Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Michalovčan Alex na tieto prázdniny tak skoro nezabudne: Učiteľ ma zbil pri futbale!

Prázdninové športovanie sa skončilo brutálnou bitkou! Michalovčan Alex (15) si išiel s rovesníkmi zahrať futbal a pridal sa k nim aj pedagodický asistent Richard Tomovčík (25).

 

Prázdninové športovanie sa skončilo brutálnou bitkou! Školák
Alex (15) si išiel s rovesníkmi zahrať futbal a pridal sa k nim aj pedagogický asistent Richard Tomovčík (25). Práve ten podľa svedkov Alexa počas zápasu napadol, pričom ho mlátil päsťami do hlavy a údajne aj kopol. Tínedžer skončil u lekára s rozbitou hlavou, roztrhnutou perou a ďalšími poraneniami ústnej dutiny. Alex podal na polícii na pedagóga trestné oznámenie. On však tvrdí, že sa len bránil. Polícia prípad prešetruje.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii
Krvavý incident sa odohral podvečer v piatok 13. júla na školskom ihrisku ZŠ Krymská v Michalovciach. „Okolo siedmej za nami prišiel ten učiteľ, či si nechceme zahrať futbal. Začali sme teda hrať. Náš tím vyhrával a on sa začal strašne strkať. Tak som mu povedal, nech sa nestrká. Len som ho upozornil,“ hovorí Alex  Šalapa (15). „Nato prišiel ku mne a strčil ma. Tak som ho strčil tiež. Nevedel som ani kedy a dostal som päsťou do hlavy. Potom viackrát, tak 10- až 15-krát. Spadol som na koleno a krvácal som. A on ma ešte kopol do hlavy,“ posťažoval sa chlapec. Dodal, že sa len bránil a ani raz dospelého pedagóga neudrel. Na chvíľu zrejme stratil vedomie.


Zakrvavený žiak volal otca


Pamätá si až to, ako vstával. „Tomovčík prišiel po niekoľkých minútach, ospravedlnil sa a odišiel,“ pokračuje Alex. Pedagóg krvácajúcemu žiakovi nijako nepomohol. Chlapec si musel privolať na pomoc otca. Podľa lekárskej správy utrpel otvorenú ranu mihalnice a okolia oka, otvorenú ranu pery a ústnej dutiny. „Bolo to hrozné, keď som videla chlapca. Pedagóg nikdy nesmie stratiť nervy tak, že dobije dieťa! Lekári hovorili o stredne ťažkom úraze. Zranenia hlavy sú vždy nebezpečné. Mal bolestivé hrče, niekoľko dní mohol jesť len cez slamku. Je doteraz PN,“ vraví ustarostene mama Dagmar Šalapová (41), ktorá zhodou okolností pracuje na ZŠ Krymská. Pedagogický asistent bitku nepopiera. „Chlapec bol voči mne nadmieru drzý. Sotil do mňa, až som skoro spadol. Vtedy sme sa pochytili. Na mňa ako učiteľa vytasil päste a chcel ma biť. Mal som sa nechať zbiť?“ pýta sa pedagóg Tomovčík.


Prípad rieši polícia

 


„Chlapca som bol pozrieť štyri dni po incidente,“ uviedol Tomovčík. „Nebol hospitalizovaný, nemá žiadne následky. Ospravedlnil som sa jemu aj jeho rodičom. Ale všetky problémy robí jeho matka, ktorá má problémy v škole, a takisto aj rodinné problémy a chce sa cezo mňa pomstiť škole. Nechce mi podpísať adaptačné skúšky,“ tvrdí Tomovčík, ktorému hneď kontruje mama tínedžera Dagmar Šalapová. Podľa nej úraz syna nesúvisí so žiadnymi inými problémami. Skúšky ale Tomovčíkovi skutočne podpísať nechce, pretože podľa nej nie je spôsobilý robiť pedagóga. To isté si myslí aj člen rady školy Dušan Pollák. „Je to nenormálne. Nie je možné, že pedagogický zamestnanec nezvládne situáciu a tak zmláti žiaka. A ostatní žiaci sa na to pozerajú,“ povedal Pollák, ktorého dcéra pred troma rokmi tiež utrpela v tej istej škole úraz hlavy. Natálke vtedy ktosi počas školskej olympiády hodil železnú guľu do hlavy. Dievča malo šťastie, no až teraz prestalo brať lieky. Aktuálny incident rieši aj polícia. „Skutok preveruje ako podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví a trestného činu výtržníctva,“ vyjadrila sa krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Výsledok bitky od pedagóga

  • otvorená rana mihalnice
  • otvorená rana okolia oka
  • otvorená rana pery a ústnej dutiny
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Eva Eperješiová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Prietrž mračien narobila v slovenskom meste poriadnu paseku: Mimoriadna situácia, hlásia značné škody
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
Rolins doťukáva posledné detaily pred koncertami v Prahe.
Foto
Dara ukázala novú FOTO po plastike, ľudia nechápu: HANBÍŠ sa za to?
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ryhtářov žiaľ je stále rovnaký aj po 10 rokoch.
Záhada Bartošovej († 48) čísla, zdrvený vdovec: Prečo aj 10 rokov po samovražde funguje!
Ilustračné foto
Aktualizované
Užívate si slnko? Úsmev vám klesne: Do týchto okresov sa rúti LEJAK!
Rodina sa s úmrtí Laury a bábätka nevie spamätať (ilustračné foto).
Smutná TRAGÉDIA: Laura († 22) zomrela pri pôrode, syn († 2 mes.) neskôr v tatinovej posteli
Odíde zo Slovana? Juraj Kucka má na stole viacero ponúk!