Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.01.2019 13:18 | Správy | Domáce správy

Nahrávka rozhovoru Trnku s Kočnerom: Bude ju riešiť Úrad špeciálnej prokuratúry

Nahrávkou rozhovoru bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku s obvineným podnikateľom Marianom Kočnarom sa bude zaoberať prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR (GP SR) Andrea Predajňová. "S poukázaním na obsah a analýzu získaných informácií zo zaisteného materiálu bola vec z dôvodu vecnej príslušnosti postúpená na ďalšiu realizáciu na ÚŠP GP SR," spresnila ďalej Predajňová. V prípade Trnku môže, ako zdôraznila, generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár postupovať iba v intenciách zákona. Zánik služobného pomeru prokurátora, respektíve jeho odvolanie, upravuje paragraf 15 Zbierky zákonov č. 154/2001.

"Na základe medializovaných informácií vedenie GP SR spoločne s príslušnými prokurátormi ÚŠP, ktorí vykonávajú dozor v trestnej veci poškodených Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, vyhodnotia a zanalyzujú zistené informácie na pracovnom stretnutí, na ktorom sa dohodne ďalší postup vo veci," dodala na záver hovorkyňa GP SR. O ďalšom postupe v prípade nahrávky rozhovoru medzi podnikateľom Marianom Kočnerom a Trnkom rozhodne GP SR. Na tlačovej konferencii 9. januára to vyhlásil policajný prezident Milan Lučanský. Nahrávka bola podľa jeho slov získaná v rámci vyšetrovacieho tímu vraždy novinára Jána Kuciaka.

Nahrávka sa podľa policajného prezidenta nachádza na generálnej prokuratúre, kde po vyhodnotení bude rozhodnuté, akým spôsobom bude s nahrávkou naložené. "Kto sa ňou bude zaoberať a viesť vyšetrovanie," spresnil Lučanský. Po prvotnom vyhodnotení bolo podľa jeho slov zistené, že nahrávka nesúvisí s vraždou Kuciaka. Policajný šéf nevie, či nahrávka bola zaistená v rámci domových prehliadok či iných priestorov alebo bola vydaná, respektíve niekým zaslaná. Verí však, že bola zaistená zákonným spôsobom. "Všetky nahrávky a veci, ktoré boli získané v rámci zákonných postupov, musia byť analyzované, preskúmané a v niektorých prípadoch dešifrované. Nemyslím si, že by tam boli nejaké prieťahy," povedal vtedy.

 

Po vyhodnotení môžu byť podľa Lučanského nahrávky využité v rámci samostatných konaní v jednotlivých vyšetrovacích tímoch, či už vraždy Kuciaka alebo kauzy Gorila. "Vyšetrovanie bude realizované aj v spolupráci s Europolom. Je dosť možné, že tieto nahrávky budú využité aj v rámci týchto trestných konaní a pracovných skupín," spresnil policajný prezident.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinská armáda hlási zlé správy: Ruské sily podnikli niečo veľké!
Kate pred doma mesiacmi oznámila, že jej diagnostikovali rakovinu.
Kate typ rakoviny tají, onkológovia však niečo tušia: TAKÉTO má princezná ŠANCE!
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku na budovy v blízkosti oddeľujúceho múru medzi Egyptom a Rafahom na juhu pásma Gazy.
To, čo sa deje v Rafahu, vám zlomí srdce: Hrozí niečo strašné!
Slováci cez MS Valábika neuvidia: Hokejový expert sa upísal našim susedom!
Hasiči v piatok predpoludním vytiahli z derivačného kanála rieky Váh medzi Bytčou a Kotešovou mŕtve telo.
Aktualizované
Hrôza v okrese Bytča: Na tomto mieste našli mŕtve telo! Strasie vás, v akom stave mal byť nebohý muž
Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Čaputová na Ukrajine: Veľké gesto! Priniesla správy zo Slovenska
Zostava Slovákov na zápas s Nemeckom: Vieme, kto pôjde do bránky!
Budova Európskej komisie v belgickom Bruseli (ilustračné foto).
Vráti sa slovenské veľvyslanectvo späť do Bruselu? Ministerstvo chce ambasádu rozšíriť aj o ďalšiu krajinu
Tragická dopravná nehoda sa stala na ceste medzi obcami Osuské a Prietrž.
Foto
Moment, ktorý sa mal stať motorkárovi († 31) osudným: Stroj po náraze odhodilo mimo cesty
Po Prešove behala nahá žena.
Váš Tip
Šokujúce zábery z Prešova: Po ceste za bieleho dňa bežala nahá žena, skákala na autá!
Po aktívnej športovej kariére sa našiel v komentovaní.
Foto
Prekvapivé rozhodnutie Valábika: Slovenským televíziám dal košom! Kde ho počas majstrovstiev nájdeme?
Policajti v utorok v súvislosti s výhražným e-mailom zasahovali v stovkách škôl.
Bezpečnostný analytik o bombových hrozbách: Mrazivé slová! Obávam sa, že sa raz zobudíme do čierneho rána