Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.01.2019 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

V Inchebe si na svoje príde naozaj každý: Cestujte, ochutnávajte a oddychujte!

V bratislavskej Inchebe sa začali veľtrhy o gastro a cestovnom ruchu, ako aj výstavy o rybárstve a poľovníctve, na ktorých sa spolu predstaví viac ako 800 vystavovateľov.

Fotogaléria
24
fotiek v galérii

Počas piatku a nasledujúceho víkendu si v Inchebe na svoje príde doslova každý. Na dvoch veľtrhoch a dvoch výstavách sa tu totiž predstaví viac ako 800 vystavovateľov. Na programe je 26. ročník gastronomického veľtrhu Danubius Gastro, 25. ročník veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour, výstava Poľovníctvo a oddych či novinka tohto roku – výstava Rybárstvo a voľný čas. Tak neváhajte a navštívte jedno z najväčších podujatí roka v Inchebe.

Ochutnajte exotiku

Danubius Gastro ponúka svojim návštevníkom to najlepšie zo sveta tradičnej i exotickej kuchyne. Tak ako po minulé roky, aj tentokrát s bohatým zastúpením kuchárov, pekárov, cukrárov, baristov, vinárov, ale aj známych osobností slovenskej, českej a írskej gastronómie, ktorí na veľtrhu budú naživo predvádzať ukážky svojich kulinárskych špecialít. Návštevníkov čakajú súťaže a kulinárske šou, debaty na rôzne gurmánske témy a, samozrejme, degustácie skvelých nápojov a jedál.

Otvoriť galériu
Veľtrh Danubius Gastro v Inchebe
Zdroj: Martina Juríčková

Gastro novinky i káva z Rwandy

V širokej ponuke výrobkov z celého sveta nájdu návštevníci netradičné ingrediencie a koreniny, exkluzívne syry, vína, pekárske a mäsové výrobky či sladké cukrovinky. Ponúkať sa tu bude mrazom sušené ovocie so zachovaním farby a chute, ovocné nápoje s pridaním chia semienok, liehoviny s príchuťou orecha a hafiry, ale aj tavené syry v nových príchutiach v praktickom vákuovanom balení. Milovníci kávy budú môcť zavítať aj do Kávového mestečka, kde sa dozvedia všetko potrebné zo zákulisia prípravy lahodného čierneho moku. Čakajú ich tu kávy z celého sveta – Brazílie, Kolumbie, Kuby, ale aj menej známych krajín ako Rwanda či výberové kávy priamo od farmárov podčiarknutých skutočným príbehom.

Otvoriť galériu
Veľtrh Danubius Gastro v Inchebe
Zdroj: Martina Juríčková

Rubínová čokoláda

Svoju premiéru zažije aj nový druh čokolády s prívlastkom ružová, ktorý sa vo svete predáva iba od jesene minulého roka. „Doteraz sme vždy vystavovali základné druhy čokolády – bielu, mliečnu a horkú, vyrobené v Belgicku, ale na tohtoročnom veľtrhu predstavujeme novinku spoločnosti Callebaut, a tou je ružová čokoláda, prezývaná aj rubínová,“ predstavil novinku na trhu Mgr. Ivan Klas, šéf marketingu spoločnosti ZEUS. „Radi by sme ružovú čokoládu predstavili profesionálom, ktorí ju budú môcť, samozrejme, aj spolu s návštevníkmi, ochutnať v klasických tabličkách, v horúcom nápoji či v podobe netradičnej zmrzliny. Súčasne budeme aj naživo predvádzať, ako sa z nej vyrábajú napríklad pralinky či cukrárske dekorácie a podobne,“ doplnil Ivan Klas. Zaujímavosťou je, že sa jedná o nový druh čokolády, vynájdený po takmer 100 rokoch od bielej čokolády. Vyrába sa z ružových kakaových bôbov, ktoré sa pestujú v Latinskej Amerike a strednej Afrike. Farba, vôňa aj kyselkavá príchuť čokolády je čisto prírodná, bez pridania akéhokoľvek farbiva, všetko sú to pôvodné chute ružového kakaového bôbu.

