Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.02.2019 12:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Utrápený moderátor Pinďo po smrti synčeka Peťka († 4): Žaloba na lekárov?!

Túžili po spravodlivosti! Pred pár dňami prišiel moderátor Peter Pinďo Lengyel (42) spolu s manželkou Barborou (32) o milovaného synčeka Peťka Alexandra († 4).

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Užialený otec, ktorý za zdravotný stav svojho ťažko chorého dieťaťa vinil lekárov, podal pred štyrmi rokmi na štvoricu odborníkov trestné oznámenie. Podľa informácií Nového Času však moderátorov podnet zmietli zo stola a stíhanie bolo zastavené. Bude zúfalý moderátor žiadať obnovené konanie?

Vo februári 2014 sa Pinďovi narodil synček Peťko s vážnymi zdravotnými problémami. Napriek tomu, že moderátorova manželka Barbora mala bezproblémové tehotenstvo, drobec prekonal zápal srdca a mozgu. Malý-veľký bojovník sa už na svojich obetavých rodičov pozerá z nebíčka.„Odišiel milovaný. Odišiel milujúci s hlbokou stopou - odkazom všetkým na Slovensku: Prestaňte riešiť malichernosti, zla v tejto krajine už bolo dosť. Je povinnosťou zdravých a silných, mocných a úspešných, veľkých a bohatých, aby pomáhali malým, slabým, chorým, chudobným, tým, ktorí sú na našu pomoc odkázaní,“ zneli Pinďove srdcervúce slová po smrti jeho anjelika, ktorý nevidel, nepočul a ani sa nehýbal.

 

Zúfalí manželia si v minulosti boli istí, že niekto vážne pochybil, a tak deväť mesiacov po jeho narodení podali podnet na príslušné orgány.

Otvoriť galériu

Trestné oznámenie

Moderátor podal aj trestné oznámenie na štyroch lekárov. Nielen na nemocnicu v Brezne, kde Barbora rodila, ale aj na Nemocnicu F. D. Roosevelta v Banskej Bytrici či na Detskú fakultnú nemocnicu v Bystrici. „Dňa 1. februára 2015 bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví,“ oznámil v minulosti v liste policajný vyšetrovateľ Pinďovej partnerke.

Podľa informácií Nového Času následne prebehli viaceré vyšetrovania a vypočúvania, ktoré mali veľký vplyv na konečné rozhodnutie kompetentných. „Úrad uzavrel podnet ako neopodstatnený,“ povedala včera Erika Kováčiková z bratislavskej kancelárie Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

„V tomto prípade bolo trestné stíhanie v júni 2016 zastavené, pretože tento skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci ďalej,“ uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

 

Nepomohli mu

Maličký Peťko robil napriek vážnym zdravotným problémom svojim rodičom obrovskú radosť a bol pre nich všetkým. Pinďo s manželkou sa o Peťka starali 24 hodín denne. „Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou skonštatoval, že doktori konali ,lege artis´ - ako najlepšie vedeli. Ako mi potom vysvetlia, že podľa papierov je všetko v poriadku, no pohľad na syna hovorí niečo iné?“ pýtal sa nahnevaný Pinďo pred tromi rokmi.

Otvoriť galériu

Bohužiaľ, ich synček svoj boj s ťažkým osudom vzdal. Nový Čas oslovil známeho moderátora, no ten momentálne prežíva najťažšie obdobie svojho života a o tejto téme, pochopiteľne, nedokázal hovoriť. Či bude žiadať o obnovenie konania, vie zatiaľ len on sám.

Bojoval takmer 5 rokov

Február 2014 - Barbora mala osem dní pred pôrodom ťažkosti. Podľa jej slov mala nedostatok plodovej vody a deň pred akútnym cisárskym rezom sa jej odlupovala placenta.

Dňa 26. 2. 2014 sa Barbora a Pinďo stali rodičmi malého Peťka Alexandra, ktorý sa narodil s vážnymi zdravotnými problémami.

December 2014 - Deväťmesačný chlapček sa nehýbal, nevidel a nepočul. Mal spravený aj vývod z hrubého čreva.

Február 2015 - Pinďo podal na lekárov trestné oznámenie a začalo sa trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. V Peťkovom liečení slovenskí lekári boli bezradní, a preto rodičia vyhľadali zdravotnú starostlivosť v Taliansku.

December 2015 - Pinďo sa s priateľkou Barborou zosobášili.

Február 2016 - Okrem zahraničnej liečby začali rodičia s Peťkom cvičiť v súkromnom rehabilitačnom centre v Piešťanoch.

Marec 2017 - Pre Peťka zaobstaral Pinďo psíka Gustáva, ktorý chorému chlapčekovi slúžil ako výhrevné teleso.

Marec 2018 - Rodičia malého bojovníka zatúžili po ďalšom dieťati, pretože mu chceli dopriať súrodeneckú lásku.

Február 2019 - Malý-veľký bojovník navždy odišiel do neba.

 

Môžu sa obrátiť na generálnu prokuratúru

Róbert Bános, advokát

Čo sa týka úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, pokiaľ neboli zistené nijaké nové skutočnosti v danom prípade, podanie podnetu by bolo neúčelné. Aj opätovné trestné oznámenie možno podať len v prípade, ak by sa v danej veci preukázali nejaké nové skutočnosti.

Avšak pokiaľ tak doposiaľ neurobili, možno sa podnetom obrátiť na generálnu prokuratúru, aby táto prípad a postup jednotlivých orgánov prešetrila. Smrť osoby sama o sebe by sa po piatich rokoch nemala považovať za novú skutočnosť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, dv

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta