Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.06.2018 18:50 | Správy | Zahraničné správy

Muž trpí vzácnym ochorením: 34 rokov si nedokázal grgnúť, neuveríte, čo mu napokon pomohlo

Muž, ktorý si 34 rokov nedokázal odgrgnúť, si konečne uľavil po tom, čo mu lekári aplikovali špeciálnu injekciu do hrdla.

Až donedávna si 34-ročný Neil Ribbens nedokázal grgnúť, čo mu občas skutočne znepríjemňovalo život. Trpel vzácnou poruchou, ktorá je taká zriedkavá, že pre ňu ešte nikto nevymyslel názov. Mladý muž za žiadnych okolností nedokázal po jedle dostať prebytočný vzduch zo svojho žalúdka.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

"Vyhýbal som sa krčmovým stretnutiam s priateľmi, pretože som vedel, že by som mal bolesti a aj tak by som musel odísť," cituje Neila portál Metro. Neschopnosť odgrgnúť si mu skutočne sťažovala život, musel zabudnúť na veľké porcie, troj-chodové menu či preplnený vianočný stôl.

Ak skonzumoval väčšiu porciu, okamžite mu z hrdla začali vychádzať podivné zvuky, nafukovalo ho a taktiež sa mu v ústach tvorila kyselina. "Musel som veľa prdieť," hovorí o nepríjemných sprievodných javoch svojho ochorenia. Ako dieťa navštívil rôznych lekárov, avšak bezvýsledne. Mnohí ho nebrali vôbec vážne a nedokázali mu odporučiť nič, čo by mu mohlo pomôcť.

 

Napokon sa mu však podarilo vyhľadať lekára, ktorí mu pomohol. V Manchesteri mu doktor Karagama do krku aplikoval botoxovú injekciu, ktorá sa stala revolučnou pri riešení Neilových ťažkostí. Tá zapríčinila rozšírenie jeho hrtan, ktorý bol predtým veľmi úzky na to, aby cezeň mohol vychádzať vzduch.

Procedúra stála 3 000 libier a našťastie bola úspešná. "Slovami sa nedá opísať, ako sa teraz cítim," hovorí nadšený Neil. Napriek tomu, že botox by sa mal pri kozmetických úpravách aplikovať v pravidelných intervaloch, v tomto prípade by mala stačiť jedna aplikácia.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mad

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Vojnový konflikt v Pásme Gazy trvá už viac ako pol roka.
Mier v nedohľadne: Vyjednávači Izraela i Hamasu opustili miesto rokovaní
Netypická príprava Kanaďanov na štart MS: Namiesto tréningu výlet na Slovensko?
Shakira
Shakira ako PODVODNÍČKA?! O speváčke padlo rozhodnutie, na ktoré všetci čakali
Peter Pellegrini a Zuzana Dolinková počas tlačovej konferencie v priestoroch Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosvelta v Banskej Bystrici.
Poslanci začali mimoriadnu schôdzu: Opozícia chce odvolať Zuzanu Dolinkovú
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Rokovanie o návrhu na odvolanie Martiny Šimkovičovej sa blíži: O čom rozhodli poslanci už teraz
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko chystá veľké cvičenie, týka sa aj jadrových zbraní: Cynická reakcia Putina
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Deň Európy: Takto si ho pripomenuli poslanci NR SR, koho to bol návrh?