Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.02.2019 18:49 | Šport | Šport mix

Vlhová zabojuje o medailu: Aké číslo jej prisúdil žreb?

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová potvrdila aj v treťom meranom tréningu na zjazd v dejisku MS svoje medailové ambície v alpskej kombinácii.

Vo štvrtok vo švédskom Are zaostala vo svojej jazde za najrýchlejším časom rakúskej kĺzavej špecialistky Stephanie Venierovej len 1,11 s. Tá navyše prešla do cieľa nekorektne, takže orientačný čas mala Švajčiarka Wendy Holdenerová (1:02,75), za ňou Slovenka zaostala (20-tym časom) sekundu a dve stotiny. V piatok predpoludním sa Vlhová vydá na trať zjazdu s číslom 11, Holdenerová má 15-ku.  

Tréningy nerozhodujú, ale naznačujú a v prípade Vlhovej demonštrujú pripravenosť na kvalitný výkon v zjazde. Keďže v piatkovej súťaži všestrannosti (11.00/16.15) neštartuje Američanka Mikaela Shiffrinová, 23-ročná slovenská reprezentantka je jasne najlepšia slalomárka z kombinačného poľa. Na druhej strane zostáva jasnou adeptkou na zlato jeho obhajkyňa Holdenerová, tretia slalomárka prebiehajúcej zimy. Podobný "papierový" štatút patrí však v súvislosti so strieborným stupienkom Vlhovej, ak by v piatok zašla zjazd na úrovni tréningovej výslednice a podala by štandardný výkon v slalome. Ten je nevyspytateľný a riskantné jazdy s medailovou vidinou vedia značne premiešať poradím.

Vlhová v kombinácii zo zjazdom skončila pred rokom na ZOH piata. Teraz pri neúčasti Shiffrinovej a vlaňajšej olympijskej víťazky Michelle Gisinovej zo Švajčiarska jej šance narástli, o to viac že Slovenka v druhých dvoch tréningoch ukázala svoj rozmach v rýchlej stope, zatiaľ badateľný v kombinačnej konkurencii a v okolnostiach skrátených tratí. Vo štvrtok posunuli štart nižšie pre zlú viditeľnosť a vietor. 

 

Podľa zmeraných parametrov by sa mohol naozaj rysovať Vlhovej súboj s Holdenerovou, ďalšia univerzálka, Kanaďanka Marie-Michele Gagnonová sa v tréningoch zjazdu Vlhovej príliš nevzdialila (24 stotín s chybou v prejazde bránky) a v slalome je výkonnostne pomerne značne za ňou. 

Zaujímavosťou štvrtkového tréningu bola jazda Češky Ester Ledeckej, stratila na Holdenerovú 11 stotín, ale slalomové zručnosti jej za štandardných okolností neposkytujú výhľad na kombinačné pódium. Opätovne absentovala Lindsey Vonnová, americká superstar plánuje ukončiť svoju slávnu kariéru v nedeľnom zjazde a v sobotu bude mať k dispozícii ešte jeden tréning. Napokon ale prekvapila rozhodnutím štartovať v kombinácii a o 11.00 ju aj otvorí s číslom 1 v zjazde. Súvisí to práve s možnosťou jazdy navyše pred jej súťažnou rozlúčkou, v samotnej kombinácii má len malé šance na medailu vzhľadom na už dávnejšiu stratu výkonnostnej konsolidácie v slalome. V tejto disciplíne naposledy pod krídlami FIS súťažila v roku 2013, jej predchádzajúci výraznejší výsledok (8. miesto v pretekoch SP) má dátum marec 2012. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Foto
Poplach v českom tíme: V generálke totálne vyhoreli, tvrdá kritika hviezdy z NHL!
35-ročný vodič pravdepodobne z dôvodu mikrospánku zrazil 59-ročného muža.
Foto
Smutné ráno v Žarnovici: Muža († 59) nezachránila ani reflexná vesta, zrazilo ho auto
Bojový dron
Tvrdý ukrajinský útok: Hlásia obete a zranených! Znepokojivé, čo mali zasiahnuť
(ilustračné foto)
Obrovské nešťastie: Muž vypadol z výletnej lode! Po takmer 7 hodinách prišla zdrvujúca správa
Na Aničku je hrdý aj tréner Krzysztof Cap.
FotoVáš Tip
Gymnazistka Anička trénuje v Žarnovici na svetové i európske majstrovstvá: Jediná plochodrážnička na Slovensku!
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Zlé správy: Ceny energií sa blížia k tohoročným maximám! O koľko sa zvýšili?
ilustračné foto
Veľká tragédia: Zomrel bývalý hokejový reprezentant († 31)
V poslednej dobe sa chváli snímkami s neznámym mužom.
Varholíková 6 rokov po vyjdení z basy žiari šťastím: Kto je záhadný muž po jej boku?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
58-ročná vodička jazdila opitá a ešte aj... To nepochopíte! Policajti si s ňou poradili
Ilustračné foto
Foto
Katastrofálna situácia: Vyhlásili núdzový stav, stovky ľudí museli evakuovať! Hlásia aj obeť
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Chystá sa invázia?! Výzva izraelskej armády hovorí za všetko
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Dobrá správa pre pacientov: Ministerka Dolinková ohlásila nové benefity!