Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.01.2019 14:37 | Správy | Domáce správy

Polícia vyšetruje prípady falošného plastického chirurga: Ghaziho vo Viedni odsúdili

Pre pôsobenie plastického lekára bez atestácie v bratislavskom súkromnom zariadení Adelais Clinique vedie polícia päť trestných konaní. Vo Viedni už falošného chirurga Yassine Ghaziho v pondelok (7.1.) odsúdili za podvodné praktiky.

"Na príslušnom odbore v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I je aktuálne vedených päť trestných konaní pre trestný čin poškodenie zdravia," ozrejmila pre TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. V troch trestných veciach bolo podľa jej slov vznesené obvinenie 41-ročnému mužovi pre zločin poškodenie zdravia. Doplnila, že vo všetkých prípadoch sa vykonávajú procesné úkony v súlade s trestným poriadkom.

Viedenský súd udelil mužovi trest odňatia slobody podmienečne na dva roky, z toho osem mesiacov si má odsedieť. Rozhodnutie súdu ešte nie je právoplatné. Obžalovaný, ktorý si najal prvotriedneho obhajcu Herberta Eichensedera, svoju vinu priznal, ďalšie podrobnosti však neposkytol. Lekár bez atestácie Yassine Ghazi, vystupujúci ako plastický chirurg, pôsobil po odchode zo Slovenska v zdravotníckom zariadení vo viedenskej štvrti Meidling. Informáciu priniesol rakúsky portál heute.at. Ghazi začal v skrášľujúcom centre vo Viedni pôsobiť bez získania potrebnej registrácie.

Na viedenskom súde podľa rakúskeho portálu vypovedala poškodená 24-ročná Rana A., ktorá uviedla, že muž jej operoval prsia bez celkovej narkózy. Po tom, ako kričala od bolesti, jej vpichol ďalšiu injekciu s lokálnou anestéziou a išiel fajčiť. Pri zákroku mal oblečený bežný odev a nemal žiadne ochranné pracovné pomôcky, ako rúšku či rukavice. Žena dostala po zákroku infekciu. Ďalšia obeť skončila po vsadení prsných implantátov s otvorenými ranami, druhá mala dýchacie problémy po estetickej operácii nosa a inej uskutočnil liposukciu za 1600 eur.

 

Pacienti, ktorí sa na operácie v bratislavskej klinike Adelais Clinique sťažovali, "mali poškodené zdravie", poukázal v minulosti Úrad BSK. Bolestivé komplikácie hlásili napríklad po operácii prsníkov, aplikovaní kyseliny hyalurónovej či pri operácii kŕčových žíl. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v roku 2016 stopol činnosť súkromného zariadenia Adelais Clinique, pretože nemala potrebné povolenie na vykonávanie plastických operácií, hoci ich robiť mala. Voči klinike vtedy začal aj správne konanie. BSK taktiež odstúpil polícii prípady viacerých nespokojných pacientov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná fotografia).
Hamas odpálil rakety na izraelské územie: Armáda hlási straty na ľudských životoch
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Jourová o novinkách na sankčnom zozname EÚ: Prekvapí vás, kto sa na ňom objavil! Má ísť o nástroj ruskej propagandy
Foto
Vémola nechápe Véghove rapídne chudnutie: Vstúpili do hry zakázané látky?
Dieťatko († 3) zomrelo v rozpálenom aute krutou smrťou: Všetko je inak, ako sa na prvý pohľad zdá
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Strašná nehoda v Česku: Vodič vyšiel na chodník a zrazil niekoľko ľudí!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Predstavitelia Hamasu odišli od rokovacieho stola: Ich kroky následne povedú na toto miesto
Veronika Rajek je známa slovenská modelka.
Krásna Slovenka prijala pozvanie od tímu F1: TAKTO rozžiarila jednu zo stajní!
Princ Harry ešte v deň korunovácie odfrčal domov do USA.
Harryho TAJOMSTVO po roku ODHALENÉ: Ako je možné, že si to nik nevšimol?
Ich cesta sa rýchlo zmenila z dovolenky snov do nočnej mory.
Odleteli na dovolenku snov, domov sa vrátila iba ona: Jej manželovi teraz hrozí 12 rokov za mrežami!
Čínsky prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng Li-jüan mávajú na schodoch lietadla po pristátí na parížskom letisku Orly.
Foto
Čínsky prezident po dlhšom čase opäť v Európe: Vieme, čo bude kľúčovou prioritou návštevy
Macron podporil Netanjahua uprostred náročných rokovaní: Ako to vyzerá so šancami na prímerie?
stará veštica
Predpovede Baby Vangy sa začínajú NAPĹŇAŤ: Ďalšia veštba sa SPLNILA!