Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Miroslava, ktorý mal zavraždiť manželku a syna, vzali do väzby: Prehovoril bývalý spolužiak obvineného

Z masakry, po ktorej našla polícia dve nehybné telá Andrey († 47) a Lukáša († 15) v krvi v byte na žilinskom sídlisku Hájik, obvinili manžela a otca obetí Miroslava J. (48). Sudca vzal obvineného do vyšetrovacej väzby.

Svojich najbližších Miroslav J. (48), ktorý pochádza z obce neďaleko Bratislavy a je synom bývalej učiteľky, mal zavraždiť v sobotu podvečer bodnými ranami do hrude. Najskôr mal rukou otca zomrieť Lukáš, ktorý spal v jednej z izieb. Po ňom mal siedmimi bodnými ranami pripraviť o život manželku Andreu. Jej nehybné telo bolo v spálni.

Za múrmi bytu na prvom poschodí paneláku na žilinskom sídlisku sa odohrala tragédia, z ktorej tuhne krv v žilách. V sobotu podvečer, po tom, čo si Miroslav nakúpil vo večierke bežný nákup, v prenajatom byte mal zaútočiť nožom na svojich najbližších v čase, keď obaja spali. "Najskôr mal piatimi bodnými ranami zavraždiť dieťa a potom siedmimi bodnými ranami manželku,“ informoval prokurátor Okresnej prokuratúry v Žiline Alexander Feník. To, či bol Miroslav, ktorý sa k obom vraždám priznal a oľutoval ich, v stave, keď ich vykonal, príčetný, bude podľa prokurátora predmetom znaleckého skúmania. Bol psychiatrickým pacientom a v ambulantnej starostlivosti psychiatrov.

Dôvodom tragédie mali byť ekonomické a psychické problémy, ktorými si rodina prechádzala dlhší čas. Problémom bolo aj to, že rodina sa viackrát sťahovala, a tak hoci bola pod dozorom psychiatrov a na psychické problémy brali lieky, menili stále aj lekárov. Muž mal byť v čase vrážd pod vplyvom liekov, zatiaľ však nie je presne známe, či išlo o psychofarmaká, ktoré lekári predpisovali jemu aj jeho manželke.

 

Po dvojnásobnej tragédii Miroslav J. obrátil nôž proti sebe a podrezal si žily na rukách i na krku. Potom upadol do bezvedomia a s mŕtvymi telami svojich blízkych strávil nasledujúcich 24 hodín až do príchodu záchranárov a polície, ktorých privolal sám.

„Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina vyhovel návrhu prokurátora a vzal obvineného do vyšetrovacej väzby. Dôvodom je obava, že obvinený ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu, ako aj obava z pokračovania v trestnej činnosti. Prokurátor i obvinený sa vzdali práva na podanie sťažnosti," uviedla Lenka Belavá, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline.  Obvinenému Miroslavovi v prípade dokázania viny na súde hrozí trest 20 až 25 rokov alebo doživotie.

Na Miroslava, ktorý je synom učiteľky, si spomína aj jeho bývalý spolužiak z obce neďaleko Bratislavy. "Ako školák to bol chlapec v pohode. Už je roky z našej obce preč.. Počuli sme, že má problémy... Ale takto sa to nerieši... keby sa vrátil aj s rodinou do dediny, mohlo byť všetko inak... sme z toho veľmi smutní," povedal Miroslavov spolužiak.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd, roj, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!