Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.09.2018 08:55 | Správy | Domáce správy

SaS postavila na kandidátnu listinu dvoch moslimov: Poslancom chce byť aj obžalovaný Rybanič

Liberáli na kandidátnu listinu postavili aj dvoch moslimov. Jeden z nich Selim Hikmet, ktorý kandiduje za poslanca Starého mesta.

V Lučenci za poslanca kandiduje lekár a tiež aj súčasný mestský poslanec Zaher Mahmoud. Strana Sloboda a Solidarita má vo svojich radoch kandidátov v komunálnych voľbách športovcov, poslancov Národnej rady SR, poslaneckých asistentov, ale aj dvoch moslimov. Pre agentúru SITA ich priblížila hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková s tým, že spomedzi asistentov kandiduje Filip Rybanič, ktorý je čelí obžalobe z trestného činu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva za to, že prenikol do bankového účtu exministra vnútra Roberta Kaliňáka. Rybanič kandiduje za poslanca v bratislavskej mestskej časti Rača. Ako pre agentúru uviedol líder SaS Richard Sulík, podľa neho Rybanič urobil záslužnú vec, lebo aj jeho zistenia prispeli k odstúpeniu Roberta Kaliňáka. „A preto chcem veriť, že ho súd oslobodí,“ uviedol šéf liberálov.

Okrem neho za poslanca bratislavského Ružinova kandiduje aj poradca podpredsedníčky parlamentu Lucie Ďuriš Nicholsonovej a dátový analytik, ktorý sa zaoberá odhaľovaním korupčných "pavúkov" Kamil Bodnár. Spomedzi poslancov Národnej rady SR z radov SaS kandidujú za poslancov v bratislavskom Starom meste Ďuriš Nicholsonová, ale aj Peter Osuský. Medzi kandidátmi, ktorí majú záujem o komunálnu politiku, sú aj basketbalisti Roman Ivan a Dávid Toya.

Liberáli na kandidátnu listinu postavili aj dvoch moslimov. Jeden z nich Selim Hikmet, ktorý na Slovensku žije od svojich dvoch rokov a kandiduje za poslanca Starého mesta. Selim Hikmet kandidoval aj v parlamentných voľbách 2016 za poslanca NR SR, z 97. miesta na kandidátke sa však do parlamentu nedostal. V Lučenci za poslanca kandiduje lekár a tiež aj súčasný mestský poslanec Zaher Mahmoud, ktorého SaS dala aj na kandidátku do parlamentných volieb v roku 2016. Vtedy mu patrilo 57. miesto a do Národnej rady SR sa nedostal.

 

Sulík priblížil, že za SaS kandidujú takmer v každých voľbách moslimovia. „V strane máme troch členov moslimov a všetko sú to skvelí ľudia, udržujem s nimi priateľské vzťahy a s jedným z nich dokonca trávime spoločne rodinné dovolenky. Moje výhrady neboli nikdy voči moslimom, ktorí sa plne prispôsobili našej kultúre a našim hodnotám, ale najmä voči ideológii menom islam, ktorá je s našou kultúrou nekompatibilná, lebo robí rozdiely medzi ženou a mužom a tiež medzi veriacim a neveriacim a voči osobám, ktoré v Európe tuto ideológiu pretláčajú, častokrát aj násilím,“ vysvetlil svoj postoj Sulík.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!
Ilustračné foto
Kyjev získa obrovskú podporu: Krajina sa rozhodla zvýšiť sumu na vojenskú pomoc
Gukeš D sa počas Turnaja kandidátov snažil zachovať si chladnú hlavu.
Mladý Ind môže prepísať históriu šachu: Prefíkaná taktika ho dostala až k vrcholu!
Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku