Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.05.2018 10:55 | Správy | Politika

Ľubomír Galko našiel v boji s rakovinou nečakanú pomoc: Keď sa dozviete, kto ho podporil, budete sa diviť

Dávajú mu šancu. Nový Čas vo februári priniesol informáciu, že Ľubomír Galko (50) zo SaS bojuje s rakovinou hrubého čreva, na ktorú pred rokmi zomrel aj jeho starší brat Vladimír († 42).

Vyoperovali mu nádor, ktorý sa ukázal ako zhubný. Teraz hovorí, že lekári sú optimistickí a nad zákernou chorobou zvíťazí. No musí čakať ešte pol roka na definitívne výsledky. Prečo v tomto stave neodišiel z politiky, ako sa k nemu správajú jeho úhlavní politickí nepriatelia zo Smeru a prečo prednedávnom zaútočil na expremiéra Roberta Fica (53)?

Ako ste na tom zdravotne?

Mal som kľúčové vyšetrenie. Vliezli do mňa znovu, povedal by som všetkými spôsobmi. Kontrolovali to miesto, kde mi zhubný nádor vysekli. Chcú ešte skontrolovať, či sa to dobre vyvíja a či tam niečo nové nevzniklo. Doktor mi povedal, že keď to zlé vybrali, tak tam na 70 % nič zhubné nezostalo. O pol roka sa na to pozrú znova a vtedy mi to môže potvrdiť. Môj brat zomrel na rakovinu hrubého čreva, takže lekári nenechávajú nič na náhodu.

 

Takže o pol roka budete vedieť, na čom vlastne ste?

Tie správy sú teraz pozitívne. Tam, kde mi nádor vybrali, sa nejaví, že by tam rástlo niečo ďalšie. Na jeseň pôjdem na ďalšie vyšetrenie. Stav je pozitívnejší a na psychiku je to dobré.

Otvoriť galériu

Prečo sa vo vašom stave nevykašlete na politiku?

Našiel som sa v nej. A aj v tom najťažšom období, ktoré som mal, mi to pomáhalo. Keď riešite problémy iných ľudí, stranícke veci. Ak vám nájdu onkologickú diagnózu, bez ohľadu na to, v akom štádiu, najhoršie je, ak skončíte zatvorení doma. To, že môžem fungovať, samozrejme mimo vyšetrení, že môžem pracovať, mi pomáha bez ohľadu na to, akú prácu by som vykonával.

Prečo ste teraz zaútočili na Fica s alkoholom?

Bude to vždy, lebo stále klame, že som dal odpočúvať novinárov. Už v decembri 2015 mi súd potvrdil, že som nikoho nenechal odpočúvať. A on o mne vedome klame, ja som len o ňom povedal pravdu, ktorú mi potvrdzujú stále ďalší ľudia.

Beriete teraz vaše politické hádky nejako inak, s nadhľadom?

Presne ste to pomenovali. Ja viem, že sa správam razantne, ale menej sa zapájam do škriepok. Snažím sa regulovať svoje výstupy. Pri chorobe si preusporiadate svoje priority. Preto, že tam bola spolupatričnosť v parlamente, a to bez ohľadu, či išlo o koaličných, alebo opozičných poslancov, tak hľadíte na tých ľudí inak.

Takže aj poslanci Smeru vás podporili?

Jasné, zastavili ma na chodbe, podali ruku, ponúkali pomoc. Menovať nechcem, aby z toho nemali zlý pocit a nerobil im niekto zle. Ale jeden z nich bol Robert Kaliňák, ktorý mi poprial vyliečenie a pevné zdravie napriek tomu, že politicky sme radikálni súperi. Druhým bol Tomáš Drucker, ktorý mi ponúkol pomoc do budúcnosti, ak by som ju potreboval.

Čo by ste odporučili ľuďom, aby sa nedostali do situácie, v akej ste vy?

Mám v pláne popísať celý môj prípad, ale čakám na moment, keď lekári potvrdia, že som vyliečený. Keď sa to celé skončí. Aj keď už nikdy nebudem úplne zdravý. Ak to zopár ľuďom zachráni život. Ja som klasický prípad, ako som podcenil zdravie, keďže môj brat zomrel práve na rakovinu hrubého čreva. Prosím ľudí, ktorí majú rodinné anamnézy alebo príznaky a vek, keď sa blížia k päťdesiatke, aby neváhali dať sa vyšetriť, aj keď to nie je príjemné.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Richard Nemec

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
Zuzana a Vlasto oslávili rok od začiatku svojho podnikania.
Foto
Belohorcová po kauze s NEVEROU vracia úder: Smršť vykonštruovaných a vymyslených sr*čiek!
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
S Oľhovou sú dlhoročné priateľky.
Foto
Herečky Eva Pavlíková a Jana Oľhová o dlhoročnom priateľstve: Kamošky už z intráku?!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Šiestačka bodla nožom spolužiačku: Hrozivé, čo 12-ročné dievča chystalo ďalej
Teodor zatiaľ ťahal v zárobkoch za kratší koniec.
Foto
Joe Trendy sa pochválil lukratívnym kšeftom! Lobovala za neho v Markíze manželka Simona?
Takto vyzerá po 13 rokoch Červená zóna po jadrovej katastrofe vo Fukušime.
Foto
Miesto, kde sa zastavil čas: Takto to vyzerá v zakázanej zóne Fukušimy po 13 rokoch!
Tréner Craig Ramsay na striedačke slovenskej hokejovej reprezentácie.
Trénerský štáb sa s tým nebabral: V nominácii repre končí hneď pätica hráčov!