Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.01.2019 11:25 | Správy | Zahraničné správy

Britská tlač nenechala na premiérke nitku suchú: Theresu Mayovú prirovnali k zombie

Premiérka Theresa Mayová je "rozdrvená" a "ponížená". Aj takto v stredu britské denníky komentovali výsledok utorkového hlasovania parlamentu, ktorý výraznou väčšinou odmietol Mayovej dohodu o odchode Spojeného kráľovstva z Európskej únie.

Denníky napísali, že dohoda vyrokovaná Mayovou s Bruselom išla ku dnu, keďže členovia britskej Dolnej snemovne ju pomerom hlasov 432 k 202 odmietli - a Mayová sa teraz pripravuje na stredajšie hlasovanie snemovne o vyslovení nedôvery svojej vláde.

Denník Daily Telegraph na titulnej strane po neschválení dohody o brexite oznamoval: "Totálne poníženie". V jeho komentári sa uvádzalo, že Mayová zle odhadla parlament a Európska únia nedokázala pochopiť "základné otázky suverenity a slobody", ktoré stáli za hlasovaním o brexite. "Vláda musí znovu získať dôveru snemovne, znovu dohodu premyslieť a ísť za Európanmi s jednotným frontom. To, či pani Mayová bude alebo nebude viesť túto snahu, je rozhodnutie, ktoré si bude musieť teraz veľmi dobre sama rozmyslieť," napísal Daily Telegraph.

Komentátor týchto novín Michael Deacon uviedol, že Mayovej prejav pred poslancami pred ich hlasovaním o dohode pôsobil asi tak, ako "odpudzujúca ponožka z telocvične". "Znela tak sympaticky presvedčivo, ako matka okrikujúca svoje deti, že ak nezjedia kel, pôjdu spať hladné," dodal Deacon.

 

Denník The Sun uviedol na titulke slovo "Brextinct" (Mŕtvy brexit). "Mayovej dohoda o brexite je mŕtva ako dront", napísal najčítanejší denník v Británii a pridal obrázok premiérky v podobe nelietavého vyhynutého vtáka dronta.

Fejtonista britského denníka The Times Matthew Parris napísal, že je pravý čas, aby proces brexitu prevzali vysokopostavení poslanci. "Nemáme žiadnych lídrov vo vláde ani v opozícii, ktorí by boli schopní previesť nás cez tento chaos," napísal Parris po hlasovaní parlamentu o dohode. "Theresa Mayová nie je dobrá; nemá pevnú, tajnú stratégiu... nevie, čo robiť," dodal novinár v článku v The Times. "Parlament musí uzurpovať riadenie od zombie premiérky, zombie vlády a zombie opozície," napísal ostro Parris.

Bulvárny denník Daily Mirror na prvej strane napísal: "Žiadna dohoda, žiadna nádej, žiaden záchytný bod, žiadna dôvera." Mirror označil Mayovú za "poníženú premiérku".

Titulok denníka Daily Mail na adresu Mayovej znel: "Bojuje o život". A pokračoval, že po porážke v parlamente Mayovej moc "visí na vlásku". "Je to zničujúci výsledok a hrozí, že proces brexitu skĺzne do chaosu," dodal Mirror.

Noviny Financial Times priniesli titulok: "Mayovej porážka predznamenáva ťažkosti EÚ v priblížení sa k brexitu." "Premiérka po obrovskej prehre bojuje s časom," dodali noviny.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na Harryho tvári bolo vidieť, že ho prítomnosť jeho rodiny veľmi teší.
Foto
Harry sa dočkal vrúcnych OBJATÍ od členov rodiny! Nedalo sa prehliadnuť, kto princa NEPODPORIL
Foto
Veľká dráma na úvod MS: Slováci siahali po obrate, no nevyšlo to!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje: Časť Slovenska bude kontrolovať teplomer! Prídeme o úrodu?
Izraelská speváčka postúpila do finále súťaže Veľká cena Eurovízie.
Izraelská speváčka postúpila do finále v Eurovízii: Sledujte, čo sa dialo na pódiu! VIDEO
V nedeľu oslavujeme naše mamy.
Váš Tip
Na oslovenie mamy existuje v slovenčine veľa spôsobov: Ako voláte vašu najdôležitejšiu ženu vy?
Auto skončilo na prednej časti iného vozidla.
Foto
Opitý senior v Topoľčanoch spravil nepochopiteľnú CHYBU: „Odparkoval“ na druhom aute!
V Ostrave nechýbajú známe osobnosti: Aha, kto prišiel fandiť Slovákom!
V Istanbule opäť otvorili mešitu Kariye, bývalý byzantský chrám.
Foto
Starobylý byzantský chrám prerobili na mešitu: Prvé modlitby po ostrej kritike!
Šéf OSN António Guterres
Guterres varuje pred najhorším: Toto spôsobí humanitárnu katastrofu!
(ilustr. foto)
Robíte v sprche potajme túto nechutnosť? Mali by ste s tým okamžite prestať! Dôvod je prekvapivý
Demonštranti sa pokúsili vniknúť do areálu závodu Tesla pri Berlíne
Dráma v závode Tesly, zasahovať musí polícia: Prederie sa naštvaný dav do areálu?!
Herečka vyskúšala niečo nové.
Viki Ráková odhodila zábrany: Populárna procedúra dokazuje, že je pripravená na leto!