Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.01.2019 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Prvé bábätká v novom roku prišli na svet tesne po polnoci: Tamarka predbehla Szofi len o sekundu!

Prichádzali na svet súčasne s novoročnými ohňostrojmi! Ako prvá takmer s úderom polnoci prišla na svet v levickej nemocnici malá Tamarka, ktorá sa vypýtala na svet neplánovane a tak lekári museli mamičke Veronike (35) urobiť cisársky rez.

Dve sekundy po polnoci sa ozval prvý radostný výkrik aj v Dunajskej Strede, kde sa mamičke Nikolete (25) narodila vytúžená Szofinka. Medzi prvými novorodencami boli aj dvojčatá Sebastián a Teodor, z ktorých sa tešila prvorodička Patrícia (22) v nemocnici v Prešove.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Tamara, Levice o 0.01 hod. 1 sek.

● Dĺžka: 49 cm

 

● Hmotnosť: 3 000 g

Prvé bábätko sa narodilo v Leviciach neplánovaným cisárskym rezom len sekundu po polnoci. Lekári ho museli urobiť z dôvodu nepostupujúceho pôrodu, keďže mamičke odtiekla plodová voda. Veronika (35) má zo svojho prvého potomka obrovskú radosť. „Napriek ťažkému a komplikovanému pôrodu som veľmi šťastná a tešíme sa. Krajší darček sme si v novom roku nemohli ani želať,“ opísala chvíle šťastia Veronika.

Otvoriť galériu
Szofi
Zdroj: red

● Dĺžka: 50 cm

● Hmotnosť: 3 380 g

V prvej minúte Nového roka, presne dve sekundy po polnoci, prišla na svet v Nemocnici Svet zdravia v Dunajskej Strede malá Szofi. Dievčatko sa narodilo 25-ročnej mamičke Nikolete a je to jej prvé vytúžené dieťatko. „Na bábätko sme sa veľmi tešili, očakávali sme ho s radosťou. Je krásne a zdravé a je to pre nás nádherný darček do nového roka,“ prezradila mamička.

Otvoriť galériu
Sofia
Zdroj: red

●Dĺžka: 47cm

● Hmotnosť: 2 650 g

Mamička Nikolet (30) si myslela, že dcérka sa narodí ešte minulý rok, ale pôrod sa skomplikoval a Sofi nke sa akosi nechcelo. „Manžel Peter bol stále so mnou, ale pri samotnom pôrode už nebol. Z dcérky sa obaja veľmi tešíme. Nejakú chvíľu si tu asi ale v nemocnici poležíme, kým sa zase vrátime do Novej Lesnej,“ uviedla Nikoleta.

Otvoriť galériu
Nico
Zdroj: red

● Dĺžka: 53cm

●Hmotnosť: 3 830 g

Nico Váczy je prvým Košičanom. Vypýtal sa na svet hodinu po polnoci. Mama Michaela (33) s manželom Nicolom (42) už majú doma malú Hanku, ktorá sa na bračeka tešila. „Termín som mala až v stredu, ale synček mi urobil obrovskú radosť. Je peknučký a hlavne nech mu slúži zdravie!“ povedala Novému Času šťastná druhorodička.

Otvoriť galériu
Matilda
Zdroj: red

●Dĺžka: 49 cm

● Hmotnosť: 3 000 g

Maličká čiernovláska Matilda sa narodila mamine Silvii (34) a otcovi Lukášovi (34) ešte za občasnej salvy oneskoreného ohňostroja. Bola túžobne očakávaná, pretože ju doma v Žiline čaká malá parťáčka, sestrička Linda (3). Šťastní rodičia dvoch ratolestí plánujú čoskoro aj svadbu.

Otvoriť galériu
Noel
Zdroj: red

● Dĺžka: 50 cm

●Hmotnosť: 2 880 g

Prvému novorodencovi v Banskobystrickom kraji sa na svet veľmi nechcelo. Mamička Helga (29) z Včeliniec (okr. Rimavská Sobota) porodila svoje prvé dieťaťko tri hodiny po polnoci. „Ešte som chcela stihnúť malú silvestrovskú párty, no o desiatej večer ma manžel Jaroslav musel odviezť do nemocnice, lebo som mala bolesti,“ prezradila prvorodička Mirka.

Otvoriť galériu
Samuel
Zdroj: red

● Dĺžka: 52 cm

●Hmotnosť: 4 190 g

Prvé dieťatko v hlavnom meste sa narodilo v nemocnici na Kramároch. Pre mamičku Alenu (28) je to prvé bábätko a obaja sú v poriadku. „Rodila som sekciou, ale pôrod prebehol nad moje očakávania. Trošičku som sa toho bála, ale išlo to veľmi rýchlo a hladko. Na mene sme sa s partnerom zhodli veľmi rýchlo,“ povedala šťastná mamička.

Otvoriť galériu

● Dĺžka: 43 cm obaja

●Hmotnosť: 1 860 g a 2 000 g

Na východnom Slovensku sa dočkali v prvý deň roka 2019 aj dvojičiek. Prvorodička Patrícia (22) z Hanušoviec nad Topľou (okr. Vranov nad Topľou) dostala najkrajší novoročný darček. „Prišli na svet o 6 týždňov skôr, musela som rodiť sekciou, ale som šťastná, že všetko dobre dopadlo a že si ich už čoskoro priviniem,“ priznala radostne Paťka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce