Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.12.2018 08:00 | Správy | Domáce správy

Nejasnosti okolo zadržania podnikateľa: Odhalili Šajgalu už pri osudnej cestnej kontrole?

Monitorovali ho? V pondelok muži zákona zadržali Igora Šajgala, ktorý bol v policajnom pátraní od novembra 2015 v súvislosti s vraždou Jána Kubašiaka († 37) z Polomky.

Podnikateľa zadržali na polícii, kde žiadal o vydanie potvrdenia straty dokladov pod falošným menom Hazucha. Paradoxné je, že ho 2 dni predtým kontrolovali policajti ako spolujazdca pri cestnej kontrole. Zadržaniu Šajgala (65) predchádzalo zastavenie auta v sobotu 8. decembra 2018. Hliadka Obvodného oddelenia Veľký Blh zastavila osobné motorové vozidlo z dôvodu štandardnej poriadkovej kontroly.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Spolujazdec pri sebe nemal žiadne doklady totožnosti. Tvrdil, že ich stratil. Jeho falošnú identitu potvrdila vodička a rovnako aj majiteľ vozidla, s ktorým sa spojili policajti. Šajgala poučili, aby išiel stratu dokladov nahlásiť na políciu, čo aj v pondelok urobil. To, že policajti kontrolovali počas poriadkovej kontroly aj spolujazdca, by mohlo minimálne naznačovať, že Šajgala monitorovali, aj keď je potom zvláštne, prečo ho už nezadržali v sobotu v aute.

Otvoriť galériu

„Je to bežné len vtedy, ak je zákonný dôvod, akým je napríklad pátranie o hľadanej osobe či podozrenie na prechovávanie psychotropných látok," prezradil bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok. Podobný názor má aj ďalší bývalý vyšetrovateľ Jozef Vachálek. „Čo viem, tak pri cestnej kontrole sa kontroluje vodič. Spolujazdec sa kontroluje väčšinou iba v prípade, že je tam nejaké podozrenie alebo prebieha pátranie po osobách," vysvetlil s tým, že si nemyslí, že policajti mali podozrenie, že ide o Šajgala. 

 

„Neriskovali by, že ho nechajú len tak a iba mu odporučia, aby nahlásil stratu dokladov. To sa mi nezdá. Osobne by som to neriskoval. Skôr si myslím, že Šajgal za tie roky na úteku nadobudol sebavedomie, išiel na políciu a na to mohol doplatiť," dodal. Sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici poslal Šajgala v utorok popoludní do väzby z dôvodu, aby nemohol pokračovať v úteku.

Rozhodnutie nie je právoplatné, Šajgal voči nemu podal sťažnosť. „Vy by ste neutekali, keby ste boli nevinný?“reagoval podnikateľ, keď ho policajti v putách eskortovali z budovy súdu. Šajgal sa podľa informácií Nového Času počas 3 rokov ukrýval po celom Slovensku. Vystupoval pod falošným menom Pavol Hazucha.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kil

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce