Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.07.2018 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Mastný účet za chľast: Koľko herečku Petru Vajdovú vyjde protialkoholické liečenie?

Strhaná, smutná a zúfalá. Tak dnes vyzerá televízna a divadelná herečka Petra Vajdová (33). Tá stihla už v mladom veku padnúť na totálne dno.

Najväčším strašiakom v živote sa pre ňu stala metla ľudstva - alkohol, ktorej totálne prepadla. Chľast ju pripravil takmer o všetko. Vlani v lete šoférovala „pod parou“ a prišla o vodičák. Postupne sa jej rozpadali aj vzťahy, strácala prácu, kolegov i priateľov. Po neúspešných pokusoch prišlo rázne rozhodnutie liečiť sa na psychiatrii v českom Kroměříži. Nič však nie je zadarmo. Vyliečenie zo závislosti bude Petru stáť okrem sebazaprenia aj poriadny balík!

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Ubehol už takmer rok odvtedy, čo policajti herečku načapali za volantom takmer s 2,4 promile. Jej temné tajomstvo tak vyplávalo na povrch a herečka musela pykať. Okrem toho, že prišla o vodičák a zacvakala mastnú pokutu, začala svoj najťažší životný boj, ktorý zvádza dodnes - vyliečiť sa zo závislosti od chľastu. Na istý čas zmizla, stratila sa z divadla aj z televízie. Začalo sa teda v kuloároch šepkať, že sa lieči na známej psychiatrii v Pezinku. Nikto zrejme okrem jej rodiny však nevedel, kde sa Vajdová v skutočnosti nachádza. Až pred pár dňami sa objavila v psychiatrickej nemocnici v českom Kroměříži. „Je tu približne dva mesiace,“ prezradil Novému Času zdroj z okolia herečky.

Tisíce za zdravie

Podľa informácií Nového Času sa Vajdová dostala do najlepších rúk. „Psychiatria v Kroměříži patrí medzi najvychýrenejšie, využívajú tam najnovšie metódy liečby závislostí,“ povedal Novému Času zdroj z lekárskeho prostredia. Okrem toho, že má herečka v nemocnici prísny režim, ktorý musí dodržiavať a nie je ničím prekvapivý, môže aj telefonovať, či fajčiť jednu cigaretu od druhej v priestoroch záhrady. Všetok tento „luxus“ však ona nezaplatí. „Deň liečby stojí v tejto nemocnici takmer 58 eur,“ spresňuje zdroj. Keďže herečkina protialkoholická liečba trvá tri mesiace, matematika nepustí. Kúra, ktorá ju má dať dokopy, vyjde teda na neuveriteľných 5 220 eur!

 


Honorár na chľast?

Štvorciferná sumička, za ktorú sa dá kúpiť už pekné ojazdené auto, však musí niekto zaplatiť. Tu prichádzajú do úvahy iba dve možnosti. Prvá je, že Petre ju uhradí jej zdravotná poisťovňa. „Podľa vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR zaplatenie cezhraničnej zdravotnej starostlivosti podlieha predchádzajúcemu súhlasu príslušnej zdravotnej poisťovne. To znamená, že pred absolvovaním liečby je potrebné, aby poistenec požiadal svoju zdravotnú poisťovňu o súhlas s liečbou v zahraničí,“ vysvetľuje Matej Neumann z poisťovne Union. To značí, že jej protialkoholické liečenie musí predpísať psychiater či adiktológ, teda odborník na závislosti.

Ďalšou alternatívou je, že si ju zaplatí sama, z vlastného vrecka. Takúto liečbu by mohol Vajdovej zacvakať honorár z markizáckej tanečnej šou Let´s Dance, ktorá na obrazovkách bežala koncom minulého roka. Podľa informácií Nového Času totiž Vajdová mohla za diel zarobiť až 2 500 eur. Keďže odtancovala päť kôl, mohla za tancovanie dostať 12 500 eur, ktoré potom mohla investovať do nákladného liečenia.

Otvoriť galériu

Neistá a ustráchaná

Daniela Paculíková, odbornčka na neverbálnu komunikáciu

Petra pôsobí na fotografii neisto, je plná obáv, pocitov viny a strachu v snahe ukryť sa pred celým svetom. Môžem jednoznačne potvrdiť, že v dátume narodenia absolútne nemá predispozície na alkohol. Dohnala ju k tomu vlastná tvrdohlavosť a pomýlený názor na okolie, ktoré bolo pre ňu dôležitejšie než ona sama. So všetkým si robí starosti a odtiaľ je len krôčik k závislostiam. Petra by si mala prioritne riešiť vzťah k samej sebe a šance, ktoré dostala, bude potom vedieť aj náležite využiť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mrh, lš

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Peter Pellegrini
Aktualizované
Web českej agentúry napadli hackeri: Vydali nepravdivú správu o Pellegrinim
Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum
Ilustračné foto
Váš Tip
V slovenských lesoch sa deje niečo zvláštne: Prekvapení sú aj skúsení hubári!
Nemeckí policajti počas razie zameranej proti prevádzačom v Solingene.
Horor v Nemecku: Slovenku (13) mali týrať 4 tínedžerky! ÚNOS a 5-hodinové mučenie?
Nešťastie v jazdeckom areáli v Bratislave: Žena spadla z koňa! Na miesto letí vrtuľník
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
USA tvrdia, že Čína podporuje Rusko vo vojne, minister sa nezdržal: Nepripustíme, aby...
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?
Radoslav Ksiažek (vľavo), Štefan Kuffa a Filip Kuffa (vpravo).
Kauza Kuffovcov o útokoch na farmárov a podvodoch s pôdou: Súdny proces pokračuje
Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky
Matka s 9-ročnou dcérou na kolobežke spôsobili nehodu.
Foto
Totálna nezodpovednosť matky: S dcérkou skončili v nemocnici! Zovrie vám krv v žilách, čo s ňou robila na ceste