Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2018 13:41 | Šport | Cyklistika

Sagan komunikoval vo Veľkej Británii s fanúšikmi: Neuveríte, čo všetko ich zaujímalo

Slovenský cyklista Peter Sagan (28) vo štvrtok v Londýne pokrstil svoju autobiografiu "My World" a v rámci návštevy Veľkej Británie zamieril aj do tamojšieho známeho denníka The Guardian, kde čelil zaujímavým otázkam fanúšikov. Trojnásobný majster sveta odpovedal na seriózne aj vtipné podnety a niektorými reakciami tradične pobavil.

Čitateľov Guardianu zaujímali veci spojené s cyklistikou, ale aj so vzhľadom žilinského rodáka. "Ako je možné, že máš také obrovské lýtka? Sú skutočne enormne veľké," spýtal sa Chris. "Je to vďaka môjmu otcovi, on ich má ešte väčšie ako ja. Je to určite zásluha genetiky," vyjadril sa Sagan, ktorý prostredníctvom fotky reagoval aj na to, do akej výšky si holí nohy. Prezradil, že iba po úroveň, kde sa začínajú jeho nohavice. Slovák takisto vysvetľoval, že objem jeho vlasov je prirodzený aj bez pomoci špeciálnych prostriedkov.

Člen tímu Bora-Hansgrohe o sebe povedal, že cyklistika nie je jediným športom, ktorý ho baví. Vo voľnom čase sa venuje viacerým aktivitám. "Občas pre zábavu robím bojové športy, niekedy si zahrám futbal a sporadicky hokej. Takisto som absolvoval hodiny tanca a v rámci tréningu robím gymnastické cvičenia a chodím plávať. V období, keď som bol doma, som sa venoval aj bežeckému lyžovaniu a turistike v horách."

Vystúpenie na majstrovstvách sveta v Innsbrucku bolo pre mladšieho z cyklistických bratov Saganovcov posledné v tejto sezóne. Záver kalendárneho roka využije predovšetkým na oddych a nad pretekmi zatiaľ nerozmýšľa. "V prvom rade si chcem odpočinúť. O budúcej sezóne začnem uvažovať vtedy, keď sa začne. Teraz mám v pláne absolvovať niekoľko nesúťažných podujatí a potom by som chcel ísť na týždňovú dovolenku. Cyklistika je náročná v tom, že ak dlho oddychujete, potom sa ťažko dostanete späť do formy," vysvetľoval.

 

Šesťnásobný víťaz bodovacej súťaže na Tour de France síce nechcel konkretizovať svoje budúcoročné ciele, ale čitateľom Guardianu odpovedal aspoň na to, aké sú jeho ambície vo zvyšku kariéry. "Možno sa budem pokúšať o ďalšie víťazstvo na klasikách Okolo Flámska alebo Paríž-Roubaix. Nikdy som nevyhral Miláno-Sanremo, hoci mi dvakrát chýbalo veľmi málo. Možno sa zameriam na ďalší svetový šampionát alebo olympiádu. V prvom rade chcem však zostať pokojný a užívať si cyklistiku. To je môj prvoradý cieľ. Nechcem sa zbytočne stresovať výsledkami," dodal Sagan.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke Marián Viskupič.
SaS spúšťa petíciu na ochranu druhého piliera: Dôchodky chcú ochrániť tak, že budú neodňateľné
Pri nešťastí sa zranili dve ženy.
Foto
Zmýlil si plyn s brzdou? Vodič na motorke v Bratislave vpálil do reštaurácie a narazil do ľudí!
Foto
Emotívny príbeh Jakuba Voráčka: Prehovoril o ťažkej chorobe blízkeho človeka z rodiny
Škótsky premiér (prvý minister) Humza Yousaf.
Pretras v škótskej politike: Premiér KONČÍ! Vzdal sa aj... Čo sa tam deje?
Vodička v obci Sap nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia.
Foto
Vážna nehoda v obci: Vodička mala spraviť veľkú chybu, motorkár si to poriadne odniesol
Regulované parkovanie so systémom PAAS v Bratislave
Bratislava zmení čas regulácie parkovania pre jednu zónu: Ako to bude fungovať po novom?
Policajti zaisťovali v byte i bytovke stopy
Desivý posun smrteľného incidentu v Rohožníku: Polícia obvinila matku zranených detí
Ilustračné foto
Desivé varovanie vedcov: Na toto zviera o niekoľko rokov môžeme ZABUDNÚŤ! Hrozí mu vyhynutie
Nepochopiteľné správanie sa vodiča.
Váš Tip
Ohavnejšie parkovanie ste nevideli! Naštvaní Slováci si podali vodiča: Mali by ho zbaviť svojprávnosti
Foto
Sagana čaká premiéra v novom tíme: Prečo podporí práve túto stajňu?
Emily brutálne napadol jej bývalý priateľ.
Foto
Emily sa zobudila s vážnymi poraneniami: Oznámili jej 4 hrozivé slová! Prosila o smrť, bolestivé detaily
ilustračné foto
Krviprelievanie pred barom v Dubnici nad Váhom: Za tri bodnutia 10 rokov basy?!