Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.01.2019 09:55 | Správy | Politika

Nové správy „Maznáka“ Glváča s obvinenou Zsuzsovou: V čom všetkom klamal?!

Podpredseda parlamentu Martin Glváč (51) si obhajobu pikantnej komunikácie s Alenou Zsuzsovou, obvinenou z objednávky vraždy Jána Kuciaka († 27), pripravoval presne päť dní.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Premiér Pellegrini (43) tvrdil, že exminister mu to vysvetlil, no žiadal od neho verejnú tlačovku. K tej nedošlo, Glváč spravil len pár rozhovorov, no ani v nich nesedí viacero faktov. Na svetlo sveta sa dostali nové správy, ktoré jeho vzťah so Zsuzsovou posúvajú na intímnejšiu úroveň.

1. Netušil, kto to je

Čo tvrdí Glváč

 

„Ja som netušil, ani keď bola zadržaná, že to je ona, pretože tá vizualizácia bola iná. V minulosti sme, tak ako nám bolo odporučené, ešte počas fungovania na ministerstve aj neskôr komunikovali v rámci svojho mediálneho tímu, samozrejme, pod mojím vedením s osobou, ktorá sa nevolala Alena Zsuzsová, ale nejako inak, čiže sme nevedeli, kto to je.“

Realita

Podľa správ, ktoré zverejnil Denník N, písal Zsuzsovej Glváč na konci marca: „Vsetko krasne k meninam prajem.“ Neskôr jej napísal dokonca správy, kde menoval jej dcéru Leonie.

„Mila Mia, pisal som si s nou a moj clovek hovoril, je to ok. Asi bude Leonka spokojna.“ V júni zase gratuloval k narodeninám: „Vsetko najlepsie k 147. narodeninam, potvore... prajem.“ Zsuzsová vtedy naozaj oslavovala 44. narodeniny.

2. Bežné správy s voličmi

Čo tvrdí Glváč

„Tá komunikácia nie je ‚závadová‘. Takto komunikujeme bežne s voličom, ktorý to od nás očakáva. Ja som už nebol na ministerstve, keď sme posielali selfíčka, ale bežná normálna komunikácia, ako komunikujeme s ostatnými, posielame aj selfíčka, aj čo robíme.“

Vysvetlenie

Glváč priznal, že komunikoval s obvinenou on sám, ale aj jeho tím ľudí. Pravda však je, že správy sú zo sociálnej siete Viber či normálne esemesky, ktoré sú priamo v mobile vlastníka. „Píš, sedím v sále a jediné, čo ma poteší je tvoja SMS“ alebo

„Suuuuper. Keby si videla, co sedi oproti, posielala by si mi sustavne. Pisem ti pod stolom.“ Glváč zase žiadal od Zsuzsovej fotografie, a keď mu ich poslala, napísal: „Si božsky krasna a zasluzis si hyčkanie a opateru!“

Otvoriť galériu

3. Schôdzky s obvinenou

Čo tvrdí Glváč

„Nikde som sa s ňou nestretol.“

Realita

Zsuzsová hovorila pred vyšetrovateľom, že sa stretli trikrát. „Priateľský, flirtujúci, nezáväzný a mám ho rada ako človeka a nebolo medzi nami nič, keďže má partnerku a má malé dieťa,“ opísala Glváča na výsluchu. Glváč jej sám písal, že príde. „Zajtra ak neprides, pridem ja!!!!“ a sľuboval jej prekvapko.

4. Komunikoval s generálnym prokurátorom

Čo tvrdí Glváč

„Som navštívil počas ministrovania šéfa Vojenského spravodajstva pána Skuhru, ktorému som túto komunikáciu ukázal. Odporučil mi pokračovanie v osobnej komunikácii, pretože nič iné ako osobná komunikácia tam neprebehlo.

Keby sa vyskytlo niečo, čo by malo mať vplyv smerom k rezortu, tak by som to okamžite nahlásil. Takisto som komunikoval s generálnym prokurátorom. Jeho oficiálne odporúčanie, tak ako aj pána generálneho prokurátora. Prokurátor mi odporučil presne toto - komunikovať v osobnej rovine.“

Realita

Správy zo spisu sú z roku 2018, keď už Ľubomír Skuhra nebol šéfom Vojenského spravodajstva. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár sa zase protivyjadreniam Glváča ostro ohradil. „V minulosti pán Glváč oslovil pána generálneho prokurátora pri náhodnom stretnutí v parlamente a len okrajovo v rámci rozhovoru mu uviedol, že sa naňho kontaktuje nejaká osoba.

Generálny prokurátor mu uviedol, že Generálna prokuratúra takéto veci nerieši a už vôbec nie osobné kontakty vtedajšieho ministra a že určite vie, na aké zložky sa má obrátiť, ak sa mu zdá takýto kontakt nezvyčajný,“ vysvetlila hovorkyňa Čižnára.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pol, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia