárom nezvládala život s ním a jeho časté pozeranie na dno pohárika.

Na producentovi sa v posledných mesiacoch podpísala nielen zákerná choroba, ale aj stroskotané manželstvo a upadol do depresií. Krátko pred smrťou zhodil až tretinu pôvodnej hmotnosti. Pred tragickým koncom výrazne schudla aj Bartošová, ktorá vtedy sama priznala, že jedávala už iba kaše a polievky.

Veľkým životným úderom pre ňu bolo aj to, že jej jediný syn Artur bol od septembra 2011 zverený do opatery jeho otca Ladislava Štaidla, keďže speváčka sa o syna nedokázala starať. Podobne obišiel aj Pomeje, od ktorého sa manželka odsťahovala aj s jeho jedinou dcérkou Aničkou. Hoci mu v kontakte nebránila, rozlúčiť sa s ňou už nestihol.

Otvoriť galériu
„Ne­chcel dcéru vyľakať. Preto s jej návštevou v nemocnici stále otáľal,“ povedal Blesku Pomejeho kamarát Pavel Pásek. Táto posledná veľká túžba sa však už producentovi, žiaľ, nesplnila.

Kamaráti smútia

Otvoriť galériu

„Bol to chlapec veselý, kamarátsky, plný života a radosti zo všetkého, čo robil. A do všetkého šiel úprimne po hlave. Je mi to ľúto.“

Otvoriť galériu
Ilona Csáková
Zdroj: anc

„Je mi to ľúto. Každá tragédia bolí. Bol to mladý chlap. Škoda každého dobrého človeka,“ len ťažko hľadala slová zronená umelkyňa.

Otvoriť galériu

„Zaliala ma z tej správy horúčava. Považoval som ho za blízkeho človeka, v minulosti sme spolupracovali. Tragédiou je, že po ňom zostalo malé dieťa.“

 

Ženy Pomejeho života

1994 - 2007: Michaela Kuklová

od 2013: Andrea Pomeje

2008 - 2009:  Iveta Bartošová

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj