Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.11.2018 08:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Odborné odstránenie chĺpkov sa skončilo katastrofou: Zuzane laser spálil nohy

Ako v najhoršom sne. Zuzana (24) túžila po krásnych nohách navždy zbavených nežiaducich chĺpkov, a tak sa zverila do rúk odborníkom. Odstránenie laserovou technikou podstúpila v DermaCenter v Nitre. Mladej žene však ostali po zákroku len oči pre plač a spálené nohy.

Zuzana sa rozhodla, že si dá odstrániť chĺpky na nohách bezbolestnou laserovou metódou. Proces sa musí niekoľkokrát opakovať, aby sa dosiahol žiadaný efekt. „Po prvej depilácii začiatkom júla bolo všetko v poriadku, dokonca som ani nepociťovala takmer žiadnu bolesť. Ďalší termín som mala o 3 týždne,“ hovorí Zuzana. Keď jej sestrička prikladala na nohy laserové zariadenie, začali ju depilované miesta bolieť, dokonca jej okamžite sčerveneli.

Otvoriť galériu

„Povedala, že je to normálne, a tak som bolesť vydržala. Vraj sa to stáva, mám si kúpiť krém s aloe vera a natierať si to. Pre ukrutnú bolesť som však nedokázala ani odšoférovať domov,“ spomína Zuzana. Na nohách sa jej onedlho objavili pľuzgiere a popáleniny. Dermatológovia jej teraz liečia spálené nohy, nie je však vylúčené, že jazvy jej ostanú po celý život. „Na ich stránku som napísala moju skúsenosť a k tomu som priložila aj fotografie nôh. Všetko však zmazali. Neskôr mi volali, že som vraj jediná z tisícky s takouto anomáliou. Žiadnu anomáliu však nemám,“ hnevá sa na odborníkov mladá žena.

 

Nevedia tomu zabrániť

O stanovisko sme požiadali DermaCenter Nitra, v ktorom depilácia prebiehala. Najskôr vraveli, že nemôžu potvrdiť, či pacientku u nich ošetrili, lebo by porušili ochranu osobných údajov. Nepomohlo ani to, ak by Zuzana poslala podpísaný súhlas.

„Máme niekoľko takýchto pacientok a vždy sa to rieši tak, že je dohodnutá konzultácia u lekára, aby sa stav vyriešil,“ priznal v telefóne zástupca firmy a pokračoval: „Takéto prípady sa môžu vždy stať, nevieme tomu zabrániť. Neželáme si byť vôbec v novinách. Nemôžete zverejniť údaj, ktorý nemáte overený,“ naliehal ďalej v telefóne mužský hlas, ktorý sa akosi zabudol predstaviť. To, že Zuzana bola ich pacientkou, vie doložiť aj tým, že za úkony platila dvakrát po 88 eur.

Otvoriť galériu

Po našom rozhovore sa pokúšali s ňou spojiť telefonicky. „Odmietam s nimi inú komunikáciu ako prostredníctvom môjho právnika,“ tvrdí Zuzana. Dokonca jej napísali na sociálnu sieť, kde ju niekoľkokrát dôrazne žiadali, aby prípad nezverejňovala, že jej poskytnú lekárske ošetrenie. „Odmietam mať s tými ľuďmi čokoľvek spoločné. Najviac ma nahneval ich prístup,“ uzavrela Zuzana.

Môže žiadať náhradu škody

Róbert Bános, právnik

V danom v prípade prichádza do úvahy nárok na náhradu škody, náhrada za stratu spoločenského uplatnenia či bolestné. Pri jej vymáhaní je kľúčovou otázka zodpovednosti. Podľa uvedeného skutkového stavu by malo byť zodpovedné zdravotnícke zariadenie. Poškodená si náhradu škody môže uplatniť mimosúdnou dohodou alebo v civilnom konaní.

Ak došlo k preukázateľnému zanedbaniu zo strany lekárskeho zariadenia, prichádza do úvahy i trestné oznámenie za trestný čin ublíženia na zdraví. Zároveň aj zodpovednosť za chyby. Je potrebné ju uplatniť v záručnej lehote u povinného, ak jej nevyhovie, možno sa obrátiť na civilný súd.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, mf

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Ray Houghton
Foto
65-ročný kulturista si nechal potetovať celé svoje telo: Nechal si začierniť aj ... Penis?!
Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová.
Švédska aktivistkaThunbergová má opäť opletačky s políciou: Čoho sa tentokrát dopustila?
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Hrozivá správa od Svetovej zdravotníckej organizácie: Nemocnice v Pásme Gazy majú palivo len na tri dni
Foto
Slováci už dorazili do Ostravy! Pozrite si prvé FOTO z dejiska šampionátu
Na prvý pohľad bežná križovatka sa zmení na nehodový úsek. Cyklisti, šoféri či motorkári si tu musia dávať obzvlášť pozor
Prekliata križovatka! Toľko nehôd na jednom mieste ste nevideli: Vedeli by ste cez ňu prejsť?
(Ilustračné foto)
Zbadali ste na dieťati vyrážku? Takto zistíte, či je dôvod na paniku: Jednoduchý trik!
Rakety do raketometov
Členské štáty Európskej únie sa dohodli, čo spravia s výnosmi z ruských aktív: Skvelá správa pre Ukrajinu!
Rakety do raketometov
Zbierka Munícia pre Ukrajinu má úspech: Toto nakúpia z prvých vyzbieraných peňazí
Robert Fico vytiahol zo škatuľe bielu holubicu.
Foto
Fico priniesol na Slavín veľké škatule: Neuveríte, čo z nich vytiahol! To vám niečo pripomenie
Foto
Ostrava pár hodín pred MS: Ako na stavenisku!