Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.02.2019 10:30 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Temné tajomstvá Miroslava z paneláka smrti: Nové pozadie dvojnásobnej vraždy? Šokujú aj rodinné väzby obvineného

Naplánovali si vlastnú smrť? Otrasná dvojnásobná vražda, pri ktorej podľa polície ženu a jej syna nožom dobodal na smrť Miroslav (48), môže mať iné pozadie, ako predpokladali ľudia žijúci v ich susedstve.

Podľa zistení Nového Času sa manželia pred sobotňajšou tragédiou na žilinskom sídlisku Hájik síce pohádali, ale hádka trvala len krátko.

Z vraždy obvinený živiteľ rodiny len pár hodín pred nešťastím nakupoval vo večierke potraviny a podľa predavačky bol smutnejší a utrápenejší ako obvykle. Priatelia aj rodina prezradili, že manželia sa mali radi a k tragédii nemuselo dôjsť len z afektu.

Fotogaléria
3
fotiek v galérii

Šokujúci nález dobodanej Andrey († 47) a jej syna Lukáša († 15), pri ktorých s nožom v ruke našli v sobotu v noci aj bodnutého otca a manžela Miroslava (48), nemusel byť výsledkom nezvládnutej rodinnej drámy. „Všetci traja mali veľké psychické problémy, trápili sa, boli v starostlivosti psychiatrov,“ hovorí ich teta Jaroslava (60) a pokračuje.

„Miro aj Lukáško boli závislí od počítačových hier, on bol gambler, ktorý nahádzal do automatov príliš veľa peňazí. Bol síce pracovitý a v rodine robil, čo mohol, ale zamestnával sa len na brigády a nedokázal splácať svoje neskutočné dlhy narobené gamblerstvom.“

 

Liečby sa nedožil

Miroslav podľa polície vzal uplynulý víkend do ruky nôž a najskôr na smrť dobodal vlastnú ženu a potom syna. Napokon sa bodol do hrude. Samovražedný pokus mu však nevyšiel, zavolal záchranku, ktorá ho previezla so zraneniami do nemocnice. Muži zákona v pondelok obvinili Miroslava z vraždy manželky a syna.

„Ona sa už niekoľko rokov liečila na psychiatrii, predtým bola výborná inštrumentalistka v detskom kardiocentre v Bratislave. Videla toľko trpiacich a mŕtvych detí, že sa z toho zrútila a mala silnú sociálnu fóbiu. Nedokázala si ani sama kúpiť rožok v obchode, stránila sa ľudí,“ prezradila Novému Času kamarátka manželského páru Mirka z Levíc.

Otvoriť galériu

„Syn Lukáš bol závislý od počítačových hier, bol psychiatrickým pacientom a až 6 škôl ho preto odmietlo prijať. Rodičia to veľmi ťažko niesli, v marci mal nastúpiť na ročnú liečbu do Kremnice, no už sa toho nedožil,“ so smútkom v hlase dodala kamarátka.

Muzikanta sa to netýka

Miroslav obvinený z vraždy je bratom hudobníka M. J., ktorý hráva so známymi muzikantmi. K svojmu bratovi sa však verejne nehlási. „O tomto prípade nič neviem a nijako sa ma to netýka. Želám vám pekný deň,“ reagoval na otázku Nového Času. Miroslavova teta prezradila, že M. bratovi v minulosti pomohol, materiálne aj finančne. Robil vraj, čo mohol, ale Miroslavova závislosť bola silnejšia. „Zrejme preto sa od akýchkoľvek komentárov teraz dištancuje,“ komentovala chladné správanie hudobníka jeho teta. Z rozprávania rodiny a priateľov vyplýva, že medzi manželmi bol láskyplný vzťah a rovnako mali radi aj syna. Predpokladajú, že krvavá masakra mohla byť aj spoločným návrhom riešenia neskutočného utrpenia, ktoré prežívali všetci spoločne.

Teta: Žili iba z Andrejkinho dôchodku

„Celá rodina im dávala peniaze, ubytovávala ich, ale stále to bolo málo,“ prezradila Miroslavova teta Jaroslava a pokračuje. „Všetci traja boli v starostlivosti psychiatrov a ktovie, či vôbec mali na lieky. Žili iba z Andrejkinho invalidného dôchodku a ešte aj z toho museli platiť exekúcie. Dom im takisto zhabal exekútor. V decembri zomrela Mirova matka Marika a to bol spúšťač, pretože ona im veľmi pomáhala z dôchodku a držala ich nad vodou.

Otvoriť galériu
Teta Jaroslava
Zdroj: Jana Rojková

Podľa mňa ide o fatálny prípad zlyhania sociálnych kurátorov, ktorí o závislostiach a strašnej situácii rodiny dlhodobo vedeli a ani tak im poriadne nikto nepomohol.“ Podľa nej obzvlášť zlyhali psychiatri alebo komunikácia lekárov so sociálnymi kurátormi. „Ako je možné, že im syna nikde nechceli vziať do školy?“ pýta sa teta obvineného. Z rozprávania rodiny i priateľov vyplýva, že medzi manželmi bol dlho harmonický vzťah.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Pár z tragédie v Rohožníku má tvoriť Slovák Milan a žena-cudzinka.
Foto
Krvavá dráma na Záhorí sa odohrala pred očami detí! Milan († 47) neprežil: Polícia má viacero verzií
Holub Lipták získal olympijské zlato v roku 1995.
Foto
Tomu nebudete veriť: Prvý úspešný olympionik z Liptova bol HOLUB! Predbehol aj Michala Martikána
Čo majú spoločné Zendaya, Emma a Kirsten?
Foto
Čo majú spoločné Zendaya, Emma Stone a Kirsten Dunst? Len Spider-man to nie je! Budete sa diviť
Robotický pes s plameňometom za 8 805 eur
Foto
Robotický pes s plameňometom?! Nie, nejde o sci-fi film: Padnete na zadok, na čo má slúžiť
Kto vypadol v 9, kole?
V Let's Dance ide do tuhého: Kto opustil tanečnú šou tesne pred bránami FINÁLE?!
(ilustračné foto)
Po tornádach v USA hlásia obete: Zanechali značné škody
Americký prezident Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Telefonát medzi Bidenom a Netanjahuom: Pozrite sa, o čom hovorili
Foto
Buckinghamský palác prelomil mlčanie: Ako je na tom kráľ Karol III.?! Takáto má byť PRAVDA
Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!