Otvoriť galériu
Veľtrh ITF Slovakiatour v Inchebe
Zdroj: Martina Juríčková

Slovenské výrobky aj trendy pre rok 2019

V expozícii spoločnosti Kaufland, ktorá je už po štvrtýkrát partnerom veľtrhu, sa budú predávať slovenské výrobky a jej súčasťou bude aj predstavenie nového produktového radu Z lásky k tradícii či 100 % slovenské mäso.

Na veľtrhu Danubius Gastro sa bude hovoriť aj o tom, ako žiť zdravo a pri tom byť „gastro-trendy.“ Podľa viacerých gastro špecialistov bude v roku 2019 kladený dôraz na pôvod a kvalitu potravín, rozšíri sa konzumácia čo najmenej upravených surovín na tanieroch, rásť bude uvedomelosť ľudí a ich postoj k lepšej životospráve. Silnú dominanciu budú mať výrobky vyrobené doma na Slovensku, čomu svoju ponuku na veľtrhu prispôsobia aj samotní vystavovatelia.

Mnohí vystavovatelia predvádzajú na tohtoročnom veľtrhu aj novinky z radu gastro zariadení, či už do klasickej domácnosti, alebo profesionálnych kuchýň. Pripraviť zdravé a chutné jedlá je jednoduchšie aj s pomocou moderných kuchynských robotov, ktoré napríklad ponúka značka KENWOOD. Ich vynovený model kuchynského robota obsahuje veľký displej, v ktorom sú uložené recepty, takže ich nie je potrebné prácne hľadať v kuchárskych knihách. Zvýšili aj teplotu varenia zo 140 na 180 stupňov, preto je možné v tomto zariadení uvariť už bezmála čokoľvek. Nie je to len o klasickom krájaní, šľahaní či mixovaní, ale vďaka širokej škále príslušenstva sa z jedného kuchynské robota stáva multifunkčné zariadenie.

Otvoriť galériu
Veľtrh ITF Slovakiatour v Inchebe
Zdroj: Martina Juríčková

Zažite exotiku

ITF Slovakiatour prinesie aj tento rok širokú ponuku cestovateľských tipov, inšpirácií a praktických rád na dovolenku doma i v zahraničí. Vďaka prezentácii rôznych krajín, regiónov, turistických organizácií a cestovných kancelárií si prídu na svoje všetci tí, ktorých lákajú nepoznané krásy Slovenska i vzdialenej exotiky. Bohatý výber ponúkne miesta, ktoré sa oplatí vidieť: od prírodných krás cez kultúrne a historické pamiatky až po tipy na ubytovanie, kulinárske špeciality, možnosti voľnočasových aktivít, turistiky či športu.

Otvoriť galériu
Veľtrh Danubius Gastro v Inchebe
Zdroj: Martina Juríčková

Slovensko ako na dlani

ITF Slovakiatour ponúkne svojim návštevníkom množstvo tipov a inšpirácií, kam vyraziť v roku 2019. Určený je pre tých, ktorí obľubujú cestu po zahraničí, ale aj tých, ktorí neradi opúšťajú naše malé Slovensko. Na veľtrhu budú mať zastúpenie všetky slovenské kraje, ale aj menšie regióny Oravy, Nového Tekova či Terchovej. Košický región naladí svoju expozíciu do atmosféry blížiacich sa majstrovstiev sveta v hokeji, Prešovský región sa predstaví prostredníctvom originálnej maľovanej expozície, Bratislavský región ponúkne cyklotrasy pre vášnivých mountainbikerov. Tipy nielen na výlety však ponúknu aj ostatné kraje západného a stredného Slovenska, ktoré budú prezentovať to najlepšie a najkrajšie, čo doma máme.

