Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.11.2018 10:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Režisér Jakubisko v šoku: Ukradli mi Perinbabu! Natáčanie je zastavené

Dráma na východe! Režisér Juraj Jakubisko (80) s manželkou Deanou (60) prežívajú krušné chvíle. Manželský pár totiž na Spiši nakrúca pokračovanie obľúbenej rozprávky Perinbaba, ktorá sa stala cieľom neznámeho páchateľa.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Do penziónu, kde bol ubytovaný filmový štáb, sa v stredu večer vlámal zlodej a ukradol záznamové karty i dôležitý počítač. Práve v ňom boli uložené vzácne zábery z nakrúcania. Jakubisková preto včera skončila na polícii, kde podala trestné oznámenie. V zákulisí sa totiž skloňuje motív vydierania a lúpeže na objednávku!

Nakrúcanie Perinbaby 2 v romantickom prostredí Tomášovského výhľadu na Spiši sa skončilo niekoľkohodinovým pobytom Deany Jakubiskovej na polícii. Dôvodom bola krádež v penzióne, kde ubytovala filmový štáb. Manželka známeho režiséra Juraja Jakubiska je z celej veci šokovaná.

„Kým sme boli na večeri medzi siedmou a deviatou hodinou, niekto sa vlámal do izby technika. Nechápem, všade sa svietilo, a ako sa tam ten človek mohol len tak dostať. Ukradol tri batohy, hard disky a záznamové karty. Bol tam aj zaheslovaný počítač, na ktorom je materiál z natáčania,“ priznala Novému Času Deana s tým, že podáva trestné oznámenie. Útok na rozprávku vníma citlivo aj samotný Jakubisko.

Otvoriť galériu

 

„Určite nie je z toho nadšený, to je tak, ako keď vám niekto siahne do kabelky,“ dodala. Po tom, čo sa o vyčíňaní dlhoprstého dozvedela, spustila sa kovbojka. „Okamžite volali políciu a tá bola na mieste činu do tretej rána. Dokonca išli vypočuť člena štábu, ktorý prišiel do penziónu neskôr a bol preto podozrivý. Riešilo sa to vo veľkom,“ tvrdí náš zdroj.

Páchateľ mal podľa našich informácií ujsť s lupom zoskokom zo strechy a mal pri tom poškodiť plôtik. Naznačujú to aj slová polície. „Doposiaľ neznámy páchateľ najprv prekonal oplotenie penziónu a prešiel na dvor. Potom sa vlámal do jednej z izieb, odkiaľ odcudzil rôzne veci, elektroniku a finančnú hotovosť (700 českých korún a 100 eur). Krádežou vecí bola škoda predbežne celkovo vyčíslená na 14 500 eur,“ uviedla Novému Času hovorkyňa košickej krajskej polície Jana Mésarová.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi začal trestné stíhanie pre zločin krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Polícia po páchateľovi pátra,“ doplnila.

Otvoriť galériu

Išiel na istotu?

„Je to podivná krádež a určite nie náhodná. Z Prahy od špecializovanej firmy sme museli objednať nové karty, aby sme mohli ďalej pracovať, zrušili sme jeden natáčací deň. Máme za sebou 23 a zostáva nám ešte šesť,“ hovorí Deana, ktorá prosí, aby zlodej ukradnutý materiál vrátil hoc, aj anonymne.

„Je zaujímavé, že ešte v noci sa objavil GPS signál z jednej s kariet na sídlisku v Ružomberku. Verím, že polícia rýchlo príde na to, kto nám chcel poškodiť,“ uviedla. Majiteľ penziónu Ján Džubák považuje záležitosť za nešťastnú. „Za dvadsaťdva rokov je to prvá krádež v našom penzióne. Ešte aj príbor, ak ich hostia zoberú, nechajú na dvore,“ krútil hlavou Džubák.

Realizáciu Perinbaby 2 finančne podporil Audiovizuálny fond, ktorý je pod gesciou ministerstva kultúry. „Vyjadrujeme nad krádežou poľutovanie. S pani Deanou Jakubiskovou sme v intenzívnom kontakte. Veríme, že polícii sa podarí v čo najkratšom čase odhaliť páchateľa tohto činu,“ odpísali nám z ministerstva.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda, Nový Čas, Igor Ľudma

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?