Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.09.2018 13:03 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka

Prokurátor o vyšetrovaní smrti Kuciaka († 27) a Kušnírovej († 27): Vražda na objednávku! Hľadá sa záhadná osoba

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry prehovoril o vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27).

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Od krvavej vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej ubehlo už takmer sedem mesiacov. Dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v pondelok vystúpil s novými zisteniami o vyšetrovaní.

Vyšetrovateľom sa podarilo odhaliť, že k vražde Kuciaka a Kušnírovej došlo 21. februára o 20:20 hod. večer. Prokurátor vyhlásil, že šlo o úkladnú vraždu vykonanú profesionálnym vrahom, ktorá bola na objednávku. Priznal, že páchateľom bol len jeden človek.

Zároveň dodal, že motívom krvavej popravy bola novinárska práca Jána Kuciaka.  Dnes prokuratúra pracuje s dvoma verziami, ktoré súvisia s novinárskou prácou Jána Kuciaka, ale ak by sa objavili nové skutočnosti, budú ich preverovať. „Obvinených nemáme, nemáme konkrétnych páchateľov. Ak by sme mali, obviníme ich, ale nie sme v takom štádiu,“ povedal prokurátor. K otázkam, ktoré súviseli s podnikateľom Mariánom K., sa prokurátor nevyjadroval. Myslí si, že dostali kvantum informácií a časom sa dopracujú k úspešnému výsledku. Pokiaľ ide o informácie, ktoré poskytuje verejnosť, ich rozsah sa podľa prokurátora znížil, časť informácií bola zaujímavá, časť z nich bola o ničom.

 

Otvoriť galériu
Prokurátor zároveň prosí verejnosť o pomoc. V čase vraždy sa totiž okolo miesta činu pohybovala neznáma osoba. Tá by mohla do vyšetrovania priniesť viac svetla, no mužom zákona sa jej totožnosť zatiaľ nepodarilo odhaliť. Prokurátor zverejnil identikit muža, ktorého hľadajú. „My hovoríme, že sa tá osoba mohla pohybovať v tom čase v okolí miesta vraždy, nehovoríme, že tam určite bola,“ povedal prokurátor. 

Ako ďalej informoval, doteraz bolo v prípade vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej vykonaných päť obhliadok miesta činu, tiel poškodených a potenciálnych miest výskytu páchateľa, 40 úkonov zameraných na vydanie veci, štyri domové prehliadky, šesť prehliadok iných priestorov, 18 prehliadok tiel, vrátane zaistenia odtlačkov prstov a DNA. Zadržali sedem podozrivých, ktorých však aj pre absenciu dôkazov prepustili. Všetci boli Taliani. Vyšetrovatelia vypočuli viac ako 200 osôb, niektoré opakovane, a vykonali tri výsluchy poškodených – rodinných príslušníkov zavraždených. Vykonali dva vyšetrovacie pokusy, ktorými sa overoval priebeh čiastkových dejov na mieste činu a v jeho okolí. Vyšetrovateľ zabezpečil viac ako 40 znaleckých posudkov z rôznych odvetví. Na návrh prokurátora súdy vydali 57 príkazov na použitie ITP (informačno-technických prostriedkov) a vykonanie ďalších úkonov a 127 príkazov na oznámenie údajov o uskutočnenej telekomunikačnej prevádzke. Takto zabezpečili niekoľko desiatok tisíc záznamov, ktoré analyzujú. Na dnešnej tlačovej besede o tom informoval dozorujúci prokurátor odboru všeobecnej kriminality. Zároveň ukázal identikit osoby, ktorá sa mohla pohybovať na mieste vraždy, a mohla by poskytnúť informácie z miesta činu.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: SITA, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Čokoládová nafukovačka  v tvare plameniaka
Foto
Nenechajte sa oklamať: Prídu vám tieto výtvory reálne? Neuhádnete, aké tajomstvo skrývajú!
Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!