Otvoriť galériu
Veľtrh ITF Slovakiatour v Inchebe
Zdroj: Martina Juríčková

Spoznajte bohatstvo českých krajov

Pestrú ponuku pre dovolenkárov ponúknu aj naši západní susedia. Spolu sedem regiónov vrátane hlavného mesta Prahy pozve návštevníkov veľtrhu na návštevu českých miest, prírodných unikátov a kultúrnych pamiatok zapísaných aj v zozname UNESCO. Jedným z najväčších turistických lákadiel Moravskosliezského kraja, ktorý je už po šiestykrát partnerom veľtrhu, bude bývalý priemyselný areál železiarní Dolné Vítkovice. Ten dnes vo svojej zrenovovanej industriálnej podobe slúži ako kultúrne a spoločenské centrum, v ktorom sa konajú viaceré významné podujatia, a zároveň ako múzeum vedy a techniky pripomínajúce ťažbu uhlia, výrobu koksu, železa a ocele. „Tento rok sme kompletne zmenili a novovybudovali pre návštevníkov veľtrhu náš expozičný stánok, ktorý je z dreva a ocele, čím reprezentujeme aj náš Moravskosliezský kraj,“ predstavil zámer MSK Radim Fryč a dodal: „Drevo predstavuje naše nádherné pohoria Beskydy a Jeseníky a oceľ zase huty, pevnosť.“ Zaujímavosťou v rámci expozície je aj starý motocykel Jawa, na ktorý si môžu návštevníci sadnúť a vyskúšať. O kultúrny program sa postará aj tradičný súbor Valašský vojvoda z Kozlovic, ktorý zaspieva ľudové piesne a roztancuje možno aj návštevníkov.

Otvoriť galériu
Veľtrh ITF Slovakiatour v Inchebe
Zdroj: Martina Juríčková

Tipy na dovolenky

ITF Slovakiatour prinesie tipy na jednodňové výlety, ale aj viacdňové zimné či letné dovolenky. Z bohatej ponuky si budú môcť vybrať exotickí dobrodruhovia, rovnako ako tí, ktorých viac láka slnko, voda a pláž. Okrem Slovenska a Českej republiky sa na veľtrhu predstavia aj Bosna a Hercegovina, Cyprus, Čierna Hora, Čína, Dominikánska republika, Grécko, Chorvátsko, Indonézia, Irán, Keňa, Kuba, Maďarsko, Maroko, Poľsko, Rakúsko, Slovinsko, Srbsko, Taliansko. Medzi tipmi na rok 2019 tak nájdu návštevníci Faerské ostrovy – miesto, kde počuť ticho, Špicbergy – najsevernejšie ostrovy sveta, Kirgizsko – krajinu plnú farieb, Cameronskú vysočinu či najkrajší taliansky ostrov Palmarola.

Medzi farebne najpútavejšie a pre našinca aj exotické expozície bezpochyby patrí Indonézia. Ako nám prezradila diplomatka Indonézskej ambasády, Yoan Nike Afilia, Indonézia je krajina plná prírodných krás, kultúrnych zážitkov, bohatej a chutnej gastronómie – jednoducho, každý si v nej nájde to, čo mu najviac vyhovuje. „Záujem Slovákov o návštevu Indonézie sa z roka na rok zvyšuje, čo nás veľmi teší, radi by sme však chceli ešte viac priblížiť našu kultúru a krajinu návštevníkom veľtrhu, preto sme pripravili zaujímavý a bohatý program – tradičné tance či ochutnávky čaju a kávy, ako aj varenie indonézskych špecialít,“ pozýva návštevníkov veľtrhu Yoan Nike Afilia z Indonézskej ambasády.

Otvoriť galériu

Niečo pre rybárov

V bratislavskej Inchebe sa bude po prvýkrát konať aj výstava Rybárstvo a voľný čas, ktorá v hlavnom meste otvorí rybársku sezónu 2019. Určená je pre začínajúcich aj skúsených rybárov, ktorí sa chcú dozvedieť o rybolove niečo nové a popri tom si zakúpiť rybárske doplnky za zvýhodnené ceny. Na výstave sa predstaví viac ako 80 rybárskych značiek, ktoré ponúknu návštevníkom široký rybársky sortiment: rybárske udice, prúty, navijaky, boilies, pelety a dipy, kŕmne zmesi, ale aj rybárske bivaky, oblečenie a ostatné doplnky, ktoré si budú môcť návštevníci zakúpiť za špeciálne výstavné zľavy.

Veľtrhy a výstavy sú prístupné pre širokú verejnosť od 25. do 27. januára, v piatok 13:00 – 18:00 hod., v sobotu 9:00 – 18:00 hod. a v nedeľu 9:00 – 17:00 hod.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce