Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.02.2019 06:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Maštalír sa stal obeťou nechutného podvodu: Z herca sa stala návnada na ošklbanie ľudí!

Obetí nechutného podvodu pribúda! Pokútny web tvrdí, že herec Tomáš Maštalír (41) zbankrotoval a ošklbaný o všetky peniaze si musel nájsť nový spôsob, ako ich zarobiť. Peňaženku mu mala naplniť investícia do virtuálnej meny, ktorá z neho urobila milionára.

Populárny umelec, ktorý budí pozornosť a je lákadlom pre čitateľov, sa tým mal pochváliť v spravodajskej televízii TA3. Čarovnému zbohatnutiu mal podľahnúť aj hudobník Branislav Jobus (50). Háčik je v tom, že ide o výmysly a v škandále so zneužitím známych mien a značiek už padá jedno trestné oznámenie za druhým! Bombastický nadpis na webe dáva návod, ako sa hviezda divadelných dosiek dostala k mastnému balíku peňazí.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

„Tomáš Maštalír ukazuje, ako zarobil po bankrote vďaka tejto príležitosti z domu 2,3 milióna eur. Tvrdí, že to dokáže každý a v relácii Téma dňa ukazuje, ako!“ píše sa na internetovej stránke, kde je fotka šarmantného herca a záber zo štúdia televízie TA3 s moderátorom Petrom Bielikom. Ten má byť zaskočený z rád Maštalíra, ktorý ho mal v priamom prenose nabádať, aby investoval 250 eur do digitálneho platidla.

„Do troch minút sa mu podarilo úspešne zvýšiť jeho pôvodný vklad na 483,18 eura. To je zisk 233,18 eura,“ tvrdí autor textu, ktorého označili ako Jozefa Kuciaka. Ide však o obrovský podvod, do ktorého neznámy páchateľ zatiahol nič netušiaceho herca. Ten je tučnou návnadou pre čitateľov a vďaka obrovskej popularite púta pozornosť.

Otvoriť galériu
Stránka zavádza čitateľa a snaží sa vymámiť peniaze.
Zdroj: tv markíza, Jozef Vojčiniak, intellectualstabilize.eu

 

Pre tých, čo sa chytia, to však môže znamenať, že prídu o stovky eur. Škandál nahneval aj televíziu, ktorá sa rozhodla okamžite konať! „TA3 už podala trestné oznámenie na neznámu osobu,“ uviedla pre Nový Čas asistentka generálneho riaditeľa Darina Baranová.

Viac známych obetí

Pokútny web hazarduje so „zúčastnenými“ a zneužíva, čo sa len dá. Poškodený je aj muzikant a líder skupín Karpatské chrbáty či Vrbovskí víťazi Branislav Jobus. „Ide o informácie, ktoré poškodzujú moje dobré meno a povesť. Ľudia, ktorí to robia, si zrejme dali veľkú námahu, keďže ide o články a fotografie, ktoré majú preukazovať moju insolventnosť.

Respektíve, že som mal zarobiť veľké peniaze vďaka produktu, ktorý propagujú,“ ohradil sa Jobus s tým, že aj on podal trestné oznámenie na Okresnej prokuratúre v Piešťanoch.

Otvoriť galériu
Muzikant Jobus dal pre škandál trestné oznámenie.
Zdroj: tv markíza, Jozef Vojčiniak, intellectualstabilize.eu

Tvorca klamlivej reklamy si dal záležať a stránku urobil takou neprehľadnou, že bežný čitateľ nevie nájsť, kto ju prevádzkuje. Chvíľu sú tam dokonca príspevky o krásach Slovenska. Samotný Maštalír na otázky nereagoval.

Ako sa môžu brániť?

Marek Benedik, právnik

Nielen Tomáš Maštalír, ale aj Peter Bielik, môžu:

Podať proti prevádzkovateľovi stránky žalobu o ochranu osobnosti, a ňou sa okrem iného domáhať aj odstránenia tohto materiálu. Súčasne sa môžu domáhať ospravedlnenia a náhrady nemajetkovej ujmy v peniazoch;

Keďže ide o porušenie zákona o reklame, keď sú mená, priezviská a obrazové záznamy používané na účely reklamy zjavne bez ich súhlasu, môžu podať aj podnet SLOVENSKEJ OBCHODNEJ INŠPEKCII. Aj SOI môže nariadiť odstránenie materiálu;

Súčasne môžu podať trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestných činov ohovárania, prípadne poškodzovania cudzích práv. Orgány činné v trestnom konaní sú povinné konať ex offo a majú účinné nástroje na to, ako zistiť prevádzkovateľa stránky alebo toho, kto si uverejnenie materiálu objednal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?