Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.02.2019 18:39 | Šport | Hokej
FotoVideo

Súboj legiend pod holým nebom: Fanúšikovia videli poriadnu gólovú nádielku

Hokejový Kaufland Winter Classic Games 2019 ožil na Slovensku a na banskobystrických Štiavničkách na štadióne VŠC Dukla zažil historickú premiéru. V sobotu bol pod holým nebom v znamení Súboja legiend a originálnych súťaží zručností.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

V oboch tímoch sa zišli hráči s titulmi majstrov sveta, s medailami, hviezdy zaoceánskej NHL aj s držiteľmi Stanleyho pohára a ďalšie osobnosti slovenskej hokejovej histórie.

Do útoku "slovenskej hokejovej klasike" zavelili obaja kapitáni Miroslav Šatan a Peter Bondra a aj Richard Lintner, ktorý sa v úlohe riaditeľa Pro-hokeja prihovoril divákom. "Vďaka všetkým ľuďom, ktorí sa zapojili do organizácie, počasie síce ideálne nie je, ale Winter Classic má tú pravú podobu. Keď niekto skončí kariéru, dostáva rôzne ocenenia, ja by som chcel teraz verejne pred týmto zápasom poďakovať tomu, ktorý nás viedol v najlepších časoch a pod ktorým sme zažili veľkú slávu, Jánovi Filcovi."

Winter Classic poznačilo teplejšie počasie s mäkším ľadom, korčule sa do neho viac zarezávali, no skvelá atmosféra strhla každého jedného diváka. Vo vložených súťažiach sa góly pripisovali k zápasovému výsledku, a tak aj tí, ktorí do hry nezasiahli, prispeli na celkové skóre i na konto Kvapka nádeje. Hralo sa 3x10 minút štyria proti štyrom a v prestávkach sa dostali k slovu atraktívne súťaže zručností.

Kaufland tím - Tipsport tím 21:23
Pri čestnom buly z rúk Jána Filca zapózovali Šatan a Bondra a na góly sa dlho nečakalo. Historickým prvým gólom sa do Winter Classic zapísal v 2. min Kroták, no po štyroch minútach už bolo 2:2. Na oboch stranách vytiahli občas čarovné zákroky Šimonovič a Lašák. Tretina sa skončila 4:2 a stav sa zmenil po nájazdoch trojíc, tvrdosti strely s víťazným Podhradským (142 km/h) a streľbe ponad tri autá na 9:8. V druhej tretine sa blysol dvomi gólmi Šatan, otočil stav na 9:10, Bicek, Majeský, Bondra, Vaic ho však zmenili na 14:10. Róbert Petrovický stihol upraviť skóre na 14:11, už po časovom limite, no rozhodcovia prižmúrili obe oči a gól uznali.

 

Po druhej prestávke vďaka samostatným nájazdom, streľbe na terče a zo strechy svietilo skóre 17:16. V mierení na štyri terče boli s jednou chybou najlepší Kroták, Vaic a Stümpel so Šatanom, v nájazdoch Staňa vychytal všetkých šesť a zo strechy trafil Bondra len žŕdku. V tretej tretine si dopriali hráči väčšiu voľnosť, naťahovali sa o každý gól, v 25. min Šatan strelil 20. gól Tipsport tímu, Cibák v 27. min vyrovnal. V predposlednej minúte Rastislav Pavlikovský a do prázdnej bránky pri power play Šatan už zvýšili na 22:20 pre Tipsport tím. Zedník 30 sekúnd pred koncom ešte znížil, no Kopecký stanovil do prázdnej bránky výsledok 23:21. Za najužitočnejšieho hráča vyhlásili Petra Bondru.

Zostavy

Kaufland tím: Miroslav Šimonovič - Ivan Droppa, Ivan Majeský, Ladislav Čierny - Michal Handzuš, Richard Zedník, Tomáš Surový, Peter Bondra, Jiří Bicek, Martin Cibák, Arne Kroták, Ľubomír Vaic, Michal Hudec, tréneri Ján Filc, Ľubomír Pokovič

Tipsport tím: Ján Lašák, Rastislav Staňa - Ľubomír Višňovský, Ľubomír Sekeráš, Dušan Milo, Peter Podhradský - Marián Hossa, Tomáš Kopecký, Rastislav Pavlikovský, Miroslav Šatan, Jozef Stümpel, Ján Pardavý, Róbert Petrovický, Marcel Hossa, Andrej Podkonický, tréneri František Hossa, Ernest Bokroš

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Boeing 737 MAX 9 spoločnosti Alaska Airlines
Lietadlá Boeing pod drobnohľadom úradov: Viacnásobné incidenty zdvihli vlnu podozrenia!
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Zrušia sa poplatky za objednanie k lekárovi? Takto rozhodli poslanci
Ruský prezident Vladimir Putin.
Vladimir Putin zložil prezidentský sľub: Záverečná VETA, ktorá môže ovplyvniť celý svet!
Concept education congratulation and Graduation Ceremony. Congratulated the graduates in University during commencement,backside graduation black hats during commencement success graduates of the university,
Tragédia na promóciách: Smrteľný pád ochromil študentov! Strohé vyjadrenie univerzity
Lela Ceterová nebola so svojimi perami spokojná.
Foto
FOTO Lela Ceterová si dala opäť NAPICHAŤ pery: Drsná KRITIKA a nepochopiteľný argument blondínky
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
VYHRÁŽKY už aj na východe Slovenska! Polícia zasahuje v týchto krajoch
ilustračné foto
Zazneli varovné sirény a vtom to prišlo! Hamas udrel plnou silou: O život prišli štyria vojaci
Boris Kollár (58) a matka jeho dvoch synov Artura (12) a Aarona (1) Barbora Richterová (34) sú viac ako rok vo vojne.
Vojna Kollára a Richterovej skončila: Mamička si vydupala REKORDNÉ alimenty!
Smutná správa z Ukrajiny: Pri obrane svojej vlasti zahynul majster Európy († 30)
Izraelské jednotky ovládli palestínsku stranu priechodu Rafah.
Foto
Neďaleko hraničného priechodu stúpa dym: Izraelský zásah v Rafahu nenechal chladnou ani túto veľmoc!
Podvod
Osobné údaje vojakov pod drobnohľadom hackerov: Ktorá krajina môže mať vážny čin na svedomí?
Rear view of female doctor rushing down the corridor of the hospital ward
Smrtiaci útok v nemocnici! Vyčíňanie šialenca zalarmovalo políciu, napáchal neodvrátiteľnú škodu