Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.08.2018 15:44 | Správy | Politika
VideoOnline

Kauza únosu Vietnamca naberá na obrátkach: Opozícia žiada demisiu vlády a väzobné stíhanie Kaliňáka

Slovenskom otriasa kauza únosu Vietnamca, ktorý mal byť v slovenskom vládnom špeciáli.

Kauzou únosu vietnamského podnikateľa, na ktorom sa podľa medializovaných informácií mala podieľať slovenská polícia a mal byť použitý vládny špeciál, sa bude zaoberať vo štvrtok 9. augusta Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť. Mimoriadne rokovanie výboru zvolal jeho predseda Anton Hrnko (SNS).

"Požiadal som ministerku vnútra Denisu Sakovú (Smer-SD), aby na výbore čo najobšírnejšie vysvetlila predmetnú kauzu," uviedol.

Unesený vietnamský podnikateľ Trinh Xuan Thanh mal byť v slovenskom vládnom špeciáli. Na bratislavskom letisku mal do neho nastupovať zbitý a zdrogovaný. Vo štvrtok o tom s odvolaním na policajtov, ktorí sprevádzali vietnamskú delegáciu, informoval Denník N.

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Kauza únosu Vietnamca
17:59

Podobne ako v prípade CT, ktoré nikto nekúpil, podobne ako v prípade politického zneužitia vraždy Jána Kuciaka a jeho priateľky, o ktorej nič nevieme, prichádza ďalší pokus útoku na vládu, koalíciu a osobitne na Smer-SD. Na sociálnej sieti to vyhlásil šéf Smeru-SD Robert Fico v reakcii na informácie o zapojení Slovenska do únosu vietnamského podnikateľa.

"Ešte ani neuschol atrament na ničím nepodloženom článku o únose a už sa umelo vyvoláva ďalšia vlna proti vláde a Smeru-SD. Sorosove deti hovoria o protivládnych protestoch, opozícia a prezident Andrej Kiska chrlia jedno obvinenie za druhým a kriminalizujú. Takýto priebeh mali všetky protivládne protesty," povedal Fico s tým, že na druhej strane sú rad za radom vyvracané tvrdenia z článku o participácii štátnych orgánov na únose Vietnamca.

16:27

Predsedovia koaličných strán Smer-SD, SNS a Most-Híd Robert Fico, Andrej Danko a Béla Bugár osobne neprišli medzi novinárov, aby referovali o záveroch z rokovania koaličnej rady, ktorá sa stretla na pôde parlamentu. Hlavnou témou mala byť kauza únosu vietnamského podnikateľa a úloha, ktorú v celom prípade zohralo Slovensko.

16:13

Relevantnosť zverejnených informácií o priebehu únosu vietnamského podnikateľa môže potvrdiť alebo vyvrátiť iba Generálna prokuratúra SR. V písomnom stanovisku po rokovaní koaličnej rady na to upozornil predseda NR SR Andrej Danko (SNS), podľa ktorého ide o dobré meno Slovenska, preto je nutná rozvaha.

 

"Oceňujem kroky Generálnej prokuratúry SR na overenie mediálnych informácií. Je veľmi dôležité, aby sa tieto veci nepolitizovali a aby ich nik nezneužíval na osobný prospech alebo politický boj," zdôraznil Danko.

15:56

Ak sa potvrdia medializované informácie o priebehu únosu vietnamského podnikateľa, ide o viac než vážnu vec. Na sociálnej sieti to uviedol podpredseda NR SR Martin Glváč (Smer-SD) s tým, že najskôr sa musí preukázať hodnovernosť zverejnených tvrdení.

"V tomto okamihu nevieme, či mená a osoby, ktoré médiá uvádzajú ako policajtov, skutočne existujú. Ale vzhľadom na svoje indície a informácie mám na vec dlhodobo svoj názor. Najskôr sa však musí preukázať hodnovernosť medializovanej výpovede. Počkám si na zverejnenie stanovísk kompetentných," avizuje Glváč.

15:53

Najsilnejšie opozičné strany SaS a OĽaNO navrhujú väzobné stíhanie poslanca NR SR a exministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a šéfa protokolu tohto rezortu Radovana Čuláka. Liberáli a Obyčajní zároveň žiadajú demisiu celej vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD).

Uviedli to v reakcii na údajné zapojenie Slovenska do únosu vietnamského podnikateľa s tým, že ak bude Kaliňák počas vyšetrovania na slobode, môže ovplyvňovať svedkov. 

15:49
Poslanec NR SR a exminister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) je ochotný ísť na detektor lži, aby preukázal, že nemal nič spoločné s vlaňajším únosom vietnamského podnikateľa.

Uviedol to vo videoodkaze na sociálnej sieti. "Som ochotný to podstúpiť, lebo tu už nejde o mňa, ale o dobré meno SR," deklaroval. 

15:45

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár požiadal pre prípad uneseného vietnamského podnikateľa o stretnutie prezidenta Andreja Kisku, predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) a premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD).

Súvisiace články:
Autor: TASR, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Dieťatko († 3) zomrelo v rozpálenom aute krutou smrťou: Všetko je inak, ako sa na prvý pohľad zdá
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Strašná nehoda v Česku: Vodič vyšiel na chodník a zrazil niekoľko ľudí!
Veronika Rajek je známa slovenská modelka.
Krásna Slovenka prijala pozvanie od tímu F1: TAKTO rozžiarila jednu zo stajní!
Princ Harry ešte v deň korunovácie odfrčal domov do USA.
Harryho TAJOMSTVO po roku ODHALENÉ: Ako je možné, že si to nik nevšimol?
Ich cesta sa rýchlo zmenila z dovolenky snov do nočnej mory.
Odleteli na dovolenku snov, domov sa vrátila iba ona: Jej manželovi teraz hrozí 12 rokov za mrežami!
stará veštica
Predpovede Baby Vangy sa začínajú NAPĹŇAŤ: Ďalšia veštba sa SPLNILA!
Peter Batthyany.
Váš Tip
Herec Batthyany si zavaril: Vojna so známou kvôli peniazom!
Ilustračné foto
Vodiči, buďte opatrní: Na časti D2 bude prejazdný len jeden pruh
Helena Vondráčková.
Foto
Helena Vondráčková je v Bardejove! A takúto FOTO by ste od divy teda nečakali
Fanúšikovia jej často udeľujú titul najkrajšej ženy sveta.
Foto
Tá má teda guráž: Atlétka zverejňuje pikantné fotky, fanúšikovia sú do nej zbláznení!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Na izraelskú vládu sa valí kritika: Porušuje ľudské právo?!
Pálenie záhy trápi mnoho ľudí.
Foto
Neustále pálenie záhy? Nezúfajte: 4 TRIKY, ktoré trápenie zastavia!