Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.06.2018 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Šokujúce tajomstvo, o ktorom speváčka Tina mlčala niekoľko rokov: Trpí nevyliečiteľnou chorobou!

Prezradila dlho skrývané tajomstvo! Speváčka Tina (34), ktorá pred niekoľkými rokmi zmizla z očí verejnosti a zo šoubiznisu sa svojim fanúšikom na sociálnych sieťach ozýva už len sporadicky.

Svoj život sa rozhodla zasvätiť dvom deťom a manželovi, raperovi Separovi (31). Aj keď v minulosti priznala, že jej už život v žiare reflektorov nič nehovorí, za jej únikom do ústrania stála aj vážna diagnóza, o ktorej sa rozhodla po dlhej dobe prehovoriť. Speváčka priznala boj s vážnou chorobou, ktorému sa rozhodla dať vlastné pravidlá.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Tina aj napriek tomu, že v roku 2013 porodila syna Lea (5), naďalej pokračovala v rozbehnutej kariére. Keď sa však vydala za rapera Separa a porodila mu dcérku Tiu Lilianu (3) v roku 2015, rozhodla sa prehodnotiť a prekopať svoj život od základov. Na verejnosti sa objavovala len zriedka a z aktívnej komunikácie na sociálnych sieťach začala výrazne upúšťať.

O dôvodoch zaryto mlčala, avšak teraz vyšla s pravdou von. Za jej životom v ústraní totiž stojí vážna choroba. „Mnohí vedia, mnohí nie, ale pred niekoľkými rokmi som zažila totálny fyzický kolaps, tlak mi vyskočil, teplota prudko klesla, polovica tela ostala bez odozvy, odviezla ma záchranka na ARO a tam mi na základe nálezov diagnostikovali sklerózu multiplex,“ priznala speváčka, ktorá sa rozhodla s chorobou bojovať po svojom.

 

Snažila sa pochopiť

Aj keď sa mnoho ľudí pri boji s chorobou vzdáva, Tina toho nie je príkladom. Podľa jej slov sa však rozhodla liečiť podľa svojich pravidiel. „Ďakujem primárovi, že mi dovolil ísť vlastnou cestou. Lieky som naposledy brala vtedy pred rokmi v nemocnici, vlastne som lekárov odvtedy nevidela. Choroby som sa nezľakla a brala som ju čisto ako informáciu, že tak, ako som žila, už ďalej žiť jednoducho nepôjde,“ prezradila.

Speváčka sa tak rozhodla spoľahnúť len na svoju intuíciu a počúvanie, čo jej chce choroba povedať. „Namiesto toho, aby mi lekári vraveli, ako mám žiť, rozhodla som sa nechať chorobu, nech rozpráva. A ona mi ukazovala a viedla ma za ruku. Samozrejme, prišli ešte ďalšie ataky, ale nedala som si nikdy ani jedinýkrát lieky a len som dýchala a prosila o vysvetlivky, aj keď to bol masaker.“ Tina priznala, že v časoch, kedy ju choroba zasiahla plnou silou, nebola schopná zdvihnúť na ruky dieťa, zle artikulovala a dokonca za sebou ťahala nohu. Napriek tomu sa však chce spoľahnúť len na seba. „Pri dlhodobej chronickej chorobe som sa rozhodla ísť svojou cestou. Zdravie je náš život v harmónii samého so sebou a s inými ľuďmi,“ povedala.

Otvoriť galériu

Strach nemá

Napriek diagnóze, s ktorou sa musela speváčka zmieriť, neberie svoj osud tragicky a snaží sa myslieť pozitívne. „Výzvu som prijala a viera bola vždy silnejšia ako strach. Preto si môžem užívať krajší život, ako som si predstavovala. Študovala som všetky možné knihy o hormónoch, chorobách, navštívila všetky terapie, ktoré u nás existujú, všetky druhy stravovania. Prijala som chorobu, zamilovala sa do nej a som jej vďačná, že mi ukázala, kým v skutočnosti som. A je jedno, či nálezy zmiznú alebo nie, lebo neplánujem chodiť na kontroly. Najlepšie viem aj tak ja, ako sa cítim,“ uzavrela.

Čo je skleróza multiplex

Univ. prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD.

„Ide o vážne ochorenie, postihujúce najmä mladých ľudí, medzi 20-kou a 30-kou. Dnes je to už liečiteľné, no stále nie vyliečiteľné ochorenie. Stanoviť sa dá len na základe dôsledného neurologického vyšetrenia s pomocou magnetickej rezonancie mozgu a miechy (MRI) a lumbálnou punkciou s vyšetrením mozgomiechového moku. Choroba má rôzny priebeh, môže sa vyvíjať, človek môže skončiť až na vozíčku. Sú aj pacienti, ktorí celý život s touto chorobou chodia a pracujú.“

Otvoriť galériu
(Ne) vyliečiteľná choroba.
Zdroj: infografika NČ

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť
early rush hour scene with lens flares
Opatrne na cestách: Rýchlostnú cestu úplne uzavrú! Polícia uviedla dôvod
Bývalý politik SNS sa rozčuľoval, že nič nespáchal a považuje to za politickú objednávku.
Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu: Exšéf SNS sa nedostavil! Čo sa dialo ďalej?
Dušan Gabáni má na konte niekoľko ocenení.
Foto
Strach o športového moderátora: Populárneho Dušana Gabániho museli oživovať
Muž parkoval na mieste vyhradenom pre ZŤP, odmietol dychovú skúšku
Muž zaparkoval tam, kde nemal: Polícii kládol odpor! Sila, čo o ňom neskôr zistili
Measuring radiation with a modern digital handheld device
Stav radiácie na Slovensku: Takto sme dopadli my, čo iné krajiny Európy?