Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Našli pozostatky jedného z najbrutálnejších mafiánov Slovenska: Jeho matka doteraz žije v strachu

Patril k najkrutejším mafiánom. Policajti po 15 rokoch našli pozostatky Bélu Écsiho († 32), pravej ruky mafiánskeho bossa Tibora Pápaya.

Polia pri Malých Dvorníkoch (okr. Dunajská Streda) prekopávali od leta tohto roku. Pred tromi dňami objavili dve telá, jedno z nich patrí práve obávanému Écsimu, ktorý o vlas unikol krvavej masakre v bare Fontána v Dunajskej Strede v roku 1999. Jeho matka (76) Novému Času prezradila, že pre svojho syna má už pripravený hrob a chce ho pochovať sama a v tichosti.

Béla Écsi bol poskokom Tibora Pápaya, ktorého považovali za najbrutálnejšieho mafiána na Slovensku. Sám Écsi vynikal neobyčajnou krutosťou. Ako jediný zo skupiny pápayovcov unikol brutálnej poprave 25. marca 1999 v bare Fontána v Dunajskej Strede. Odišiel na začiatku večera, lebo sa mu vraj nedarilo v mariáši, ktorý hrali.

Svojmu osudu však neunikol. Krvavé územie na juhozápade Slovenska po smrti pápayovcov prevzala skupina sátorovcov a Écsi sa stal nepohodlným svedkom. Ochranu nenašiel ani u Mikuláša Černáka, ktorý s Lájosom Sátorom začal spolupracovať. Jeho osud sa naplnil 9. apríla 2003 v bratislavskej Vrakuni, keď ho pri prestrelke sátorovci naložili do auta. Chceli od neho informácie, a preto ho podľa svedkov pri Trsticiach mučili, popravili a zakopali do zeme. Neskôr ho vykopali a pochovali pri Malých Dvorníkoch. Zaujímavé je, že Écsiho telo našli policajti po 15 rokoch takmer neporušené. Na ňom boli aj ďalšie kostrové ostatky, ktoré polícia zatiaľ neidentifikovala.

Otvoriť galériu
Nebol zlým synom

Nový Čas sa stretol s matkou zavraždeného mafiána. „Volali mi, že našli môjho syna, ale nič viac neviem. Konečne ho pochovám, v tichosti, dám ho spáliť a len ja ho uložím do hrobu, ktorý mám už pripravený,“ hovorí matka jedného z najkrutejších mafiánov, ktorého sprevádzala povesť, že nemá zľutovanie s nikým. Pre svojho šéfa vyberal výpalné a robil špinavú robotu. „Stále sa bojím, bývam sama a zamykám sa. On kým to nezačal robiť, nebol zlý syn. Ale čo mám povedať, som jeho matka a on bol môj syn. Teraz sa dokonca bojím viac ako predtým, aj ľudí, všetkého,“ smutne hovorí zničená žena a v očiach sa jej objavia slzy.

 

„Raz ročne dám slúžiť za neho svätú omšu, aj to tak, aby to oficiálne nebolo za neho, ale kňaz povie, že za Pannu Máriu. Na tej omši sa stretnem s jeho vtedajšou priateľkou i s ľuďmi, ktorí ho poznali. On sa potom snažil začať odznova a normálne žiť v Bratislave, ale našli ho,“ dodala Écsiho matka. Tá bude zrejme ako jediná plakať nad hrobom muža, pred ktorým sa triasli ľudia z celého Slovenska.

Masaker v bare Fontána

  • Écsi ako jediný zo skupiny pápayovcov unikol 25. 3. 1999 poprave v bare Fontána.
  • Prišlo tam o život 10 členov podsvetia, vrátane bossa T. Pápaya.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mf

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo