Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.06.2018 13:35 | Správy | Domáce správy

Zuzana Zimenová mení poslanecký klub: Stala sa novou posilou strany SaS

Poslankyňa Národnej rady SR Zuzana Zimenová vstupuje do klubu strany SaS.

Oznámil to na tlačovej konferencii v parlamente šéf liberálov Richard Sulík spolu so Zimenovou. Klub SaS tak bude mať po novom v parlamente 20 poslancov. Zimenová sa má venovať inkluzívnemu vzdelávaniu.

"Prácu Zuzany Zimenovej vnímam ako vysoko odbornú, myslím si, že v oblasti školstva má silné meno. SaS jej stranou odborníkov, preto som rád, že Zuzana Zimenová sa rozhodla vstúpiť do klubu SaS. Bude sa venovať inkluzívnemu vzdelávaniu," povedal Sulík. Spolupráca by mala byť podľa neho dlhodobejšia ako po ďalšie voľby.

Školstvo je podľa SaS v zlom stave a je pre stranu "kruciálna oblasť". "Pre mňa ako predsedu SaS je dôležité, že máme ďalšiu veľmi dôležitú oblasť pokrytú a že sme opäť o krôčik viac pripravení prevziať zodpovednosť za našu krajinu po ďalších voľbách," doplnil Sulík. Zo vstupu Zimenovej do klubu sa teší aj Blahová. "Zdieľame spoločné hodnoty," poznamenala.

 

Zimenová považuje ponuku vstúpiť do klubu SaS ako ocenenie jej práce v parlamente. "Prijala som ju preto, lebo s poslancami SaS sa mi veľmi dobre spolupracuje, máme veľa prienikov. Teším sa, že teraz bude táto práca ešte intenzívnejšia," vysvetlila Zimenová. Zdôraznila, že vždy pôsobila ako nestraníčka a odborníčka, nebola členkou politických strán.

Zuzana Zimenová kandidovala do parlamentu so stranou #Sieť, ktorá sa krátko po zostavení vlády v roku 2016 v parlamente rozpadla a zostali po nej nezaradení poslanci. Do snemovne sa dostala až po tom, čo sa zakladateľ #Siete Radoslav Procházka vzdal svojho mandátu. Zimenová tak nastúpila na jeho miesto ako náhradníčka. Spolupracovala aj s ďalšími odídencami zo #Siete na čele s Miroslavom Beblavým, ktorí neskôr založili mimoparlamentnú stranu Spolu.

Beblavý pripomína, že Zimenová nie je členkou Spolu ani mimoparlamentnú stranu nespoluzakladala. "Podľa jej slov nikdy do žiadnej politickej strany nevstúpila a nevstúpi, pretože chce byť nezávislou odborníčkou," uviedol Beblavý. Zimenová informovala kolegov, s ktorými dosiaľ spolupracovala, že prijíma ponuku stať sa ako nestraníčka expertkou SaS na inkluzívne vzdelávanie. "A tým pádom aj členkou ich parlamentného klubu. Želáme jej v tejto spolupráci veľa úspechov," doplnil Beblavý.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Simferopol, Russia - July 9, 2014: Google biggest Internet search engine. Google.com domain was registered September 15, 1997.
Týchto 6 fráz NIKDY nevyhľadávajte na Google: Môže sa vám to škaredo vyplatiť!
Bieloruský prezident Alexander Lukašenko (vľavo) a ruský prezident Vladimir Putin (vpravo).
Po Putinovi začal konať aj Lukašenko: Mrazivé nariadenie prezidenta! Súvisí to s jadrovými zbraňami
Čo sa to deje, preboha?! Zomrel nádejný slovenský basketbalista (†18)
Mladý herec si získal sympatie divákov.
Foto
Nový sexsymbol Jablonský: Víťaza Let's Dance čaká to, po čom umelci TÚŽIA!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Ostré slová Hamasu: Hovorí o nebezpečnej eskalácii! Situácia nevyzerá dobre
Ilustračné foto
Traja mladíci sa tragicky utopili v rieke na Ukrajine: Snažili sa utiecť pred vojnou?
(ilustračné foto)
Krajina v strachu: Zaznamenali nebezpečný VÍRUS! Spôsobuje krvácanie z očí aj uší
Pre speváka to bol zážitok na celý život.
Miro Jaroš sa ako 46-ročný dočkal promócií: Som na seba hrdý! Čo vyštudoval?
(ilustračné foto)
Obrovský podvod! Polícia zhabala falošné bankovky v hodnote 50 miliónov eur
ilustračné foto
Dodáva KĽDR balistické strely Rusku?! Situácia je vážna, Ukrajina musí konať
Ilustračné foto
Vandali vyčíňali na detskom ihrisku: Strašné, čo tam urobili! Mesto po nich pátra
Babišoví sú spolu od roku 1992.
Foto
Monika Babišová už za manželom nesmúti: Po rozchode sa pochválila NOVÝM JA!